Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират над 140 километра от републиканските пътища в област Варна

Работата по девет от пътните участъци тях е започнала още през миналата година и трябва да приключи до края на есента, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура. Директорът на Областно пътно управление във Варна Румен Илиев подчерта, че третокласната пътна мрежа е много важна, защото свързва минимум 4 или 5 села в едно с републиканската пътна мрежа.

В момента в превантивен ремонт са девет обекта на територията на областта и до края на септември трябва да бъдат приключени, конкретизира Илиев. Ремонтните работи са на обща стойност близо 118 милиона лева.

Най-мащабни са ремнтите по първокласните пътища 1-2 и 1-9. Първият е от границата на област Варна с Шумен до гробищния парк. Става въпрос за отсечка от 51 километра, чийто ремонт е на стойност 48 милиона лева. Вторият първокласен път е т.нар северно платно от Слънчев бряг до спирка Евксиноград и Долна Трака. Стойността на тази отсечка е 1 милион и 600 000 лева.

Другите предстоящи ремонти, за които разказва Румен Илиев са в община Вълчи дол и включва селата Добротич, Михалич, Искър.

- Калиманци Изгрев, Левски, Суворово, Ветрино

- Панорамен път от Баир баши до Куманово

- от Харамията до село Здравец, Аврен, Синдел

- От Генерал Киселово до границата с Добрич

- от Владимирово до границата с Добрич и Балчик

Още за ремонтите в областта чуйте в репортажа на Даниела Стойнова







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОбС-Варна заседава днес

Общински съвет – Варна се събира днес в 10,00 часа на редовно заседание, което ще се състои в зала „Пленарна“. В предварителния дневен ред са включени 10 точки. Сесията ще започне с полагане на клетва на нов съветник. Той влиза на мястото на избрания за депутат Ивайло Костадинов от ИТН, който беше заместник-председател на Общинския съвет и председател..

публикувано на 27.06.24 в 09:51

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  27.06.2024  г. В периода  09:00  ч. до  16:30  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 27.06.24 в 05:55

Слънце и облаци в четвъртък

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, които ще са по-значителни над Лудогорието. Ще духа слаб, следобед до умерен, а по южното крайбрежие временно силен източен вятър. Максимални температури между 28° и 33°, по Черноморието 24°-27°, за Варна около 26°-27°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 24°-25°...

публикувано на 27.06.24 в 05:55

Мотоклубове почетоха паметта на загиналия моторист при катастрофа на пътя за "Виница"

Мотоклубове почетоха паметта на загиналия при катастрофа моторист на лобното му място на пътя за "Виница". Десетки се събраха и положиха цветя. Инициаторите на събитието започнаха и подписка за поставяне на конуси в разделителната ивица на опасния участък. Вече 300 души са дали подкрепата си за исканите промени. Лента за ограничаване на скоростта и..

публикувано на 26.06.24 в 20:00

Лента за ограничаване на скоростта и колчета на пътя за кв. "Виница" искат варненци

Да се поставят ограничителни колчета на разделителната линия и гумена лента за ограничаване на скоростта на пътя за кв. "Виница" до спирка "Лотос" , където стана фаталният инцидент с моторист, искат варненци. Това каза Галин Димов, председател на мотоклуб "Вокил". Започва подписка за иницииране на нова организация за движение. Тази вечер ще се проведе..

обновено на 26.06.24 в 17:52

Морското търсене и спасяване не са регламeнтирани в Закона за бедствията и авариите

В летния сезон сме. Няма застраховани от инциденти.  Особено от произшествия във вода.  Морското търсене и спасяване не са регламeнтирани в Закона за бедствията и авариите.  Това пречи на общините по Черноморието да сътрудничат с доброволческите сдружения, които са свързани със спасителни операции на море, каза за Радио Варна флотилен адмирал..

публикувано на 26.06.24 в 16:33

Осъдиха на пробация варненка за теглене на кредит с чужда лична карта

Осъдиха на пробация 36-годишна жена, която използвала копие на чужда лична карта за теглен на кредит с "Бяла карта", съобщават от Районен съд - Варна. Случаят е от май 2021 година. Подсъдимата по неустановен начин се сдобила с копие на лична карта на друга жена и решила да кандидатства от нейно име за отпускане на кредит. От собствения си телефон тя..

публикувано на 26.06.24 в 16:32