Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Череши по 30 лева очакват експерти

Първите череши за сезона ще са с цена от 30 лева за килограм. Първоначалната цена винаги е атрактивна, след което пада между 12 и 15 лева, това каза за Радио Варна Ивелина Вълканова, експерт "Цени" в Системата за агропазарна информация. Все още няма внос на череши заради хладната пролет, уточни Вълканова. Само внос са предлаганите на българския пазар ягоди: "Цената им е нормална за този период от годината и варира от 7 до 9 лева. Цитрусовите плодове излизат от сезона си, което обяснява защо цените на портокали, грейпфрути и мандарини се повишават. Ябълките са на привършване, затова цените им се вдигат. Бананите държат постоянна цена целогодишно."

От една седмица цената на килограм домати е изключително висока, докато на краставиците и на сезонните зеленчуци пада, каза още експертът. 

Олио под 3 лева е малко вероятно да бъде намерено в търговските вериги във Варна. Има олио и по 4 лева, само по време на промоции пада на 2.80. При цените на яйцата не се очакват колебания - те ще се запазят стабилни за Великден, каза Вълканова. Шарени са цените при агнешкото месо - от 15.50 лв за плешка до 18.80 лв за бут в зависимост от доставчика. И предлагането, и търсенето е слабо. Очаква се в края на април да има по-големи количества. 

Чуйте повече в прикачения файл:







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Аматьорските футболни лиги отново се обединяват в благотворителен турнир по мини футбол в полза на Павел Станчев

Павел Станчев води неравна битка с коварна и много рядка болест. Става въпрос за Сарком на Юинг – рак на костите, чието лечение се оказа резистентно към първоначално приложената терапия и отново са нужни средства за нова и по-скъпо струваща терапия. През ноември 2023 г. огромна вълна на съпричастност допринесе в събиране на средства, с които да започне..

публикувано на 10.05.24 в 17:26

Випуск 1974г. на Строителен техникум Варна отбеляза 50 години от завършването си със засаждане на дръвче в двора на училището

Випуск 1974г. на Строителен техникум - Варна отбеляза 50 години от завършването си със засаждане на дръвче в двора на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски". Идеята идва от главния двигател на випуска, Маринела Грудева, която успява да организира своите бивши съученици за това събитие. Благодарение на..

обновено на 10.05.24 в 15:41

Виолета Тончева с голямата награда за журналистика "Златен тризъбец"

Варненска журналистическа организация, която тази година чества своята 100-годишнина, днес раздаде своите награди на тържествена церемония в Арт салона на Радио Варна. Най-високото отличие е „Златният тризъбец“, което се връчва само при високи професионални постижения, веднъж на няколко години. Бронзовата статуетка, дело на скулптора Пламен..

публикувано на 10.05.24 в 15:08

Наградиха доброволци към клубовете за превенция във Варна

Във Варна наградиха най-изявените дванадесетокласници-доброволци към клубовете за превенция. Отличията се дават за изключителен принос в развитието и прилагането на общинската политика по превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора.  Наградени с грамота са: Габриела Димитрова от училищния превантивен клуб към Първа езикова..

публикувано на 10.05.24 в 14:45

6 дни, 400 км. и една жена: Силвия, която ще пробяга Черноморието ни

Отвесни скали, пясъчни плажове, природни феномени, исторически забалежителности, курорти, антични градчета и още, и още. Всичко това очаква Силвия Кьосева - собственик и генерален мениджър на хотел в Слънчев бряг, която на 11 май започва предизвикателството си да пробяга българското Черноморско крайбрежие.  Замисълът е цялото предизвикателство, което..

публикувано на 10.05.24 в 09:05

Във Варна връчват журналистическата награда "Златният тризъбец"

Виолета Тончева е носителят на журналистическата награда "Златният тризъбец". Тържественото връчване на приза ще бъде от 11 часа днес в арт салона на Радио Варна. Събитието е част от двудневната юбилейна програма във връзка с няколко кръгли годишнини - 100 години от създаването на Варненска журналистическа организация, 100 години „Варненски..

публикувано на 10.05.24 в 08:00

Варненец дари средства за литературен конкурс в своето училище

Творческо предизвикателство за писане получиха в самия край на училището абитуриентите на варненското Средно училище с езиково обучение (СУЕО) "Александър С. Пушкин". Бивш възпитаник дари сума за награден фонд на конкурс за есе на тема „Личността, която ме вдъхновява“, като единственото му желание е било да бъде организиран за бъдещите абитуриенти..

публикувано на 10.05.24 в 06:55