Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души бяха евакуирани заради поройния дъжд в Добрич снощи

Снимка: БГНЕС

Мъж и жена са били евакуирани от домовете им след проливния дъжд вчера в Добрич.

Най-засегнати бях районите около бул. "Русия", Хуманитарната гимназия и централната градска част.

Наводнен е и приземният етаж на Втора поликлиника в града.

Информация на Мая Щърбанова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима гласували до 7.30 часа в ОУ "Цар Симеон I" във Варна

Изключително слаб е към този час интересът към изборния ден в Основно училище " "Цар Симеон I" във Варна.  В пет от секциите, разположени в учебното заведение, до 7.30 часа сутринта са гласували точно трима души. Според двама от председателите на секционните избирателни комисии проблемът се крие във факта, че хората масово не знаят, че днес..

публикувано на 20.10.24 в 08:33

Денонощни телефонни линии във Варна за сигнали, свързани с изборния процес

В Областната дирекция на МВР във Варна работят денонощните телефонни линии: 052/615 166, 052/652 324, 052/652 323.  На тях, както и на e-mail: odc.varna@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.  Създадена е организация за непрекъснат..

публикувано на 20.10.24 в 08:00

Секции, подходящи за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването

Общинската избирателна комисия във Варна публикува списък със секциите, които са подходящи за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването за частичния вот днес в районите "Приморски" и "Одесос" във Варна: № на секция Седалище на секция 001 НУИ "Добри Христов", ул. "Стефан Караджа" № 34 005 СУ “Св...

публикувано на 20.10.24 в 07:00

Два варненски района - "Одесос" и "Приморски", избират своя кмет днес

Осем са кандидатите, които ще се борят за гласовете на варненци за районите "Одесос" и "Приморски" на частичния вот днес.  Изборният ден започва в 7 часа сутринта и продължава до 20 часа.  208 избирателни секции са образувани за провеждането на частични избори за кмет на двата варненски района.  В "Приморски" секциите са 122 , а в "Одесос"..

публикувано на 20.10.24 в 06:30

Слънчева неделя

И днес ще преобладава слънчево, но сравнително студено за октомври време. Сутринта във вътрешността на района ще е почти тихо и на места отново ще се образуват слани, а по крайбрежието ще има разкъсана ниска облачност. През деня вятърът ще е слаб до умерен от североизток.  Максималните температури слабо ще се повишат и най-често ще са 15°-17°,..

публикувано на 20.10.24 в 06:14

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи тържествена света литургия

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи тържествена света литургия в храма "Св. преподобномъченик Прокопий Варненски" в морския град. Поводът е почитането на паметта на небесния покровител на България Свети Йоан Рилски.  Почитаме паметта на Св. Йоан Рилски Чудотворец – небесeн покровител на българите Негово Високопреосвещенство..

публикувано на 19.10.24 в 16:26

Биреният сектор в Европа осигурява над 2 млн. работни места

Над 2 млн. работни места осигурява биреният сектор в Европа. Това става ясно от данните, разпространени от "Пивовари в Европа" със седалище Брюксел. Също така всяко работно място в сектора генерира още 17 в икономиката. Пивоварите отчитат, че производството на бира се повишава, но все още е под равнището от 2019 година преди пандемията. Пак оттогава..

публикувано на 19.10.24 в 16:23