Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приемът на магистри в ИУ-Варна започва от днес

| обновено на 23.06.20 в 13:03

Днес стартира първият етап от приема на студенти в ОКС "магистър" в Икономически университет - Варна за академичната 2020-2021 година. Висшето училище предлага обучение след завършена бакалавърска или магистърска степен в 26 специалности от четири професионални направления: "Икономика", "Администрация и управление", "Туризъм" и "Информатика и компютърни науки".

"Центърът за магистърско обучение в ИУ-Варна координира всички дейности, свързани с организацията и провеждането на обучението за придобиване на ОКС "магистър", и консултира студентите по различни въпроси, свързани с учебния процес и  академичната среда като цяло" - разказва доц. д-р Андрияна Андреева, директор на Центъра.

"Благодарение на изключително добре развитите платформи за обучение в електронна среда, ИУ - Варна предлага разнообразни форми на обучение в магистърските програми - редовно, съчетано с онлайн ресурси, редовно модулно - организирано в по-късните часове на деня и през почивните дни, задочно, дистанционно и можем да осигурим най-подходящите условия за пълноценно учене и за студенти, които са заети на пълен работен ден. - коментира гл. ас. д-р Дамян Киречев, зам.-директор на ЦМО в ИУ-Варна. Повече за формите на обучение и възможностите за съчетаване с работа чуйте в звуковия файл.
"Много студенти в ОКС "магистър" в ИУ-Варна се възползват от правото си да се включат в програмата за  мобилност Еразъм+. Университетът има към момента над 230 партньори в чужбина - университети и бизнес организации. Програмата дава възможност на магистрите не само да учат в чужбина, но и да проведат практика в реална бизнеса среда, да установят контакти с европейски работодатели и това нерядко е определящо за бъдещето им", допълва дамян Киречев. Чуйто още в звуковия файл.
ЦМО-Варна, доц. Андрияна Андреева и гл. ас. Дамян Киречев
Обучаващите катедри в ИУ-Варна участват активно в кандидатстудентската кампания като организират много и разнообразни онлайн събития. На 24 юни всички, желаещи могат да участват в уебинар за представяне на магистърската програма „Бизнес консултиране“ при Икономически университет – Варна. Гост- лектор на събитието ще бъде Бойко Проданов, бизнес консултант във "Фантастик сървисис" ООД. Участинците в събитието ще се запознаят с образователната програма, сроковете и таксите за обучение, както и с възможностите за професионална реализация. Ще имат възможност да се срещнат с екипа от преподаватели от катедрите, които обезпечават обучението по специалността - "Маркетинг", "Аграрна икономика" и "Счетоводна отчетност".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи юни във Варна (ПРОГРАМА)

Различни зони за игри, спорт и знания ще радват най-малките варненчета в Деня на детето – 1 юни. Те ще бъдат разположени в пространството между Община Варна, градинката на Търговската гимназия и Икономическия университет, което ще бъде затворено за автомобили.  За децата ще има сапунени мехурчета, тебешири, ластици за скачане и още много игри от..

публикувано на 31.05.24 в 18:57

В Белослав и Девня празнуват 1 юни с пътуващия фестивал "Лятно театро"

На 1 юни в Белослав и Девня гостува пътуващият фестивал "Лятно театро".  Събитието в Белослав започва в 10 часа на  площад “Възраждане” с анимация със забавни игри за малки и големи и продължава с куклено-театралния спектакъл "Повече от магия". Организаторите са предвидили и две работилници за развиване на въображението и сръчността. В "Шарена черга"..

публикувано на 31.05.24 в 18:43

Детски рисунки красят прозорците на Община Варна за 1 юни

В навечерието на Международният ден на детето – 1 юни, във Варна беше открита изложбата „Деца, които мислят за неща, които ги няма“. Рисунки, изобретения и приложни произведения на варненски деца на възраст между 3 и 7 години, са изложени върху самите прозорци на сградата на Община Варна и на Информационния център, който се ползва от граждани...

публикувано на 31.05.24 в 17:30

Отличиха най-хубавите междублокови градинки във "Владиславово" (СНИМКИ)

Оцениха труда на жители на кв. "Владислав Варненчик", превърнали междублоковите пространства в райски кътчета.  Първа награда в конкурса „Пъстро и създадено с любов" за оформяне на пространството пред блоковете в район „Владислав Варненчик“ във Варна спечелиха жителите на блок 205, вход В, второто място е за Геновева Христова от блок 222, вход 3, а..

публикувано на 31.05.24 в 14:30

Десетки награди за студентите в ТУ-Варна

Десетки са наградите, получени от студентите в Техническия университет във Варна през тази година. Висшето училище се гордее със студентите, заели призови места в националните олимпиади по програмиране, математика и електроника. „Имаме студенти с много добри прояви в областите на спорта и на изкуството“, каза за Радио Варна ректорът на..

публикувано на 31.05.24 в 11:15

"Българските птици през очите на един поляк" в Шабла

Изложбата „Българските птици през очите на един поляк“ ще бъде открита днес в Зеления образователен център в Шабла. Автор на експозицията е посланикът на Република Полша в България д-р Мачей Шимански. Жителите и гостите на Шабла ще имат възможността да разгледат изложбата от фотографии на д-р Шимански, която ще бъде открита официално тази..

публикувано на 31.05.24 в 10:44

31 май - Световен ден без тютюнопушене

Мото: „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“. Всяка година на 31 май СЗО отбелязва Световен ден без тютюнопушене. По данни на СЗО във всички държави младите хора използват в по-висок процент електронни цигари спрямо възрастните. В световен мащаб около 37 милиона младежи на възраст 13- 15 години използват тютюн.  В..

публикувано на 31.05.24 в 06:15