Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 18 май с Валерия Василева

Крепостта Овеч, Провадия
Снимка: Петя Генова

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов коментира разпоредената проверка след самосезиране по медийни публикации относно изливането на отпадни води във Варненското езеро.

Сайтът www.mamaznaevsichko.com организира за първи път  виртуално изложение “Уча, пея, танцувам и спортувам във Варна”, което ще събере родители и образователни центрове на едно място от 23 до 25 май и представя летните активности във Варна и Бургас.

Екипът по донорство и трансплантации към УМБАЛ „Света Марина“ – Варна с ръководител проф. д-р Вилиян Платиканов, дм е номиниран за колективна награда „Варна” в област „Хуманитарни науки”.

Екатерина Спасова – старши учител в ДГ № 39 „Приказка”, е номинирана за награда „Варна” в категория „Учител на годината” в областта на предучилищното образование.

100 години от рождението на папа Йоан Павел ІІ - какво се промени във Ватикана и Църквата по негово време, коментира отец Яцек Вуйчик от католическата църква „Непорочно зачатие на Дева Мария” във Варна.

Крепостта Овеч се подготвя активно от Община Провадия в очакване на туристи през летния сезон. До края на този месец обектът е с вход свободен за посетители.

Малко познати факти за известните в спорта - днес разказваме за сър Алекс Фъргюсън.

На 18 май професионален празник имат всички служители от зоологическите градини на територията на цялата ни страна - как отбеляза деня екипът на зоопарка във Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 29 май

Само преди дни  Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация на Украйна да се позволи да използва изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на руска територия. Декларацията беше приета на пленарното заседание на Асамблеята в София.  България е една от държавите членки на НАТО и в контекста на войната в Украйна, въпросът за..

публикувано на 29.05.24 в 07:22
Една българска роза

НА СВЕТЛО на 28 май с Валерия Василева

28-и май е денят на парковете в България и понеже сме далеч от трите национални – Рила, Пирин и Централен Балкан, фокусът ни е върху нашия градски парк – емблематичната Морска градина във Варна, състоянието в началото на сезона и някои арт предизвикателства, които привличат вниманието тези дни. До месец трябва да приключи рехабилитацията..

публикувано на 28.05.24 в 14:05

Радио Варна на 90 - епизод 4

Новият епизод от предаването, излъчен на 25 май, е за едни много трудни години - между 1940-а и 1950-а. С началото на Втората световна война се променя политическият ред в Европа и света, променя се и България. За добро или лошо това е факт, който не можем да отминем, не можем да избягаме от темата, да прескочим този крайъгълен камък, той е част от..

публикувано на 28.05.24 в 12:16

На 27 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 27 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Henrik Klingenberg (SONATA ARCTICA). Представяне нановия албум на COOL DEN "Фар и факла" – разговор с Никола Симеонов. В "Мазето на Вакашински" – Black Art ("Autumn Souls Of Sofia") и Ясен Вакашински представят "Grind Over Sofia 2024". В предаването ще звучи музика..

публикувано на 27.05.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 27 май със Светлана Вълкова

Предизвикателствата пред развитието на висшето образование в България обсъждат на семинар в ИУ - Варна Вече четири дни варненското село Константиново е без вода До края на май се очаква да бъде пусната водата в новоизградената чешма до бившия "Дом Младост" във Варна За 110-ата си годишнина смесен хор "Черноморски звуци" – Балчик..

публикувано на 27.05.24 в 11:52

НОВИЯТ ДЕН на 27 май с Мариела Димитрова 

В началото на сезона хотелиери в "Слънчев бряг" обявиха, че излизат на протест. Причината е, че от девет месеца Министерството на туризма не е изплащало средства по хуманитарната програма за настаняване на украински бежанци. Някои от хотелиерите твърдят, че имат да получават по 2-3 милиона лева и са застрашени от фалит. Ще ги подкрепят ли колегите..

публикувано на 27.05.24 в 06:20
Chart

#764 ТОП 20 (24.05-31.05.2024)

публикувано на 24.05.24 в 20:27