Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейска акция във Варна - някой нарушава правилата

| обновено на 21.02.21 в 06:40

Два полицейски патрула видя репортер на Радио Варна в района на студентските общежития на ул. "Дубровник" в морската столица. По негова информация униформените наблюдават две заведения. Предполага се, че става дума за неспазване на противоепидемичните мерки, наложени в страната.

Първото от заведенията става "интересно" за полицаите след публикация в социална мрежа.

По информация на източник на Радио Варна е трудно да се задържат нарушителите на противоепидемичните мерки, защото заведенията са определили  служители, които да следят външните камери. Освен това се използвали втори входове (за доставки или служебни), за да влязат клиентите. Предполага се, че се използват дори пароли преди да допуснат някого до клуба.

Радио Варна припомня, че заведенията за хранене, включително баровете и клубовете в страната, остават затворени до 28 февруари 2021 г., включително.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Корабостроителницата в Мангалия

Корабостроителницата в румънския град Мангалия преустановява временно дейност

Румънската корабостроителница в черноморския град Мангалия преустановява временно дейност, над 1000 служителиостават временно без работа, а нидерландската компания „Дамен груп“, която ръководеше предприятието, съди румънската държава, съобщават местни медии, цитирани от БТА.  Председателят на Свободния синдикат на моряците в корабостроителницата..

публикувано на 05.06.24 в 06:41

Президентът Румен Радев ще посети Варна и Балчик

Президентът Румен Радев ще отбележи Световния ден на околната среда в Балчик с редица инициативи. Фиданки на бяла бреза ще бъдат засадени от държавния глава, кмета на Белия град и ректора на СУ "Св. Климент Охридски".  Събитието се организира съвместно между президентството, СУ и Община Балчик. В него ще участват и министърът  на околната среда и..

обновено на 05.06.24 в 06:25

Днес ще е топло, на места следобед с краткотрайни валежи и гръмотевици

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има късно следобед и към нощта на места ще превали краткотраен дъжд, възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад, който ще отслабне е ще се преориентира от югоизток. Максимални температури между 27° и 32°, по Черноморието от 24° до 26°, за Варна около..

публикувано на 05.06.24 в 05:59

„Алтернативата на гражданите“ свалят доверието си от кмета на Варна

В позиция изпратена до медиите местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ от Варна заявява, че към днешна дата, оттегля доверието си от кмета Благомир Коцев. "Търпеливо изчаквахме, поетите от кмета на Варна ангажименти да бъдат спазени - ангажименти към реализирането на работеща инвестиционна политика, завършване на започнатите ремонти,..

публикувано на 04.06.24 в 20:56

Откритият дрон в скалите на Тюленово не е боен

Откритото безпилотно летателно средство в скалите на село Тюленово не е боен дрон. Това установяват специалистите от Военноморските сили след направен оглед на района, отново с дрон. Към намереният апарат няма прикрепен боеприпас, съобщават от ВМС. Проверяват случай на паднал дрон в скалите край село Тюленово Военнослужещи от състава на..

публикувано на 04.06.24 в 18:30

Пожар изпепели последните бараки на бившата циркова площадка

Пожар изпепели последните бараки, намиращи се на терена на бившата циркова площадка. Сигнал за огнения инцидент е подаден към 14,48 часа. Пет паркирани автомобила са били обхванати от пламъците. Няма данни за пострадали, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР. Районът е силно задимен. Четири екипа на Пожарната във Варна са реагирали..

публикувано на 04.06.24 в 15:29

Токът в Северозапада поевтинява с малко под 1%

Токът в Северозападна България поевтинява с малко под 1%.  За потребителите на "Енерго-Про" цената на електроенергията  пада с 0,9%. Електроенергията за бита ще поскъпне средно с 1,4% от следващия месец, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране, предаде БНР.    Според предложенията най-голямо увеличение се предвижда за абонатите на..

обновено на 04.06.24 в 15:18