Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10-годишният Александър е най-малкият участник в днешната щафетна обиколка

Най-малкият състезател в 58-то издание на щафетната обиколка на Радио Варна беше 10-годишния Александър Атанасов, ученик в ОУ "Стефан Караджа" във Варна. Въпреки крехката си възраст, Александър се впусна без притеснение в надпреварата по лека атлетика. За награда той получи вкусна торта, с която да се подсили след уморителното състезание. Каза, че ще участва отново и догодина.


Възрастта е само цифра, когато човек има младежки дух. Това доказа най-възрастният участник в състезанието – 64-годишният Пламен Дойчев, който заедно със своите съотборници от клуб „Атлетик 2002”, триумфираха в щафетата при ветераните. Участва в обиколката от 18-годишен.

Георги Каракашев, капитан на отбора на МГ „Д-р Петър Берон” във Варна, победител при учениците 9-12 клас, каза как се преплитат математиката и спорта.

Когато човек е упорит, неизменно идва момент, в който бере плодовете на положения труд. На това мнение е Кристиан Филипов, студент в 6 курс в Медицинския университет във Варна. Той и съотборниците му се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка в надпреварата при мъжете. Участват в състезанието за втора поредна година.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят поетапно улица "Петър Слабаков", живеещи се притесняват, че няма да имат достъп до домовете си

От 10 юни до 10 юли всеки ден улица "Петър Слабаков" във Варна ще бъде периодично и поетапно затваряна заради изграждане на уличен водопровод. Това съобщение получават на 4 юни т. г.  живеещи в района. Притеснени, че асфалтовият път, за чието изграждане самите те са събирали средства, ще бъде разкопан, подават още на следващия ден сигнал до Община Варна...

публикувано на 11.06.24 в 10:15

Публична дискусия за обсъждане на уличната регулация в СО "Телевизионна кула" днес

Oрганизират публична дискусия относно предстоящото изграждане на улици, водоснабдяване, канализация и улично осветление в СО "Телевизионна кула“. Срещата ще се проведе от 18:30 часа днес в зала "Пленарна" на Община Варна. На нея ще бъде обсъден обхват за проектиране на ПУП-ПРЗ (Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване) по Плана за..

публикувано на 11.06.24 в 10:09

Задържаха 49-годишен, откраднал телефон от игрална зала във Варна

49-годишен варненец е откраднал мобилен телефон, оставен без надзор, от игрална зала в морската столица. Той е задържан в полицейския арест на  Първо Рaйонно управление на полицията.  Извършителят е известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство. Отнетата вещ е предадена и присъединена към материалите по разследването.

публикувано на 11.06.24 в 09:10

Протест пред содовия завод в Девня днес с искане за увеличение на заплатите

Протестен митинг пред содовия завод в Девня организират днес от синдикалните организации на КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Те са започнали процедура по уреждане на колективен трудов спор с искания за допълнително увеличение на основните възнаграждения със 150 лева на човек, считано от 1 юли 2024 г., както и за връщане на 10-те заплати обезщетенията..

публикувано на 11.06.24 в 08:45

Започва жътвената кампания

Национална асоциация на зърнопроизводителите обяви старта на Националното откриване на жътвена кампания 2024. Тя ще се проведе днес в село Златитрап, Пловдив, съобщиха от Асоциацията. Събитието е част от европейската инициатива „Хляб на мира“, която обединява дванадесет държави от Централна и Източна Европа. Началото на жътвата е дългоочаквано..

публикувано на 11.06.24 в 08:29

При 100% обработени протоколи във Варна: ГЕРБ-СДС печели вота, "Възраждане" е на втора позиция

При 100 % обработени протоколи във Варна за изборите за Народно събрание води ГЕРБ-СДС с 30.38%, втори са " Възраждане " с 16.83%. Трети са ПП-ДБ с 15,05 процента,  „Има такъв народ“ получават 7,3 процента, „Величие“ – 5,85 процента от гласовете на избирателите. ДПС са шести с 5,84 процента , „БСП за България“ имат 5,79 процента...

публикувано на 11.06.24 в 06:56

Окончателно: Седем партии влизат в следващото Народно събрание

Седем партии влизат в следващото Народно събрание, сочат официалните данни от преброяването на гласовете, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). При 100% обработени протоколи първа политическа сила е  ГЕРБ-СДС , която печели 24.70% от гласовете. Веднага след нея се нарежда ДПС със 17.07% от гласовете на избирателите...

публикувано на 11.06.24 в 06:15