Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добричката община ще подпомага само спортни клубове, вписани в национален регистър


Добричката община ще подкрепя финансово само спортни клубове, които членуват в лицензирани спортни федерации и са вписани в националния регистър на спортните организации, воден от Министерството на младежта и спорта. Това предвижда проект за нова общинска наредба за финансово подпомагане на клубовете, която е предложена за обществено обсъждане.

Общината ще изисква още клубовете да участват в състезания на държавния спортен календар, както и в местни спортни събития. Очакващите подкрепа не трябва да имат задължения към общинския бюджет. Общината е готова да окаже подкрепа при закупуването на спортен инвентар, за поддръжка на спортната база, участие в турнири и други. При кандидатстване за финансиране регистрираните спортни клубове трябва вече да са развивали дейност поне шест месеца, предвижда проектът, за който в общината очакват становища и предложения./БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдят счетоводител, присвоил голяма сума пари от корабна компания във Варна

Районната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт за длъжностно присвояване в размер над 320 000 лева срещу служител на голяма корабна компания. 53-годишният мъж от Варна е работил като счетоводител във фирмата.  Мъжът е развил зависимост към хазартните игри. Дължал пари на различни институции, трудно успявал да връща кредитите си и..

публикувано на 08.07.24 в 13:23
Дупката е маркирана с клон...

Запълват аварийно пропадане в Морската градина във Варна

Община Варна предприема спешни действия за запълване на пропадането в малък участък на една от алеите в Морската градина. Авариен екип, съвместно с ВиК-специалисти, ще направи пълно обследване на мястото. Целта е да се установи каква е дълбочината на пропадането и причината за него. Това бе съобщено по време на редовната оперативна среща на..

публикувано на 08.07.24 в 12:44

Площите с лавандула в област Добрич са намалели драстично

Площите с лавандула в област Добрич са намалели драстично. В Добруджа вече започна прибирането на етеричната култура, като средният добив н декар до момента е 466 кг, сочат данните на Министерството на земеделието. Кампанията по прибирането на цветната маса от лавандула в област Добрич продължава. Общите засадени с културата площи са 27 200..

публикувано на 08.07.24 в 10:54

Започва изплащането на преизчислените пенсии

Преизчислените пенсии ще се изплащат между 8 и 22 юли. Изплащането ще се осъществява чрез пощенските станции от 8 юли до 22 юли, а преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 юли. Увеличението на пенсиите от 1 юли засяга над 2 милиона пенсионери. Става дума за осъвременяване с 11 на..

публикувано на 08.07.24 в 09:10

Адреси без вода (обновява се)

Варна:  Поради възникнала авария, без вода днес ще бъдат абонатите на с. Шкорпиловци -"Вилна зона Шкорпиловци" от 09.00ч. до 14.00ч. Поради възникнала авария, без вода днес ще бъдат абонатите в с. Нова шипка от 09.00ч. до 13.00ч.  От 10 до около 17 часа ще бъдат абонатите между ул. " Елин Пелин", ул. "Младежка" , ул. "Йордан Йовков" и бул...

публикувано на 08.07.24 в 08:20

Айрие Ибрямова е заместник областен управител на Варна от днес

Новият заместник областен управител на Варна Айрие Ремзиева Ибрямова встъпва официално в длъжност днес. Тя бе назначена със заповед на министър-председателя Димитър Главчев от 3 юли тази година . В същото време от длъжността заместник областни управители бяха освободени Огнян Рачев и Изабела Иванова. Областният управител професор Андрияна..

публикувано на 08.07.24 в 08:08

Червен код за опасност от пожари има днес

В 7 области на Северна България и 9 на Южна е обявен червен код за опасност от пожари. В тези райони ще бъде много горещо и сухо, което е голяма предпоставка за възникване на пожари. Това са районите на Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Шумен, както и Сандански, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, Кърджали,..

публикувано на 08.07.24 в 07:54