Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпратиха Дяков, Владо и Моци като легенди

Автор:

Трима от най-големите играчи в историята на Лудогорец – Светослав Дяков, Козмин Моци и Владислав Стоянов, бяха изпратени подобаващо от клуба преди мача с Шахтьор Солигорск. Те получиха специални плакети от президента на „орлите“ Александър Александров.

„Дойдох скромно, а си тръгвам с богатство и пълно сърце… и няколко спечелени купи!“, коментира Светослав Дяков, публикувайки снимки с всички спечелени трофеи, като е заедно със своето семейство между отличията. Както е известно досегашният капитан на „орлите“ продължава кариерата си в родния Пирин (Благоевград).

Козмин Моци прекрати своята кариера и стана технически директор на шампионите, докато Владислав Стоянов ще бъде скаут в школата. Той заяви че също приключва своята кариера.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Франция пак игра слабо

Франция се класира за 1/4-финалите на ЕП по футбол. Те постигнаха победа с 1:0 над Белгия. Автогол на Ян Вертонген в 85-ата минута донесоха победата на „петлите“. Франция не е Франция и продължава да не показва играта, която всички искат.  На 1/4-финалите Франция ще срещне победителя от сблъсъка между Португалия и Словения.

публикувано на 01.07.24 в 21:19

Европа замириса на футбол, коментарна рубрика на Р. Генов

Коментар от първо лице..... Европейското първенство по футбол продължава, а феновете все още не са получили това, което искат. Големите нации буксуват, а някой като Англия дори затъват. Англичаните се нуждаят от баланс в средата на терена и от модел на игра, какъвто им липсва на този етап. Малките футболни нации се перчат, при това доста успешно и..

публикувано на 01.07.24 в 19:45
Григор Димитров

Григор Димитров започна с убедителна победа на Уимбълдън

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров започна успешно 14-ото си участие на Уимбълдън при мъжете, предаде БНР. В мач от първия кръг на тревните кортове на "Ол Инглънд клъб" в Лондон десетият поставен се наложи над Душан Лайович от Сърбия с 6:3, 6:4, 7:5 и така записа 20-ата си победа на този турнир от Големия шлем и общо 30-а за..

публикувано на 01.07.24 в 17:55

Вратарят Станислав Райков и треньорът Стефан Георгиев за варненския сблъсък ( ВИДЕО)

Ватерполистите на Черно море се класираха за финала при мъжете тази година. Те записаха две победи срещу другия варненски тим Аква спорт и по този начин си осигуриха учасите в мача за титлата. Вратарят на "моряците" Станислав Райков отново беше най-добър и с огромен принос за победите. В днешната ни спортна рубрика ви срещаме с него и с треньора на..

публикувано на 01.07.24 в 11:45

Португалия ще внимава срещу Словения

Португалия излиза срещу Словения в осминафинален мач, който ще играе от 22:00 часа българско време във Франкфурт.  Веднага трябва да отбележим, че през март Словения победи португалците с 2:0 в приятелски мач.  Португалия има обица на ухото след мача с Грузия след загубата с 0:2. Самочувствието им е накърнено и със сигурност ще се действа по друг..

публикувано на 01.07.24 в 10:55

Всички очакват мача Франция-Белгия

Франция и Белгия се изправят днес един срещу друг в много очакван сблъсък на ЕП по футбол. Според статистиката и ранглистите това са два тима лидери в Европа. Трябва обаче да го докажат с играта си, защото все още не са го направили. Килиан Мбапе е неузнаваем на това първенство. “Петлите” не впечатлиха в груповата фаза. Тимът на Дидие Дешан не..

публикувано на 01.07.24 в 10:30

Квота за Пламена Миткова

Пламена Миткова спечели титлата на скок дължина при жените на Държавното първенство по лека атлетика. Тя постигна и личен рекорд и покрит олимпийски норматив.  Състезателката на Локомотив (Пловдив) постигна най-добрия резултат в кариерата си от 6.97 метра.  Олимпийският норматив е 6.86 метра.

публикувано на 01.07.24 в 08:40