Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 яхти се включват в Регата Varna Channel Cup във Варна

Около 300 ветроходци на 40 яхти от различни ORC и IRC класове ще се включат в седмото издание на регата Varna Channel Cup, която ще се проведе във Варна между 21-24 май. Най-зрелищното ветроходно състезание ще доближи максимално спинакери и публика в морска надпревара, включваща гонка в канала на Варненското езеро. Събитието се организира от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991 и СК Ултрамарин, със съдействието на Община Варна.

Това е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро, което позволява публиката да види съвсем отблизо, от брега на Аспарухово, преминаващите на една ръка разстояние килови яхти. Събитието е любима атракция и за фотографи и любители на дронове, които снимат яхтите в канала, от Аспарухов мост, Морската градина и близките плажове.

Удобни места за наблюдение:

21-ти май от 15:00 до 17:00ч.

Pro-Am Race Морска градина, Вълнолом

21-ти май от 11:00 до 18:00ч.

Морска градина, Вълнолом

23-ти май от 10:00 до 18:00ч.

Кв. Аспарухово – Южен бряг на канала

Морска гара- Варна - пешеходна зона

24-ти май от 10:00ч.— 17:00

Централен плаж

Морско казино, Вълнолом




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца създаваха цветя пред Радио Варна

Радио Варна и Държавен куклен театър – Варна отново организириха работилничка за деца. Този път малките участници изработваха цветя от всякакви цветни материали. Помагаха им актьорите от кукления театър. Това не е първата съвместна инициатива на Радио Варна и Държавния куклен театър. И тя е много успешна, каза директорът на театъра Вера..

публикувано на 02.06.24 в 17:04

Днес парламентът няма да заседава

Извънредното заседание на Народното събрание не се проведе заради липса на кворум. И при двете регистрации депутатите бяха по-малко от необходимите 121 за начало на заседанието. Извънредното заседание на НС не събра кворум при първата регистрация Извънредното заседание беше насрочено, за да бъде изслушан премиерът Димитър Главчев..

публикувано на 02.06.24 в 15:49

Извънредното заседание на НС не събра кворум при първата регистрация

Извънредното заседание на Народното събрание не събра кворум при първата регистрация. В пленарната зала се регистрираха едва 67 депутати при необходими минимум 121 за начало на заседанието. В залата е служебният премиер Димитър Главчев, който ще бъде изслушан за българската позиция в ООН за геноцида в Сребреница. НС изслушва Главчев за..

публикувано на 02.06.24 в 15:16

Хиляди почетоха паметта на Христо Ботев на връх Околчица

България почита днес паметта на Христо Ботев и героите, загинали за свободата на отечеството. Близо 1800 души извървяха по пътя по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица във Врачанския балкан, където е организирано и всенародното преклонение пред паметта на героите. 148 години след героичната гибел на Христо Ботев във..

публикувано на 02.06.24 в 13:39

Варна отдаде почит на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

С общоградско поклонение във Варна беше отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Пред паметника на Христо Ботев в алеята на Възраждането в Морската градина бяха поднесени венци и цветя от Благомир Коцев - кмет на Варна, от проф. Андрияна Андреева - областен управител на Варненска област, от..

публикувано на 02.06.24 в 13:30

2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни, ще бъде отбелязан във Варна с общоградско поклонение.  Началото е от 10:30 ч. пред паметника на Христо Ботев на Алеята на Възраждането в Морската градина. Организатор на събитието е Община Варна, а съорганизатори са Военноморските сили и Варненската и..

публикувано на 02.06.24 в 10:09

Семеен фестивал „Лятно театро 2024“ в Бяла на 2 юни по повод на Деня на детето

Пътуващият фестивал „Лятно театро“ гостува днес в Бяла по покана на общинската администрация. Празненството започва в 10:00 ч. на площад “Европа” с анимация със забавни игри за малки и големи и продължава с кукления спектакъл “Повече от магия”. За да развеселят още повече децата на Бяла, идват маскотите Маршал и Скай от “Пес патрул”. Организаторите са..

публикувано на 02.06.24 в 10:02