Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летни занимания за деца обяви варненският планетариум

Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

Летни ваканционни занимания за деца и ученици обяви Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ във Варна.

Групите ще бъдат сформирани с до 15 ученици, а заниманията ще бъдат провеждани по график всеки ден от 10.00 ч. до 12.00 ч. Първата група започва от 21 юни.

При ясно време кръжоците по астрономия ще се провеждат частично или изцяло на поляната зад Обсерваторията.

Записванията вече започнаха и групите за месец юни са вече сформирани. Свободни места има за месеците юли и август, съобщи за Радио Варна Свежина Димитрова - директор на варненската обсерватория:

Астрономическа обсерватория и Планетариум


Ваканционните курсове са напълно безплатни.

Записванията стават до запълване на групите на телефон 052 684444 или на място в Обсерваторията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искра Радева: Морето ми липсва страшно много!

"Живея в полите на планината, но морето ми липсва страшно много!". Това каза за Радио Варна актрисата Искра Радева, която е във Варна и участва в дискусията „Социалните иновации“ на Академията в рамките на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми. Актрисата призна, че много обича морето и особено й е приятно да гостува във Варна,..

публикувано на 23.06.24 в 16:30

Време ли е за сиеста и в България?

Дойде ли времето работодателите и синдикатите да преосмислят работното време заради климатичните промени и колко близо сме до българска сиеста? От много години се обръща внимание на връзката между полагането на труд и климатичните особености през различните сезони. През лятото винаги има препоръки, които се дават и към работодателите, и към..

публикувано на 23.06.24 в 13:30
сцена Раковина

Концерт на етносите на сцена "Раковина" във Варна

С концерт с участието на представители на различни етноси ще завърши Националният фестивал на етносите "България за всички". Той се провежда във Варна и негов организатор е Народно читалище“Христо Ботев 1928“-гр.Варна. Концертът е с начало от 15.00 часа на сцена Раковина в Морската градина и в него ще участват представители на арменски, гръцки,..

публикувано на 23.06.24 в 12:20

Значително поевтиняване на зеленчуците у нас

По-ниски цени на основните храни на борсите у нас, отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Най-значително поевтиняват зеленчуците, информира Наталия Ганчовска: По-евтини зеленчуци се предлагат навсякъде по борсите в страната. По-ниски са цените и на основни хранителни стоки, както и на плодовете...

публикувано на 23.06.24 в 10:37

Петдесетница - рожденият ден на Христовата църква

Християнският празник Петдесетница се отбелязва на осмата неделя след Великден. Той е винаги в неделя и тази година денят е 23 юни. На Петдесетница се празнува рожденият ден на Христовата църква. На този ден Господ Иисус Христос основава църквата си на земята чрез изпращането на Светия Дух. Според библейското предание на 50-ия ден след..

публикувано на 23.06.24 в 09:03
Стотици плажуващи окупираха варненския плаж още в ранния следобед

Жега, плаж, вълни и червен флаг на спасителите: Един слънчев следобед край морето (СНИМКИ)

Много варненци и гости на града предпочитаха да се разхладят в морето в горещия съботен ден. В свободната и платената зона на Централния плаж във Варна имаше стотици плажуващи този следобед. Много са и къпещите се в морето, въпреки, че в едната част от плажа, флагът на спасителите днес е червен. Вълнението на морето днес е..

публикувано на 22.06.24 в 16:34
Карта с кулинарните оценки на изследваните държави

Българската кухня в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на посетители на някои от най-популярните ястия и продукти в дадената държава. След това се сформира средна оценка за съответната страна...

публикувано на 22.06.24 в 14:51