Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрител ще спечели оригиналния автомобил от филма "Голата истина за група "Жигули"

„Голата истина за група „Жигули“
Снимка: facebook.com

Най-новият филм на Виктор Божинов не спира да поставя рекорди в българското кино. „Голата истина за група Жигули“ заема първата позиция в три поредни седмици – позиция, която не е била постигана от български филм през последните десет години. Заглавието вече е гледано от 81 951 зрители.

Наред с добрите новини за филма екипът споделя и една специална изненада за зрителите – един от тях ще получи уникалния шанс да спечели легендарната „Жигула“, на която е кръстена едноименната банда. Всеки, който иска да опита своя късмет, трябва да посети Facebook страницата на филма и да качи снимка с билета си. Освен колата, ще бъдат раздадени и много други награди. „Едва ли има друг филм, който да е подарявал кола, а тази има особена сантиментална стойност като основен герой в лентата. Надяваме се да отиде при някой истински наш фен“, споделя Кръстьо Ламбев, продуцент на филма.

„Резултатите от бокс офиса много ни радват и зареждат с положителна енергия. Такъв успех може да бъде възможен единствено с участието на зрителите и кино салоните, които подкрепят заглавието и осъзнават своята роля в бъдещето на филма на голям екран“, допълва режисьорът на филма Виктор Божинов.

„Голата истина за група „Жигули“ очаква зрителите с вълнуваща история, ярки образи и истински рок, вдъхновен от носталгията по култови времена и очакване за още по-добро бъдеще. Ударен диалог, комични обрати и силна актьорска игра изпращат зрителите в историята на бившите музиканти, които се разделят преди повече от 30 години. Изглежда, че няма нищо, което да ги събере отново, но един прекрасен ден, почти насила, те са принудени да застанат отново рамо до рамо. Двигател на тежката мисия е бившият лидер на групата (Михаил Билалов), който спешно търси пари, за да изпрати дъщеря си (Климентина Фърцова) в музикална академия в Лондон. Творческите вражди и недоизказаните чувства в бившата банда трябва да останат в миналото, само че с всеки изминал ден мисията изглежда все по-невъзможна.

Facebook - https://www.facebook.com/Jiguli.Movie

Instagram - https://www.instagram.com/golata.istina.za.grupa.jiguli

Продуцент на „Голата истина за група „Жигули“ е Кръстьо Ламбев (Concept Studio). Сценарият е на Ваня Николова („Под прикритие“, „Връзки“) и Нели Димитрова (Love.net „Домашен арест“, „Връзки“, „Възвишение“), а оператор на филма е Антон Бакарски („Под прикритие“, „Възвишение“). Актьорският състав включва Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов, Лилия Маравиля, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро, Август Попов, Параскева Джукелова, Илиана Лазарова, Климентина Фърцова, Мая Бежанска, Николай Урумова и др.

Лентата е финансирана от НФЦ. Голяма част от филма е заснет в град Бургас със съдействието на Община Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна откриха 42-рия фестивал на българския игрален филм "Златна роза"

Във Варна днес бе открит 42-рият фестивал на българския игрален филм "Златна роза".  "Не затваряй очи" на филмовия фестивал "Златна роза" във Варна Започва фестивалът на българския игрален филм „Златна роза“ Събитието продължава до 26 септемри и представя на публиката разнообразна програма от филми, дискусии,..

публикувано на 19.09.24 в 21:11

46-и пехотен Добрички полк представя България на възстановка в Словакия

46-и пехотен Добрички полк ще представи българската военно-историческа реконструкция на международна възстановка в Словакия. На 21 септември в Калинов ще бъде пресъздадено първото сражение за освобождението на Чехословакия от нацистка окупация през Втората световна война. 46-и пехотен Добрички полк е единственият български военно-исторически клуб,..

публикувано на 19.09.24 в 14:26

"Не затваряй очи" на филмовия фестивал "Златна роза" във Варна

Българският игрален филм „Не затваряй очи“ е един от акцентите на филмовия фестивал "Златна роза" във Варна през тази година. Филмът е създаден през 2024 по едноименния роман на Мартин Ралчевски, който е и негов сценарист. „Не затваряй очи“ се представя като начало на българското православно кино и като „Филм за силата на вярата, любовта и..

публикувано на 19.09.24 в 14:24

"Дедал" приема деца за новата учебна година

Приемът за предстоящите учебни занятия в школа "Дедал" ще е на  28 септември, събота от 9 до 13 часа  в художественото ателие на школата, намиращо се на бул. "Съборни" 24, ет. 7 Обучението ще се провежда по програмата на екипа за 2024-2025 година  с мотото "Фарът на Дедал свети". Реализирането й се финансира с лични средства и средства от дарения, а за..

публикувано на 19.09.24 в 07:03

Започва фестивалът на българския игрален филм „Златна роза“

42-рият Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ представя разнообразна селекция от филми, дискусии, книги и инициативи за млади творци 42-рият Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ ще се проведе във Варна от 19-и до 26-и септември 2024 г. и ще предложи на публиката разнообразна програма от филми, дискусии,..

публикувано на 19.09.24 в 06:47

84 години от връщането на Балчик в пределите на Майка България (21 септември 1940 г.)

По повод празника на града, освобождението от румънска окупация, на 21 септември на едноименния централен площад от 10.00 часа започва церемония по издигане на националния флаг на Република България, с участието на представителна част  и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Пред Паметника на героите, паднали за Отечеството, ще бъдат..

публикувано на 18.09.24 в 17:53

Изложба на Николай Русев, посветена на тракийски царе, във Варна

Художникът Николай Русев представя във Варна изложба, посветена на тракийски царе. Тя включва художествени портрети и панели от комикса „Тайната на Котис I“.   Портретите на тракийски царе са част от музейната сбирка на Етнографски комплекс Златоград. Те са предоставени специално за случая от неговия създател и управител, инженер Александър..

публикувано на 18.09.24 в 12:08