Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Премиер не може да е собственик на спортен клуб

Журналистът Сашо Диков донесе акциите на Левски в Министерски съвет. Както стана ясно сутринта, собственикът на "сините" Васил Божков реши да прехвърли акциите на клуба на премиера Бойко Борисов.

Борисов отказва да приеме акциите на ПФК Левски, обявиха ръководителят на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова и спортният министър Красен Кралев.

Премиерът няма моралното право да притежава акциите, на който и да е клуб в България. Случващото се е несериозно. Това каза спортният министър Красен Кралев, който излезе пред Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Събитията не са предизвикани от държавата, а от собствениците на Левски, заяви министър Кралев. Това е опит за политизиране на ситуацията, каза още той.

Министърът каза, че е редно акциите да отидат в привържениците на Левски, които нееднократно са заявява, че искат да вземат съдбата на клуба в свои ръце.

Премиерът никога не се е крил, посочи от своя страна Арнаудова, която категорично отказа да бъде куриер. Начинът, по който това нещо се случва е обиден, унизителен и не е сериозно, посочи още началникът на правителствената пресслужба. Премиерът отказва да приеме тези акции – нито като физическо, нито като юридическо лице, уточни тя. По-рано днес стана ясно, че журналистът Сашо Диков внася акциите на Левски в Министерски съвет. Той заяви, че документите са му връчени рано тази сутрин пред "Александър Невски". Вчера Васил Божков му се е обадил от Дубай с молбатаа да предаде акциите в Министерския съвет. В тази папка са документите от т.нар джиросване на акциите - Христо Йовов, Спас Русев и накрая Георги Попов, който е близък съдружник на Божков. Сега Попов от своя страна прехвърля акциите на Бойко Борисов, който обаче отказва да ги вземе. Кралев е категоричен, че няма как министър-председател да стане собственик на спортен клуб и това е несериозно. "След това какво ще реши Божков си е негов проблем", каза Диков.

"Ако има нещо ненормално, ненормалното е е касапския начин начин, по който правителството се разправи с бизнеса на Васил Божков, който няма нищо общо с една правова държава. За феновете на Левски е унижение да искат 3 млн. лв. от държавата. Аз изпълнявам молбата на Васил Божков да да ги предам. Акциите вече са факт. Не съм говорил с Божков от години. Акциите за себе си няма да ги взема. Сега си е негова работа какво ще ги прави", допълни Диков. /БГНЕС




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът отхвърли жалба срещу премахването на бариери до комплекс заведения в Морската градина

Административният съд във Варна отхвърли жалбата срещу премахването на бариерите и КПП-тата до комплекс "Хоризонт" под спирка „Акациите“.  Това става ясно от решение на магистратите с дата 14 август т.г.  Според документа, който е публичен, за поставянето на бариерите няма издадено разрешение,  схема и проектна документация, одобрени от главния..

публикувано на 27.09.24 в 16:30

Датски архитект и урбанист споделя своя опит във Варна

Датският архитект и урбанист Леон Легеланд от архитектурното студио на Ян Геел в Копенхаген ще сподели своя опит в развиването на устойчивата градска мобилност в различни европейски градове, съобщават от общинския пресцентър.  Събитието ще се проведе от 19 ч. днес пред Дома на архитекта, на ул. „Мусала” 10 и е част от Европейската седмица на..

публикувано на 27.09.24 в 15:23

От 1 октомври - с директен влак между София и Русе с новите германски вагони (разписание)

Директни влакове между София и Русе ще пътуват с новодоставените германски вагони, съобщават от "Български държавни железници".  Промяната ще бъде въведена от 1 октомври с цел подобряване на обслужването на клиентите, които пътуват между столицата и дунавския град. Композициите ще бъдат обслужвани с четири от новодоставените германски вагони и ще се..

публикувано на 27.09.24 в 15:14

Варна събира капачки, стотинки и дарения тази събота

Мащабната акция за събиране на капачки, стотинки и дарения на "Аз вярвам и помагам" ще се проведе от 9 до 14 часа в събота, 28 септември.  Събитието ще се проведе пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично" във Варна.  От началото през 2015 г. до днес кампанията е събрала и предала за рециклиране над 322 000 килограма пластмасови капачки и е..

публикувано на 27.09.24 в 14:57

На 1 октомври тестват сирените и системата BG-Alert

Тест на системата BG-Alert и Национална звукова система за ранно предупреждение ще се извърши от 11 часа на 1 октомври, вторник, във Варна, съобщиха от общинската администрация.  Тестовете са с цел проверка техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията. При провеждането на теста на..

публикувано на 27.09.24 в 13:54

Димитър Главчев: Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее

Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота продължават. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев по повод започналата днес предизборна кампания, цитиран от БНР.  Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее, констатира служебният премиер и посочи, че с 1/4 са..

публикувано на 27.09.24 в 13:49

Набират предложения за награди за изявени студенти във Варна

За осемнадесети пореден път Община Варна ще връчи Годишни поименни награди за студенти с постигнати високи резултати през изминалата учебна година. Целта на Годишните поименни награди за студенти от варненските висши учебни заведения е да изрази признание за постигнати високи резултати в различни области на науката, както да поощри и популяризира..

публикувано на 27.09.24 в 12:34