Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама моряци загинаха при потъването на кораб в Черно море

Двама моряци загинаха край брега на турската провинция Бартън след потъването на кораб, плаващ под  флага на Палау.

Плавателният съд е построен през 1975 година в Русия. На него е плавал 13-членен екипаж. Всички моряци са граждани на Руската федерация.

Спасителната операция е в ход. Открити и спасени са най-малко петима дущи, съобщава сайтът Maritime.bg.

Лошото време затруднява работата на спасителните екипи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пометените на спирка във Варна са без опасност за живота

Пострадалите, пометени от 20-годишен шофьор на спирка срещу входа на МБАЛ "Св. Анна", са без опасност за живота. Трима от четиримата остават в здравното заведение заради травми - счупени крайници и други наранявания. В болницата са настанени две жени и египетски гражданин с фрактура на левия крак, третата жена, пострадала при инцидента е освободена за..

публикувано на 23.05.24 в 08:42

Адресите без ток на 23 май

На 23.05.2024 от 13:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - Южна промишлена зона, фирмите: СЪНТРЪСТ ЕООД, ТРАНССТРОЙ-ВАРНА АД, ДЖИЯ 2001 ООД, СТФ АД, МЕХТРАНСКОМЕРС ООД, ММ-13 ЕООД, ЕСКАНА АД, ТЕХНОФЕР..

публикувано на 23.05.24 в 06:16

Променлива облачност в четвъртък

Утрото в четвъртък ни посреща с повече облаци. На места във Варна имаше и кратки превалявания. Подухва и лек североизточен вятър. Днес денят ще започне с облачно време и краткотрайни валежи в Североизточна България, които бързо ще се придвижат на североизток към Румъния. През останалата част от деня облачността ще е променлива, по-значителна на..

публикувано на 23.05.24 в 05:52

Пътят Варна - Добрич вече е отворен

Отвориха пътя Варна- Добрич след тежката верижна катастрофа, в която загина 24-годишен мъж. Припомняме, четири леки автомобила и бетоновоз се сблъскаха в района на аксаковското село Изворско.

публикувано на 22.05.24 в 21:05

Поредна тежка катастрофа: Кола се вряза в спирка до входа на Окръжна болница

Кола се вряза в автобусна спиркa на метри от входа на МБАЛ "Св. Анна". Пострадали са четирима души - три жени и мъж - чужденец, те са отведени в спешния център на болницата.  Инцидентът става малко след 20,20 часа. 20-годишен шофьор прави ляв завой от ул "Битоля" към. бул. "Цар Освободител", но губи контрол над управлението и се забива в спиркозаслона,..

публикувано на 22.05.24 в 20:50

Пуснаха под гаранция 27-годишния шофьор, убил пешеходец на тротоара до бившия дом "Младост"

Пуснаха под парична гаранция в размер на 6 000 лева 27-годишния шофьор, убил на тротоара до бившия дом "Младост" 72-годишен мъж, съобщават от Окръжен съд - Варна. Съдебното му минало е чисто, няма други нарушения на пътя, като отскоро е и правоспособен водач, посочват от съда. Тежката катастрофа стана на 19 май тази година. Правейки ляв завой на..

публикувано на 22.05.24 в 19:31

Токът скача средно с 2% от 1 юли

Средно с 2 процента ще поскъпне токът за страната от 1 юли, съобщи председателят на КЕВР Иван Иванов на брифинг в сградата на регулатора, предаде БНР. Промяната в цената ще е различна за трите дружества, които оперират на територията на страната. Изчисленията се изготвят в момента, но окончателното решение на КЕВР ще зависи от попълването на дефицита..

публикувано на 22.05.24 в 18:43