Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметовете на община Каварна ще готвят на "Миден и рибен фест - Каварна 2020"

Снимка: Ани Петрова

Емблематичният „ Рибен и миден фест„ за Каварна отброява своето 17-о издание, което тази година ще премине през двата дни - петък и събота – 4 и 5 септември. Кметът Елена Балтаджиева покани всички кметове и кметски наместници от общината да покажат своите кулинарни заложби и участват в атрактивната надпревара при приготвянето на рибни ястия. На централният градски площад „Защитата на Каварна“ ще бъдат разположени по-малко на брой и на разстояние павилионите, от които гражданите и гостите на града могат да консумират богатото разнообразие от морски риби, миди и дарове, осигурени от общината в необходимото количество. 

Програмата за петък, 4 септември започва от 16,30 ч. когато малките творци от школите „Керамика“ , „Изобразително изкуство“ и „Приложна изкуство“ при ОДК , ще рисуват и изработят интересни картини и морски фигури от природни материали. По традиция тяхната работилница е пред НЧ „Съгласие-1890“. От 17.00 часа започва кулинарната надпревара между кметовете и кметските наместници на морската община, с очакване за интересно приготвени рибни и мидени ястия. Кметът Елена Балтаджиева сподели, че в това издание финансовата рамка на феста е сведена до минимум, но ще покажем, че и с по-малко средства можем да продължим с желание традицията. В двата дни на феста на жителите и гостите ще се предложат различни видове изкуства които са връзка в атрактивното събитие. В 20.00 часа започва концерта на Румънеца и FolkustiX на централният градски площад.

На 5-ти септември- събота е предвидена среща със Силвия Кацарова. Тя ще бъде от 17.00 до 19.00 ч. в Бар „Булгаро“ и ще мине под надслов „На кафе със Силвия Кацарова“- време за представяне на книгата й „ Мой сън…“, даване на интервюта, разговори, автографи. От 20.00 часа започва очакваният концерт на Силвия Кацарова, а на част от познатите хитове като : „ Обещай ми любов“, „ Топъл дъжд“ „Големият кораб минава“, Бяла въздишка“ ще се включи и хорът от публиката. Ще чуем и последната и песен „ Живот като на кино“, и много други намерили своето място в българската естрада.

Два дни изпълнени с интересни прояви, които носят положителна енергия за решилите се да ги посетят.

За да бъдат празничните дни изпълнени с усмивки, радост, песни и добра раздумка, община Каварна умолява жителите и гостите на града да спазват всички мерки за предотвратяване на разпространението на COVID 19.

Информация на сътрудника ни Керанка Далакманска.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Военна техника се включи в гасенето на пожар в Балчик

Два екипа на балчишката пожарна и военна техника успяха да загасят пожара в сухи треви, възникнал в късния следобед днес в района на надписа Балчик и летището.  Огънят е овладян за час и половина, каза началникът на противопожарната служба Стелиян Стойчев. Няма пострадали.  Това е първият пожар на това място за тази година, след като се..

публикувано на 02.07.24 в 18:49

Двама маскирани мъже ограбиха магазин във Варна

Въоръжен грабеж е извършен в магазин за хранителни стоки във Варна. Двама маскирани мъже нахлули в търговския обект и заплашили касиерката с пистолети, предаде БНТ. Крадците са взели дневния оборот и тютюневи изделия от магазина. Служителката е стресирана, но не е пострадала. Маскираните мъже нахлули в денонощния хранителен магазин малко след 22..

публикувано на 02.07.24 в 17:45

Варненските седмокласници на второ място в страната по резултати на НВО

Варненските седмокласници извоюваха второто място в страната по резултати на НВО. Връстниците им от София ги изпреварват с няколко точки. По български език и литература средният успех е 60,24 точки, който е с 6 точки по-висок от средния за страната. Учениците от София средно са изкарали 65,16 точки. Разликата в успеха по математика между Варна и София е..

публикувано на 02.07.24 в 16:15

Готвят основен ремонт на СУ "Неофит Бозвели"

Подготвят основен ремонт на СУ "Неофит Бозвели", какъвто не е правен от създаването на училището през 1981 година, съобщават от общинския пресцентър. Със средства от родители през годините само са освежени занималните на подготвителните групи.  През зимата температурата е на ръба на минимума за провеждане на учебни занятия, отоплителната инсталация има..

публикувано на 02.07.24 в 15:05

МРРБ отчете старт на основен ремонт и строителство на близо 145 км пътища

Строителство и основен ремонт на близо 145 км магистрални участъци и главни републикански пътища са започнати от Министерството на регионалното развитие и благоустройството в мандата на служебното правителство от 9 април до края на юни. За по-малко от три месеца е възобновена работата по всички важни направления и всички приоритетни сектори в ресора на..

публикувано на 02.07.24 в 14:50

Седмокласниците правят сериозна крачка напред в резултатите от НВО по математика

Резултатът по НВО по Български език и литература за 7 клас е 54.60 точки. Има известен спад от 44 стотни спрямо миналата година, но тази цифра е в рамките на статистическата грешка. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, предаде БГНЕС. Можем да отчетем една успешна година като цяло, по-добрите резултати са резултат от..

публикувано на 02.07.24 в 11:15
Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов за Николай Марков: След първия парламентарен ден този човек тотално се промени

"Бях принуден да се извинявам заради тези мои твърдения, че някои от нашите депутати може би по някакъв начин им е оказан натиск или са взели финансови средства, за да променят своето становище по темата – това, което изказахме по време на изборите. Имам запис с полк. Николай Марков и Дарин Георгиев, които казват, че ще гласуват за програмно правителство..

публикувано на 02.07.24 в 09:10