Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненци днес излизат на протест с искане за спешен ремонт на Аспаруховия мост

Аспарухов мост
Снимка: Румен Сарандев

Жители на варненския квартал „Аспарухово” излизат на протест с искане за отпускане на средства за спешен ремонт на Аспаруховия мост. Демонстрацията е насрочена за днес от 18,30 ч. пред знамената в края на съоръжението. Това става ясно от съобщение в направената за целта група в социалната мрежа.

„Пет години, символът на град Варна, чака своя ремонт, който се протака във времето! Два пъти годишно за по два три месеца хората от тази страна на моста висят в задръстване. На фона на всички мащабни проекти, средствата които сте длъжни да отпуснете, са джобните ви пари и е меко казано безотговорно и нахално, да ни поставяте в ситуация. която във всеки един момент може да се превърне в огромна трагедия!”, заявяват организаторите в страницата за протеста във „Фейсбук”.

Протестът, в който варненци ще настояват за спешен и цялостен ремонт на Аспаруховия мост, ще е мирен и граждански, а всеки опит да се политизира ще бъде отблъснат. Това е заявиха още организаторите.
По време на протеста мостът няма да бъде блокиран, уточниха още те.
Основното искане е, да бъдат осигурени спешно средства за цялостен ремонт на Аспарухов мост от правителството. Аспарухов мост не е вторестепенен път! Той е основна пътна артерия, част от магистрала Черно море и Европейски път Е87 и е абсолютно недопустимо да няма средства за него, се казва още в съобщението на протестиращите.
Припомняме, протестиращите от палатковия лагер във Варна вчера дадоха заявка, че ще се присъединят към демонстрацията.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненските аптеки протестират днес и утре

Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Варна се включва в националния протест срещу промяната на финансирането на дейността по отпускане на напълно платени от здравната каса лекарства. Протестите във Варна ще са днес и утре. Ще са с продължителност от 30 минути до 2 часа. Всяка аптека ще решава кога и как да протестира,..

публикувано на 03.07.24 в 11:27

Одобряват проект за дълбоководно заустване на пречиствателната станция в Албена

Проект за подробен устройствен план - Парцеларен план (ПУП - ПП) за обект "Дълбоководно заустване след ПСОВ Албена" се предвижда да приеме Общинският съвет в Балчик този четвъртък на редовно заседание. Постъпило е писмо на 21 юни т.г. от МРРБ за разработени регионални прединвестиционни проучвания, включващи техническа и икономическа документация за..

публикувано на 03.07.24 в 10:35

Пеевски: Ще направя това, което искат хората - те искат правителство

Да не се подкрепи кабинета "Желязков" . Така препоръка е имало от почетния председател на движението Ахмед Доган, обяви Делян Пеевски, предаде БНР. "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от неговия председател",..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

Защо се бави депозитната система пластмасови бутилки и кенчета питат еколози в МОСВ

Призив за бързо въвеждане на депозитна система за преработване на еднократни опаковки за напитки от стъкло, метал и пластмаса, ще отправят днес от екологично сдружение „За Земята”. В 8:30ч. днес те се събират пред Министерството на околната среда и водите, за да внесат подписка, подкрепена от почти пет хиляди българи. Ще ги „придружава“ змей,..

публикувано на 03.07.24 в 08:10

Адреси без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  03.07.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 03.07.24 в 06:05

Облачно време с превалявания в сряда

През нощта валежите в Североизточна България бяха с количества в Русе 25 мм, Разград 15 мм, Силистра 5 мм, Шумен 4 мм. Днес през страната ще продължи да се придвижва обширна циклонална област и свързаните с нея фронтални облачни системи. Сутринта валежите над Североизточна България временно ще спрат, над югоизточните райони облачността ще се..

публикувано на 03.07.24 в 05:55

Военна техника се включи в гасенето на пожар в Балчик

Два екипа на балчишката пожарна и военна техника успяха да загасят пожара в сухи треви, възникнал в късния следобед днес в района на надписа Балчик и летището.  Огънят е овладян за час и половина, каза началникът на противопожарната служба Стелиян Стойчев. Няма пострадали.  Това е първият пожар на това място за тази година, след като се..

публикувано на 02.07.24 в 18:49