Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебели вежди, дебели устни и оскъдна естествена красота

| обновено на 27.05.21 в 14:58

Модата е променлива и непредсказуема, същевременно тя диктува стила на облеклото, грима и външния вид.

Преди години на върха на популярността бяха тънки вежди и нишки, някои дами останаха без косъмче в стремежа си да са актуални.

В момента тенденция са дебели, широки вежди, които изглеждат възможно най-естествено.

Плътността придава на лицето особена изразителност. В отделни случай дори грубост, зависи от майсторството на извършващия услугата.

Последното е много важно: по отношение на това дали лицето на дамата може да бъде така направено, че веждите да стоят като естествена рамка на очите за изразителен поглед, или да натежат визуално като огромни козирки.

Подобна е ситуацията и с устните, които много от дамите правят повече от плътни и големи, та на моменти чак трудно поносими като гледка.

Ваня Славова попита дерматолога Теодора Йорданова за тенденциите сега:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Павилион в Несебър ще предава данни за чистотата на Черно море

Информационен дигитален павилион в Несебър ще предава актуални данни за изследванията и чистотата на Черно море. Той ще бъде поставен в района на пристанището, а информацията ще се предава в реално време от подводните платформи за мониторинг, съобщават БТА, като се позовава на общинския пресцентър. Зад реализацията на проекта стоят учени от Техническия..

публикувано на 09.10.24 в 11:00

Синият растеж - бъдещето на туризма

България изостава с 15-20 години в осигуряването на син растеж на морския сектор. Тук става въпрос за внедряване на нови екологични технологии и използване на нови практики не само в транспорта, пристанищата и корабостроенето, но и в морския и крайбрежен туризъм. Синият растеж е едва в началото си, коментира професор Красимира Станева, ректор..

публикувано на 08.10.24 в 15:50

Дали щъркелите се връщат заради топлото време?

През изминалата седмица над страната бяха наблюдавани ята с прелитащи щъркели, а в някои населени места птиците кацаха по двойки в гнезда.  Хората си задаваха въпроса дали щъркелите не се връщат заради топлото време?  Каква е причината толкова късно да има все още ята с прелитащи птици и какво е обяснението – Димитрина Дончева потърси отговор..

публикувано на 08.10.24 в 10:26

Затварят плувен басейн „Делфини” във Варна за профилактика

Плувен басейн „Делфини“ във Варна няма да работи от утре - 8 октомври, вторник, от 13:00 ч. до края на седмицата – 13 октомври, включително, съобщиха за Moreto.net от общинското предприятие „Спорт”. Затварянето се налага заради извършване на планов ремонт и профилактика, при която ще бъде прекъснато топлоподаването от страна на обслужващата..

публикувано на 08.10.24 в 07:10

Лесна работа: Затънали в подробности

Веднъж, много отдавна, в Париж вървяхме към Айфеловата кула и толкова бяхме унесени в нещо друго, че внезапно я изгубихме от поглед. Представяте ли си? Това е кула, не случайно изтърван кламер. Шокът трая само миг, докато погледнахме нагоре и установихме, че сме почти в подножието й. Защо го казвам? Напоследък много..

публикувано на 07.10.24 в 15:00
Първите Нобелови награди са връчени през 1901 г., пет години след смъртта на Алфред Нобел.

Започва Нобеловата седмица

С обявяването на Нобеловата награда за физиология или медицина днес в Стокхолм започва Нобеловата седмица, съобщи сайтът nobelprize.org. Носителят или носителите на Нобеловата награда за физика ще бъдат огласени на 8 октомври, за химия  - на 9 октомври. На 10 октомври ще бъде присъдена Нобеловата награда за литература.  В петък - 11 октомври в Осло ще..

публикувано на 07.10.24 в 12:41

5 октомври - Международен ден на учителя

На 5 октомври в България и още над 100 държави по света се отбелязва Деня на учителя. Идеята за празника идва от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, в резултат на която е подписан документът „Препоръки, касаещи статуса на учителя“. По повод годишнина от приемането на..

публикувано на 05.10.24 в 07:00