Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълчи дол има нова аптека, скоро започва и работата по ски училището

След близо 10 години общинската аптека в сградата на поликлиниката във Вълчи дол отново работи. Отворена е в делнични дни от 8 до 17:30, както и през почивните дни от 9:30 до 14 часа. Има сключен договор с Националната здравноосигурителна каса и е добре заредена. Освен общинска, в града има и частна аптека.

До края на годината се очаква да започне работата по единствената в Североизточна България ски писта във Вълчи дол. Там ще има хотелска част, както и ски училище за деца.

Кметът Георги Тронков, съобщи за Радио Варна че общината е напълно подготвена за зимата и денонощно има дежурни, които следят обстановката. Още за ситуацията в община Вълчи дол, чуйте в репортажа на Александър Йорданов:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК ремонтите около бул. “Христо Смирненски“ се бавят

Бавят се ВиК ремонтите в участъка от бул. “Христо Смирненски“ от кръстовището с ул. „Мир“ до това с ул. „Прилеп". Ремонтните дейности трябваше да приключат до 15 май. Кметът Благомир Коцев, заместник-кметът по строителството и инфраструктурата Пламен Китипов и Димитър Кирчев – директор на дирекция "Контрол и санкции" в Община Варна направиха инспекция..

публикувано на 05.06.24 в 18:05

Утре трима министри участват в проверка на чистотата на морската вода край Шкорпиловци

Министърът на туризма Евтим Милошев ще участва в съвместна проверка за качеството на морските води на плаж Шкорпиловци заедно с министрите на здравеопазването д-р Галя Кондева и на околната среда и водите Петър Димитров. Проверката ще се извърши утре от специалисти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна, „Регионалната лаборатория (РЛ) –..

публикувано на 05.06.24 в 17:31

Румен Радев в Балчик: Зелената сделка е баланс, не трябва да понижава стандарта на живот

В световния ден на околната среда президентът Румен Радев днес отказа да коментира политически въпроси, но по темата на деня – екологията, заяви, че зелената сделка е баланс. "Зелената сделка е прекрасна крайна цел, процес. Въпросът е по какъв път ще вървим, за да опазим нашата природа чиста и децата ни да живеят в прекрасна околна среда. По пътя да..

публикувано на 05.06.24 в 16:45

Без вода до 18 часа остават абонатите в част от Морската градина

Без вода до 18 часа остават абонатите в част от Морската градина, съобщават от ВиК - Варна.

публикувано на 05.06.24 в 16:35

Президентът Румен Радев засади бяла бреза в Балчик

Президентът Румен Радев отбелязва Световния ден на околната среда в Балчик с редица инициативи. Фиданки на бяла бреза засадиха държавният глава, кметът на Белия град Николай Ангелов, ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Георги Вълчев. Това е ден, посветен не само на околната среда, но и на нашето бъдеще, приветства президентът Румен Радев..

публикувано на 05.06.24 в 16:02

Кметът Коцев с позиция за свалената подкрепа от "Алтернативата на гражданите"

Не е нужно да формираме коалиции, за да работим за нашия град. Оставете личните си и партийни интереси на заден план. Ако разрушителното минало ни обедини на изборите през ноември, то реалните ви действия ще покажат дали добруването на варненци е в плановете ви за бъдещето. Този призив отправя кметът на Варна Благомир Коцев в Facebook профила си..

публикувано на 05.06.24 в 15:23

Отмениха влаковете от Варна за Суворово заради дерайлирал влак

Товарен влак на частен превозвач е дерайлирал на гара Девня. Инцидентът е предизвикал отмяна на влаковете от Варна за Суворово, предаде БНТ.  Закъснение от 67 минути за влака от Суворово за Варна е отчетено  в разписанието на жп гара Варна. По разписание влакът трябва да пристигне в 15.07 часа във Варна.  Пътниците се извозват с автобус. (АВТ..

публикувано на 05.06.24 в 14:16