Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради неизгодни условия "Транстриумф" се оттегля от транспорта на Аксаково

Снимка: архив

Фирмата има ангажимент да обслужва линиите по цялата траспортна схема на община Аксаково до 30-ти септември включително. „Транстриумф Холдинг” пое обществения транспорт на Аксаково преди две години по договор с местната власт за периода до обябвяване на обществена поръчка, след като фирма Делтакар се отказа. Това каза за Радио Варна собственикът на транспортната фирма „Транстриумф Холдинг” АД Антраник Шакариян. От 1-ви октомври по линиите в ще има нов превозвач, избран чрез обществена поръчка от община Аксаково. „Транстриумф Холдинг” не участва в конкурса, поради неизгодни условия и преценихме, че за тези 5 г., за които ще е договорът, не можем да помем ангажимент да обслужваме по този начин линията. Става въпрос затова, че ако за тези 5 г. бъдат направени някакви промени в транспортната схема, разписанията интервалите, например, превозвачът няма право да прави промени в условията”, каза Шакариян.

Ще има ли промени в маршрута и разписанието на линия 409, ще има ли корекция в цените на билетите и абонаментните карти ? Това са част от основните въпроси, които витаят във въздуха в навечерието на обявяването на новоизбрания превозвач от проведената обществена поръчка от община Аксаково. Питания за това постъпиха в редакцията на Радио Варна.  Въпросителни има и отностно другите линии, свързващи както селата в общината с Аксаково, така и с Варна – 121, 43, 54.

"Нямам информация за повишение на цената на билетите и абонаментните карти", каза за Радио Варна управителят "Градски трнанспорт"ЕАД-Варна Злати Златев. "Конкретно за линия 409 е от квотата на областната транспортна схема. Тя се обслужва на 50 % от нас и на 50 % от превозвача, избран от община Аксаково. Ние имаме договр с община Варна за тази линия, а след това сключваме и договор за взаимодействие с превозвача за община Аксаково. Този кратък договор регламентира, ако се развали автобус на едната фирма какво прави другата, а именно за да не почувстват пътниците, че има проблем поема другата фирма", поясни Златев.

От администрацията на община Аксаково в писмено становище до Радио Варна уверяват: „В края на месеца предстои окончателното приключване на процедурата по избора на нов изпълнител на обществените превози на територията на община Аксаково. Смяната на превозвача няма да промени нито цената на услугата за гражданите, нито направленията и маршрутните разписания.”

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наблюдения с дрон показаха проблеми в централната част на Варна през лятото

Наблюдения с дрон показаха слабите места в централната част на Варна през летния туристически сезон. Те са извършени през август в района на Операта, входа на Морската градина и Морска гара от Агенцията за икономическо развитие. Първите резултати съобщи за Радио Варна Тодорка Димитрова, управител на агенцията. Според наблюденията..

публикувано на 26.09.24 в 07:10

Общинският съвет във Варна заседава днес

Общинският съвет във Варна се събира за 15-и път от началото на мандата. Сесията започва в 10 часа днес, 26 септември, в зала „Пленарна“. Проектът за дневен ред съдържа 12 точки. Една от тях е приемане на отчета на бюджета на Община Варна за миналата година. Съветниците ще разгледат също годишните финансови отчети за 2023 г. на общинските лечебни..

публикувано на 26.09.24 в 06:00
Албена

Слънчево и топло време

Днес сутринта ще има разкъсана висока и средна облачност, на места видимостта ще е намалена. През деня ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е много слаб от южна четвърт, по-късно до умерен от югоизток. Минималните температурите ще са между 13° и 18°, максималните във вътрешността на района ще са между 28° и 31°, малко по-ниски ще останат по..

публикувано на 26.09.24 в 05:48

Адресите без ток

На 26.09.2024, от 9:00 до 17:00 , поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Дръндар. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 9:00 до 10:30, от 15:00 до 17:00, в районите на с. Войводино, с. Николаевка. На 26.09.2024, от 8:30 до 14:00..

публикувано на 26.09.24 в 05:00

ОИК отказа да регистрира Илиян Карагьозов като независим кандидат за кмет на район "Приморски"

Общинската избирателна комисия във Варна отказа да регистрира Илиян Карагьозов като независим кандидат за кмет на район "Приморски", сочи решение на ОИК, публикувано в сайта ѝ. Причина за отказа е, че не са изпълнени законовите изисквания за регистрацията му за частичния вот на 20 октомври. "Приложеният списък в електронен вид не отговаря на..

публикувано на 25.09.24 в 17:37

Взривиха 160-метров комин в завод край Девня (СНИМКИ и ВИДЕО)

Взривиха стоманобетонен комин с височина 160 метра, който се намира на площадката на „Девня Цимент“. Операцията се извърши от фирма, притежаваща разрешително за специални взривни работи, издадено от Дирекция „Инспекция по труда“ - Варна. По посоката е положена 3-метрова пясъчна възглавница, която да омекоти удара от падането, уточниха от..

публикувано на 25.09.24 в 17:06

Окончателно: Пълна забрана за продажба на райски газ на физически лица

Парламентът прие окончателно на второ четене промени в Закона за здравето, с които се забранява продажбата на диазотен оксид (райски газ) и пълнители с него, включително и онлайн, на физически лица. В подкрепа на забраната гласуваха 105 народни представители, 47 бяха "против“ и 12 се въздържаха, съобщава БНР.  До момента беше..

публикувано на 25.09.24 в 16:59