Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студио „Сарандев“ от Добрич с нова коледна песен

Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ от Добрич записаха нова коледна песен. Текстът ѝ е на вокалния педагог Елена Карабельова, музиката на една от певиците Димитрина Германова, а в песента „Обичам Коледа“ участие вземат 27 деца и младежи от Добрич.

Музиката на песента „Обичам Коледа“ е избрана сред девет предложения на младежите от Студио „Сарандев“ след проведено онлайн допитване.

За направата на аранжимента заслуга имат Петър Петров и вокалният педагог Елена Карабельова, а Росен Петров – още един от изявените млади поп изпълнители на Младежкия център, записва партията на китарата.

В песента участват 13 солисти, а в припева са записани 27 гласа на деца и младежи от Студио „Сарандев“.

Към новата коледна песен предстои да бъде заснет и видео клип.

Подробностите чуйте от репортажа на Мая Щърбанова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Паметник на Светите братя Кирил и Методий издигнаха сънародниците ни в Малага, Испания

Първи паметник на Светите братя Кирил и Методи издигнаха сънародниците ни в Испания. Бронзовият барелеф се намира в Малага, където e и първото българско училище „Родина“. Монументът, представляващ бронзов барелеф върху каменен фундамент, е издигнат в "Дистрито 6", в близост до общинския център за провеждане на културни дейности "Рафаел Гонзалес..

публикувано на 24.05.24 в 10:00

Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина обучава над 200 ученици

Над 20 години Мими Ничева живее и работи в Атина. Преподавала е български език в учебни школи, а от 2009 година е част от екипа на българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, а седем години по-късно става и негов директор. В гръцката столица българските училища са четири, а учениците, които се обучават в тях са около 600, като над 200 от..

публикувано на 24.05.24 в 09:00

Вайбър с тематични стикери за 24 май

Със специални 12 стикера във Viber ще бъде отбелязан Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На тях по новаторски начин, комбиниращ чистота на изображението, любов към българската литература и елегантно чувство за хумор, художникът Дамян Дамянов успява да предаде любовта ни към езика...

публикувано на 23.05.24 в 18:54

Обелиски от стиропор сред атракциите на фестивала "БУНА" тази година

Обелиск от стиропор и Черно море от битум – тези и други творения на съвременното визуално изкуство ще виждат варненци в различни места в града в рамките на фестивала „БУНА“ тази година.  Откриването на най-големия фестивал за визуално изкуство в България ще бъде в 13 часа утре, 24 май, на стълбите на ул. "Дръзки".  Церемония по откриването на..

публикувано на 23.05.24 в 17:50

В ОУ "Цар Симеон I" откриха барелеф на патрона си

Откриха барелеф на цар Симеон I в едноименното основно училище във Варна. Произведението е дело на скулптора Николай Нинов. За осъществяване на идеята за скулптурата на владетеля, чието управление е наричано "Златният век" и е белязано от разцвета на книжнината, приноса са си дали десетки дарители. Идеята започна през декември 2022 година на коледен..

публикувано на 23.05.24 в 16:40

Варненските ученици от Zentix се класираха 21-ви в световна надпревара по роботика

Отборът на варненските ученици по роботика - Zentix, който участва във FIRST LEGO League Open European Championship в Норвегия, се класира на 21-во място в напревара с още 50 отбора от цял свят.  Освен че надминаха постиженията си от националното съревнование в Бургас от края на април, по време на състезанието отборът се потопи във вдъхновяващата..

публикувано на 23.05.24 в 14:00

Млади художници на графити се захванаха да почистят драсканиците в Добрич

В навечерието на един от най-хубавите български празници – 24 май, млади художници на графити се заеха със задачата на почистят обществените сгради в Добрич , които с надраскани неправомерно със спрей. Инициативата е на Община Добрич, която се обръща за помощ към местния художник Радослав Рудачев. Идеята на местната власт е не само да почисти сградите,..

публикувано на 23.05.24 в 12:23