Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 19 май с Валерия Василева

Снимка: БГНЕС

Репортаж от протеста на търговците на цветя във Варна с искане за дългосрочно намаляване на общинския наем заради липсата на оборот и загубите през последните месеци.

Глобална онлайн петиция започва от България по инициатива на капитан Андриян Евтимов - морски посланик на добра воля към Международната морска организация (IMO), за решаване на проблемите на над 150 000 моряци, които вече месеци не могат да се приберат от корабите или да се присъединят към корабни екипажи заради пандемията от коронавирус.

Как ще завърши учебната година в ТУ-Варна за регулираните и нерегулираните специалности и каква е организацията на кандидатстудентския прием - интервю  с ректора проф. д-р инж. Венцислав Вълчев.

В средата на юни варненските абитуриенти ще имат официално изпращане в дворовете на училищата и ще получат дипломите си при спазване на противоепидемичните мерки.

Община Добрич решава днес как ще бъде отбелязан Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Разговор с Минко Минков, чиято страст е да вдъхва живот на стари и забравени радиоапарати.

Малко известни факти за живота и спортната кариера на баскетболната звезда Майкъл Джордън в репортаж на Румен Генов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 25 септември с Мариела Димитрова

Обществена трапезария с безплатен обяд ще заработи тази есен в районите „Одесос“ и "Приморски" във Варна. Капацитетът на двете места, където ще се раздава топлата храна е 300 човека общо. За кои социални групи е тази обновена услуга и временно ли ще е в такъв мащаб ще чуем от Илиян Илиев, отговарящ за социалните политики в централния район..

публикувано на 25.09.24 в 06:45

НОВИЯТ ДЕН на 24 септември с Иван Барбов

„Най-добрият начин да събудиш човек е с чаша кафе в леглото – лисваш и бягаш“, гласи съвет с неизвестен автор в социалните мрежи. Ако не ви се бяга толкова рано сутрин и предпочитате да си изпиете кафето вместо да го разливате – най-добрият начин за събуждане е сутрешната програма на Радио Варна.   Иван Барбов, Доротея Николова и..

публикувано на 24.09.24 в 05:59

На 23 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 23 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Johnny Hedlund (UNLEASHED). Представяне на новия албум на GRIMAZE "The Heart of a Collapsing Star" – разговор с Георги Иванов. Част 2 на интервюто с Васил Свиленов Георгиев a.k.a. Васко Кръпката (ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД). Стойчо Димитров (HMC "Metal Force") с информация..

публикувано на 23.09.24 в 14:25

"На светло" в понеделник, 23 септември

 "Зеленият морски двор на Варна" получи голямо признание на церемонията по връчване на наградите в Международния конкурс Triple E в Лисабон. Разговор с  д-р Явор Ченков от екипа; Рубрика "Свидетелства от Варна" с Любомир Кутин; Каква е обстановката около паметника на Цар Калоян във Варна и защо градинката е в плачевно състояние? -..

публикувано на 23.09.24 в 10:32

По първи петли с Ваня Славова на 23 септември

От 4 до 6 часа на вълните на БНР всеки понеделник от второ студио на Радио Варна На 23-ти септември, все още настроени празнично, независими и добре с вас отново сме аз Ваня Славова и звукорежисьорът Петър Венков, за да споделим заедно своята зависимост към радиото и предаването "По първи петли"! Както винаги темите ще бъдат..

публикувано на 22.09.24 в 10:40

"На село" при двама Полковници и една Победа

Две добрички села, които влизат в поредното издание на предаването "На село", носят имената  на полковници, сражавали се за свободата на България -   Полковник Свещарово и Полковник Минково. Ще отидем и в село Победа. Ще си говорим за проблемите на населените места и за зависимостите, които имат – от голяма община, която отпуска парите, от..

публикувано на 21.09.24 в 08:40
Chart

#777 ТОП 20 (20.09-27.09.2024)

публикувано на 20.09.24 в 19:16