Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Борисов приключи с демокрацията в България, сега „освобождава други народи”

Снимка: БГНЕС

„Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата „да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса – с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа”. Това се посочва в позиция на президента Румен Радев по повод призива на премиера Бойко Борисов държавният глава да заяви позиция относно задържането на Алексей Навални в Русия, съобщават от прессекретариата на президента.

„Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с тази в България, затова „освобождава” други народи”, заявява още президентът Радев.

„За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов”, посочва държавният глава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мотоклубове почетоха паметта на загиналия моторист при катастрофа на пътя за "Виница"

Мотоклубове почетоха паметта на загиналия при катастрофа моторист на лобното му място на пътя за "Виница". Десетки се събраха и положиха цветя в сряда. Инициаторите на бдението започнаха подписка за поставяне на конуси в разделителната ивица на опасния участък. Вече 300 души са дали подкрепата си за исканите промени. Лента за ограничаване на скоростта..

обновено на 27.06.24 в 11:07
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Никой не може да състави правителство в момента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че липсата на стабилно управление  отдалечава страната от еврозоната: "Ама каква Еврозона бе, господа? Ние бяхме там с ГЕРБ, в чакалнята, в банковия съюз. Ако сега, днеска, имахме стабилно правителство, доминирано от нас, политическо е решението за еврозоната и щяхме да го вземем, но ние в момента не можем да..

публикувано на 27.06.24 в 11:04

Автобус и моторист се сблъскаха на кръстовище във Варна

Катастрофа между автобус №118 на "Градски транспорт"-Варна и моторист затрудни снощи движението на кръстовището между бул. "Осми Приморски полк" и ул. "Д-р Анастасия Железкова", видя репортер на Радио Варна. Наложи се пътниците от автобуса да слязат и да се придвижат с друго превозна средство. Инцидентът е завършил с подписване на двустранен..

публикувано на 27.06.24 в 10:38

ОбС-Варна заседава днес

Общински съвет – Варна се събира днес в 10,00 часа на редовно заседание, което ще се състои в зала „Пленарна“. В предварителния дневен ред са включени 10 точки. Сесията ще започне с полагане на клетва на нов съветник. Той влиза на мястото на избрания за депутат Ивайло Костадинов от ИТН, който беше заместник-председател на Общинския съвет и председател..

публикувано на 27.06.24 в 09:51

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  27.06.2024  г. В периода  09:00  ч. до  16:30  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 27.06.24 в 05:55

Слънце и облаци в четвъртък

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, които ще са по-значителни над Лудогорието. Ще духа слаб, следобед до умерен, а по южното крайбрежие временно силен източен вятър. Максимални температури между 28° и 33°, по Черноморието 24°-27°, за Варна около 26°-27°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 24°-25°...

публикувано на 27.06.24 в 05:55

Лента за ограничаване на скоростта и колчета на пътя за кв. "Виница" искат варненци

Да се поставят ограничителни колчета на разделителната линия и гумена лента за ограничаване на скоростта на пътя за кв. "Виница" до спирка "Лотос" , където стана фаталният инцидент с моторист, искат варненци. Това каза Галин Димов, председател на мотоклуб "Вокил". Започва подписка за иницииране на нова организация за движение. Тази вечер ще се проведе..

обновено на 26.06.24 в 17:52