Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тема с продължение

Няма бетон на плаж "Кабакум", до два дни махат ВиК и ел. връзките

Проверка на институциите не установи незаконно строителстов на плаж "Кабакум", открити са само връзки за електричество и вода.  Все още тече процедурата по отдаване на концесия на участъка от ивицата, oбясни областният управител Стоян Пасев. Той поясни, че до финализирането на процедурата никой няма право да поставя каквито и да е преместваеми обекти, като бе категоричен, че ще бъдат премахнати ВиК и ел.инсталациите, а фирмата ще бъде издирена.

Комисия от експерти от община Варна, РДНСК  и областната администрация провериха сигнала за изливане на бетон в пластмасови цилиндри. Припомняме, слушатели на Радио Варна изпратиха снимки до редакционната поща, на които се вижда извършване на строителни дейности на пясъка, но на място експертите откриха само стърчащи кабели от пясъка.

Продължават проверките, поставени ли са бетонови стъпки. Дали са извадени или заровени бетоновите блокчета и точното им местоположение все още не можем да установим, каза Пасев. 

Подробностите чуйте от репортажа на Даниела Стойнова:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Малинов

Енергийният министър: Ядрената енергетика остава основен приоритет за България

Министърът на енергетиката в служебното правителство Владимир Малинов, който участва в Международната конференция "Булатом" в курорта "Ривиера" край Варна, заяви, че ядрената енергетика ще бъде основен приоритет за България не само за настоящото, но и за всички бъдещи правителства.  Той допълни, че диверсификацията на ядреното гориво за 5-и блок..

публикувано на 05.06.24 в 11:07

126 свободни места в детските градини във Варна след първо класиране

126 са свободните места в първа група в детските градини във Варна след първо класиране. Това показват резултатите от приема в общинските детски градини и подготвителни групи в училищата. За първа възрастова група са приети 2 104 деца. 84% от тях са класирани по първо желание, 10% по второ и 6 на сто - по трето и следващо желание. За яслена група в..

публикувано на 05.06.24 в 11:03

Протест срещу убийствата по пътищата във Варна на 8 юни

Национален протест срещу убийствата по пътищата на България организират от Асоциация "Ангели на пътя".  Той ще се проведе в София, Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора, съобщават организаторите.  Протестът във Варна е планиран за 8 юни, събота, от 12 часа, пред Съдебната палата на площад "Независимост".  „Надявам се, че гражданите на град Варна ще..

публикувано на 05.06.24 в 11:00

Част от кв. "Левски" без вода заради авария

Поради авария до около 16 часа днес част от квартал "Левски" в карето между улиците "Железни врата" и "Дубровник", бул."Васил Левски" и ул. "Подвис" ще остане без вода. До около 17 часа днес без вода ще бъдат и  абонатите от селата Тополи , Казашко, гара Тополи , Екарисаж и Промишлена зона "Тополи".  Поради строително-монтажни дейности, без вода днес..

публикувано на 05.06.24 в 09:46

Откриха невредимо 10-годишното момиче, обявено за издирване в Лясковец

Обявените за издирване 10-годишно момиче и 16-годишно момче са открити невредими в центъра на Лясковец, предаде БНР.  Издирват отвлечено дете в Лясковец Търсенето им продължи няколко часа, след като снощи майката на момичето подаде сигнал в полицията, че 10-годишната ѝ дъщеря е била отвлечена, но разследването установи, че момичето е тръгнало..

публикувано на 05.06.24 в 09:37

Улица в центъра на Добрич постоянно остава без вода

Улица в центъра на Добрич от една седмица е с нарушено водоподаване. Жители сигнализират, че ситуацията е нетърпима, а реакцията на ВиК дружеството неадекватна. Според потърпевшите проблемът е започнал след присъединяването на канализацията на новопостроена къща на същата улица. Улица „Брацигово“ в Добрич е в непосредствена близост до градския парк,..

публикувано на 05.06.24 в 09:15

ИА "Околна среда": Нямаме притеснения за качеството на морската вода

Нямаме притеснения за качеството на морската вода, изследванията показват, че показателите, които се наблюдават, са под нормите, каза ръководителят на регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция "Околна среда" (ИАОС) във Варна Мерджан Мохарем.  Стандартите за качеството на водите у нас са същите както в цяла Европа, посочи Росалина Инджиева,..

публикувано на 05.06.24 в 09:00