Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 500 деца ще учат в Лятната академия на "Заедно в час"

| обновено на 29.07.20 в 21:34

Над 500  ученици от 1 до 12 клас са се записали в Лятната онлайн академия „Заедно в час“, която ще се проведе от 3 до 14 август. За първи път ученици от цялата страна ще могат да се включат в образователната платформа, като участието е напълно безплатно. Заявки за участие са подали и родители на деца от чужбина, каза за радио Варна Павлина Радославова от екипа на „Заедно в час“.  Причина обучението на децата да е онлайн е епидемиологичната обстановка заради коронавируса, каза още тя.

Срокът за записване е до 30 юли включително на сайта на „Заедно в час“

https://zaednovchas.bg/

Формата е опростена, за да бъде лесно и удобно за родителите.

Учебните часове ще се провеждат от 9.00 до 12.30 часа, с 10 минутни междучасия от понеделник до петък. Ще бъдат включени предмети по български език и литература, математика, природни науки, английски език и др. Домашни, оценки и отсъствия няма да има, коментира Павлина Радославова. Ще се наблегне на дискусиите между учители и ученици, като всяко дете ще може да посочва и какви интереси има и иска да получи повече знания според тях.

Учениците ще се разпределят по класове, в зависимост от това, кой клас ще бъдат през предстоящата учебна година. Ще има и преговор на материала от втория учебен срок на изминалата учебна година, тъй като дистанционното обучение тогава се оказа трудна форма за усвояване на учебния материал от много ученици, каза още Радославова.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”, сред които за първа година има и учители от Варна. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит.

Чуйте още в прикачения звуков файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христина Хранова като студентка в Киев (вляво) и като герой от войните с медалите си

Поставят бюст-пометник на първата жена, преплувала маратона Варна-Галата, на Алеята на възрожденците

Поставят бюст-пометник на революционерката Христина Хранова на Алеята на възрожденците в Морската градина във Варна. Общинските съветници от ПК "Култура и духовно развитие" дадоха положително становище. Хранова е част от революционния комитет на Васил Левски, след Балканската война е първата дипломирана акушерка във Варна, изродила над 3 хиляди бебета...

публикувано на 21.10.24 в 14:31

Районен съд – Балчик с лекции сред подрастващите, за да разбират и ръководят постъпките си

В продължение на образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ до края на ноември в Районен съд Балчик се провеждат лекции за ученици в общината. Възпитаници на основните училища „Антим I“ и „Св. св. Кирил и Методий“ вече се запознаха с лекцията, изнесена от съдия Галин..

публикувано на 21.10.24 в 13:53

Жените с рак на гърдата очакват актуализация на парите за помощни средства догодина

Оливия Нютън-Джон, Кайли Миноуг, Шерил Кроу, Джейн Фонда,Рита Уилсън, Синтия Никсън, Шарън Озбърн – известни в целия свят жени от шоубизнеса. Има и друго, което ги свързва – ракът на гърдата. Всяка една от тях избра да говори публично за преживяното, за да каже, че победата над този рак е възможна. Целият месец октомври е посветен на борбата с..

публикувано на 21.10.24 в 06:30

Добрич с отрицателна температура на въздуха тази сутрин

Минус 1 градус отчетоха термометрите точно в 6.00 часа тази сутрин в Добрич, информират от НИМХ – Варна. Това е и единственият район в Източна България с отрицателна температура на въздуха. В Шумен е 1 градус, 2 градуса е в Русе, по 3 в Силистра, Разград, Карнобат и Шабла. 7 градуса е на нос Калиакра и в Ахтопол, 9 на нос Емине. Димка има в..

публикувано на 21.10.24 в 06:16

За негласуването и кафе машините

Празни коридори, полупразни урни, скучаещи членове на избирателните комисии, които бяха повече от избирателите – така изглеждаше картината в ранния следобед в деветте секции в Средно училище „Найден Геров“.  А отишлите до урните бяха категорични, в отговора на въпроса кой е основният проблем, който трябва да разреши следващия..

публикувано на 20.10.24 в 18:06

Търговец: Не съм гласувал от казармата, всичко е лъжа

Около 10% е избирателната активност към 16,00 часа в четирите избирателни секции, разкрити в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн. В една от тях е прекратен машинният вот още в началото на изборния ден заради технически проблем с устройството, което не е пуснало разписка. Там гласуването преминава само на хартия. Недоверие, апатия,..

публикувано на 20.10.24 в 17:17

Жители на "Виница": Някои улици не са виждали метла

Жители на кв. "Виница", част от най-големия район на Варна - "Приморски", които днес отидоха да пуснат гласа си за нов кмет, призоваха своите съкварталци да последват примера им. Няма как да имаме претенции, когато не сме изпълнили нашето задължение да гласуваме, каза младата майка Мария Атанасова. Тя отбеляза, че кварталът продължава да се разраства,..

публикувано на 20.10.24 в 16:00