Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков иска да излезе на свобода

Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

21-годишният Кристиян Николов, който предизвика катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, е поискал от съда мярката му за неотклонение да бъде изменена и настоява да излезе на свобода. Той е в ареста от Великден, предаде БНР.

Обвинението срещу него е, че умишлено е предизвикал смъртта на телевизионния водещ. Според прокуратурата наличието на наркотици и високата скорост, с която е шофирал Кристиян, са основание да се смята, че става дума за умишлено престъпление.

Мярката за неотклонение ще се гледа в Софийския градски съд днес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Калин Стоянов за инцидента с питбул във Варна: Много са държавите, в които отглеждането на такива породи е забранено

Кучето, нахапало до смърт 36-годишната си стопанка във Варна, е упоено. По случая се води досъдебно производство. Това съобщи във Варна министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Като изключително нелеп описа той инцидента. "Нека погледнем  какво се случва в други държави - има много страни, в които отглеждането на подобни породи кучета е..

публикувано на 30.05.24 в 11:43

Живеещи в местността Свети Никола се оплакват от лошо състояние на улица "Стефан Титев"

Улица "Стефан Титев" в местността Свети Никола непрекъснато се разкопава от ВиК и от фирмата-изпълнител. Пропаднали са участъци от улицата, а районът е непроходим. Живеещите там трябва да вървят по тясна пътека, за да се придвижат, и срещат грубо отношение от работещите във ВиК-Варна. С този сигнал се обърна към Радио Варна Велин Дойчев. Проблемът..

публикувано на 30.05.24 в 11:40

Калин Стоянов: 156 са сигналите за изборни нарушения, образувани са 70 досъдебни производства

До този момент в Министерството на вътрешните работи са получени 156 сигнала за изборни нарушения, свързани с купуването на гласове. Образувани са 70 досъдебни производства, което е приблизително същото, както при предишните парламентарни избори. Това коментира във Варна министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  "Все  още предизборната..

публикувано на 30.05.24 в 11:01

Кое е най-удачното място за скейт парк във Варна?

Родители недоволстват от разположението на скейт рампа в Морската градина във Варна. По този повод представители на местното скейт общество ще се срещнат с кмета на Варна, за да обсъдят проблема. Преди това Даниела Стойнова се срещна със  Светлин Тодоров от "Скейт клуб Варна" и Ася Захариева от ролер школа "Прогресия".  Началото на скейтборнинга у нас..

публикувано на 30.05.24 в 11:00
Снимката е илюстративна

До четири български кораба ще вземат участие в Противоминната военноморска група в Черно море

Министерският съвет прие решение, с което се разрешава изпращането на до десет военнослужещи на длъжности в състава на Противоминната военноморска група в Черно море на територията на Румъния и/или Турция.  Извън територията на България в състава на военноморската група ще могат да участват до четири военни кораба (клас фрегата - с екипаж до 153..

публикувано на 30.05.24 в 09:16

Отсъстващи от аптечната мрежа лекарства трябва да присъстват в оборудването на медицинските екипи по плажовете

Над 10 лекари и повече от 30 медицински сестри ще следят за здравето на плажуващите през летния сезон по плажовете във Варна и близките курорти. Това каза за Радио Варна д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ I "Света Клементина" - лечебното заведение, осигуряващо медицинското обслужване по плажовете повече от 20 години.   "Линейки ще има във..

публикувано на 30.05.24 в 09:00
Порт Варна

Събарят неизползваеми сгради на пристанище Варна

Ще бъдат премахнати неизползваеми имоти в лошо техническо състояние на пристанище Варна. Това решение взе на последното си заседание Министерският съвет. Постройките са били предоставени за управление на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, но сега ще бъдат обявени за частна държавна собственост.  Имотите не могат да бъдат..

публикувано на 30.05.24 в 08:52