Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобиха главния архитект на Шабла заради установен конфликт на интереси

Главният архитект на Шабла е глобен заради установен конфликт на интереси. Случаят с постройка на брега на морета беше разследван след сигнал от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Проверката е установила, че галвният архитект на морската община е презаверила издадено разрешение за строеж на жилищна сграда в полза на своя син – собственик на имота.

Повече по темата от кореспондента ни Мая Щърбанова:

Установено е, че Татяна Нейкова е назначена за главен архитект на Община Шабла през 2008 г., като заема тази длъжност и понастоящем. През 2013 г. от нея е издадено разрешение за строеж на двуетажна жилищна сграда в с. Тюленово. Три години по-късно имотът е продаден на нейния син Иван Нейков. На 02.01.2019 г., след съответна молба, още същия ден главният архитект на община Шабла презаверила издаденото през 2013 г. разрешение за строеж при повече от два пъти увеличена площ и вече с титуляр нейния син.

Според Нейкова, отвод по заявленията от сина й не е бил възможен, тъй като в общината не работи друго лице с проектантска правоспособност. Доводите й не са били приети от Комисията и й е наложена глоба в размер на 10 000 лв. за конфликт на интереси




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 900 хиляди румънци са посетили страната ни от януари, Варна е сред водещите дестинации

897 хиляди са румънските туристи, които са посетили България  от януари до юли 2024 г.  Над 500 хиляди от тях са осъществили посещението си в периода май-юли 2024 г., съобщават от Министерството на туризма.  Водещите дестинации сред тях са общините Варна, Несебър, Балчик и Столична община, информира заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева...

публикувано на 25.09.24 в 15:12

368 са кандидатите за депутати от варненския регион (СПИСЪК)

368 са кандидатите за депутати, които ще участват в парламентарния вот за Трети Варненски многомандатен избирателен район. Те са от 28 партии и коалиции, като на изборите на 27 октомври ще се яви и един независим кандидат - Николай Наков.  Водач на листата на ГЕРБ-СДС във Варна е Даниел Митов, а на тази на "Продължаваме промяната - демократична..

публикувано на 25.09.24 в 14:45

Тестват системата BG-Alert и сирените на 1 октомври

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и системата BG-Alert, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Проверката ще се осъществи на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца, Стара..

публикувано на 25.09.24 в 13:38
Агенция Вижън

Ден на отворените врати провежда Агенция за социално развитие Вижън

Ден на отворените врати провежда днес Агенция за социално развитие Вижън във Варна. Поканата е за един от офисите, където се предлагат социални услуги, този на ул. „Тодор Икономов“ №35. До 16.00 часа вратите остават отворени за всеки, който желае да се запознае с дейностите  на агенцията, която набира нови потребители, каза за Радио Варна..

публикувано на 25.09.24 в 13:02

Ръст на бюджетните заплати с 10 % искат от КНСБ

За ръст на бюджетните заплати с 10% през следващата година настояват от КНСБ , за целта ще са необходими допълнителни 1.8 милиарда лева. Президентът на синдиката Пламен Димитров настоя за спешно въвеждане на "заплата за издръжка", свързана с нивото на заплащане, което е необходимо, за да се осигури достоен стандарт на живот на работниците и техните..

публикувано на 25.09.24 в 12:18

Варна ще отбележи Европейския ден на езиците

Варна ще отбележи Европейския ден на езиците с редица забавни инициативи на 26 септември (четвъртък), от 17 до 20 часа, на входа на Морската градина.   По време на събитието ученици и преподаватели ще презентират под формата на интерактивни забавни дейности различните езици, които се изучават във варненските училища - френски, английски, испански,..

публикувано на 25.09.24 в 12:09

Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци организират от днес във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Провеждането ѝ е в изпълнение на ангажиментите по Закона за управление на отпадъците. Кампанията ще се проведе в четири поредни дни – от днес до 28 септември 2024 г. на територията на всички райони на общината. Мобилните събирателни пунктове ще бъдат разположени..

публикувано на 25.09.24 в 11:20