Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 45 000 лалета оцветиха Морската градина на Варна

Броени дни преди големия християнски празник Цветница Морската градина на Варна грейна в различните багри на над 45 000 стръка лалета от 50 сорта. Зацветяването бе проведено през октомври миналата година, а през месец май предстои ново лятно зацветяване - с над 200 000 броя различни видове растения, съобщи Стоян Аргиров, управител на общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, което поддържа парка.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Пътнически и товарен влак се сблъскаха в Чехия

Четирима души са загинали, а 26 са били ранени, след като пътнически влак се е сблъскал с товарен влак в Чехия късно снощи, съобщава Ройтерс, като цитира управителя на административната област. Катастрофата е станала в град Пардубице, който е на 120 км източно от столицата Прага и е част от главния железопътен коридор в тази част на страната, информира..

публикувано на 06.06.24 в 10:39

Трима министри проверяват морската вода край Шкорпиловци

Трима министри  ще участват в проверка на чистотата на морската вода край Шкорпиловци. Министърът на туризма Евтим Милошев, заедно с министрите на здравеопазването д-р Галя Кондева и на околната среда и водите Петър Димитров, ще проверят какво е качеството й в началото на летния сезон. Проверката ще се извърши от специалисти от Басейнова дирекция..

публикувано на 06.06.24 в 10:30

Инициатива помага за трудовата реализация на младежи с аутизъм и СОП

Младежи от Варна със специални образователни потребности и аутизъм ще получат професионална подготовка. Инициативата е на две фондации - „Новите деца“ и „За чудо и приказ“.  Участниците в нея са 18, като местата за Варна са девет, а младежите трябва да са между 16 и 21 години. С тях ще се работи година и половина.  Основната идея на..

публикувано на 06.06.24 в 09:30

Животновъди и днес ще блокират Подбалканския път в знак на протест

И днес животновъди от страната ще блокират Подбалканския път София - Бургас. Те са недоволни, че не разполагат с достатъчно площи, където да пасат животните си. За тази година площите за паша на говедата е намалена с 60%, пише БГНЕС. Според животновъдите мотивите на трите национални парка Централен Балкан, Рила и Пирин са неоснователни. За последните..

публикувано на 06.06.24 в 08:42

Евроизборите стартират днес от Холандия

Днес е първия ден от изборите за Европейски парламент. От 6-ти юни до неделя (9-ти юни) над 350 милиона гласоподаватели ще изберат новите членове на единствената прякоизбираема европейска институция - парламентът. Първи пред урните отиват днес избирателите от Нидерландия, следвани утре от Ирландия, Малта и Латвия и Словакия в събота. В Чехия..

публикувано на 06.06.24 в 07:00

Общественият съвет към ЦИК отново призовава социологическите агенции да спазват Изборния кодекс

Общественият съвет към ЦИК се обръща към доставчиците на медийни услуги и към социологическите агенции да спазват духа и буквата на Изборния кодекс - чл. 204 и чл. 205, и да не разпространяват и публикуват данни от социологически проучвания, т.нар. екзитпол, в хода на изборния ден, преди 20 часа, под каквато и да е форма.Съгласно текстовете на..

публикувано на 06.06.24 в 06:33

Къде няма да има ток на 6 юни

Заради профилактика на съоръженията за доставка на ток, спирания ще има на няколко места във Варна и в областта. Във Варна: от 9 до 11 ч. - ул. Братя Бъгстон, ул. Кюстенджа, ул. Полк. Свещаров, ул. Тодор Димов и ул. Топра Хисар 15; от 9 до 16.30 ч.  - карето между бул. Приморски, ул. Преслав, ул, Патлейна, ул. Хан Крум, ул. Княз Александър Батенберг;..

публикувано на 06.06.24 в 06:19