Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финанси за малки проекти по селата пренасочва МИГ Балчик-Ген.Тошево

На Об­що от­чет­но-из­бор­но съб­ра­ние Мес­тна­та ини­циа­тив­на гру­па  (МИГ) Бал­чик - Ге­не­рал То­ше­во из­бра Уп­ра­ви­тел­ния си съ­вет за след­ва­щия пет­го­ди­шен ман­дат, без из­ме­не­ния в ръ­ко­вод­ство­то. Ста­рият нов пред­се­да­тел на УС на сдру­же­ние­то е кме­тът на Ге­не­рал То­ше­во Ва­лен­тин Ди­мит­ров, с чле­но­ве кме­тът на Бал­чик Ни­ко­лай Ан­ге­лов, как­то и пред­ста­ви­те­ли на дру­ги неп­ра­ви­тел­стве­ни ор­га­ни­за­ции.

 От обявените 12 финансиращи мерки, има остатъчен ресурс, кой­то ще бъ­де прех­вър­лен за из­пъл­не­ние на об­щес­тве­ни проек­ти в малките населени места.

От­во­ре­на е мяр­ка­та, фи­нан­си­ра­ща проек­ти на чи­та­ли­ща­та. Одоб­рен засега е един проект за про­веж­да­не на "Съ­бор на пре­се­ле­ние­то", пред­ста­вящ об­що­то кул­тур­но нас­лед­ство на об­щи­ни­те Ге­не­рал То­ше­во и  Бал­чик. Во­дещ пар­тньор е читалището в с. Дъ­бо­вик, стар­ши пар­тньор е сдру­же­ние "Бъл­гар­ско нас­лед­ство" - Бал­чик, с учас­тие­то на още чи­та­ли­ща от ре­гио­на, сред кои­то и то­ва в се­ло Стра­жи­ца. Съ­бо­рът ще се про­ве­де на два ета­па в с. Дъ­бо­вик и в гр. Бал­чик. От об­що­то съб­ра­ние ста­на яс­но, че ин­те­рес към мяр­ка­та има и кул­тур­ният дом в балчишкото се­ло Об­ро­чи­ще, но още не са внесли идеята си. 

  С възможностите за кан­ди­дат­ства­не и отпускане на сред­ства всеки може да се запознае на сайта на групата www.mig-balchik-toshevo.bg.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Военна техника се включи в гасенето на пожар в Балчик

Два екипа на балчишката пожарна и военна техника успяха да загасят пожара в сухи треви, възникнал в късния следобед днес в района на надписа Балчик и летището.  Огънят е овладян за час и половина, каза началникът на противопожарната служба Стелиян Стойчев. Няма пострадали.  Това е първият пожар на това място за тази година, след като се..

публикувано на 02.07.24 в 18:49

Двама маскирани мъже ограбиха магазин във Варна

Въоръжен грабеж е извършен в магазин за хранителни стоки във Варна. Двама маскирани мъже нахлули в търговския обект и заплашили касиерката с пистолети, предаде БНТ. Крадците са взели дневния оборот и тютюневи изделия от магазина. Служителката е стресирана, но не е пострадала. Маскираните мъже нахлули в денонощния хранителен магазин малко след 22..

публикувано на 02.07.24 в 17:45

Варненските седмокласници на второ място в страната по резултати на НВО

Варненските седмокласници извоюваха второто място в страната по резултати на НВО. Връстниците им от София ги изпреварват с няколко точки. По български език и литература средният успех е 60,24 точки, който е с 6 точки по-висок от средния за страната. Учениците от София средно са изкарали 65,16 точки. Разликата в успеха по математика между Варна и София е..

публикувано на 02.07.24 в 16:15

Готвят основен ремонт на СУ "Неофит Бозвели"

Подготвят основен ремонт на СУ "Неофит Бозвели", какъвто не е правен от създаването на училището през 1981 година, съобщават от общинския пресцентър. Със средства от родители през годините само са освежени занималните на подготвителните групи.  През зимата температурата е на ръба на минимума за провеждане на учебни занятия, отоплителната инсталация има..

публикувано на 02.07.24 в 15:05

МРРБ отчете старт на основен ремонт и строителство на близо 145 км пътища

Строителство и основен ремонт на близо 145 км магистрални участъци и главни републикански пътища са започнати от Министерството на регионалното развитие и благоустройството в мандата на служебното правителство от 9 април до края на юни. За по-малко от три месеца е възобновена работата по всички важни направления и всички приоритетни сектори в ресора на..

публикувано на 02.07.24 в 14:50

Седмокласниците правят сериозна крачка напред в резултатите от НВО по математика

Резултатът по НВО по Български език и литература за 7 клас е 54.60 точки. Има известен спад от 44 стотни спрямо миналата година, но тази цифра е в рамките на статистическата грешка. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, предаде БГНЕС. Можем да отчетем една успешна година като цяло, по-добрите резултати са резултат от..

публикувано на 02.07.24 в 11:15
Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов за Николай Марков: След първия парламентарен ден този човек тотално се промени

"Бях принуден да се извинявам заради тези мои твърдения, че някои от нашите депутати може би по някакъв начин им е оказан натиск или са взели финансови средства, за да променят своето становище по темата – това, което изказахме по време на изборите. Имам запис с полк. Николай Марков и Дарин Георгиев, които казват, че ще гласуват за програмно правителство..

публикувано на 02.07.24 в 09:10