Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черната кутия на МиГ-29 все още не е в Русия

Снимка: БГНЕС

Черната кутия на МиГ-29 все още не е в Русия, тъй като в руската страна се извършват процедури. Това каза военният министър Георги Панайотов.

Министърът каза, че ние сме подали всички необходими документи. "Те са ги приели, разглеждат ги в момента и предприемат техните си национални мерки", каза той.

Панайотов заяви, че разследването за падналия изтребител е тема, по която е държал медиите и българската общественост 100% информирани.

В средата на месеца от МО обявиха, че приключи проверката по фактите и обстоятелствата около катастрофата с МиГ-29 на Отдела за разследване на авиационни произшествия в Служба „Военна полиция“. Изготвеният доклад за развитието на ситуацията при катастрофата на самолет МиГ-29 на Отдела за разследване на авиационни произшествия в Служба „Военна полиция“ бе публикуван на сайта на МО.

Докладът е предаден незабавно на прокуратурата, каза министърът. Той посочи, все още се води следствие от прокуратурата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев дава брифинг преди участието в церемонията по награждаване на финалистите  на конкурса по програмиране CodeIT - 3 юни 2024 г.

Президентът ще засади бяла бреза в Балчик за Световният ден на околната среда

Световният ден на околната среда ще бъде отбелязан днес в Университетската ботаническа градина в Балчик. Инициативата е на президентската институция и се организира съвместно със Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Община Балчик. Световният ден на околната среда се отбелязва ежегодно на 5 юни от 1973 г., като целта е чрез различни инициативи..

публикувано на 05.06.24 в 08:00
Корабостроителницата в Мангалия

Корабостроителницата в румънския град Мангалия преустановява временно дейност

Румънската корабостроителница в черноморския град Мангалия преустановява временно дейност, над 1000 служителиостават временно без работа, а нидерландската компания „Дамен груп“, която ръководеше предприятието, съди румънската държава, съобщават местни медии, цитирани от БТА.  Председателят на Свободния синдикат на моряците в корабостроителницата..

публикувано на 05.06.24 в 06:41

Президентът Румен Радев ще посети Варна и Балчик

Президентът Румен Радев ще отбележи Световния ден на околната среда в Балчик с редица инициативи. Фиданки на бяла бреза ще бъдат засадени от държавния глава, кмета на Белия град и ректора на СУ "Св. Климент Охридски".  Събитието се организира съвместно между президентството, СУ и Община Балчик. В него ще участват и министърът  на околната среда и..

обновено на 05.06.24 в 06:25

Днес ще е топло, на места следобед с краткотрайни валежи и гръмотевици

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има късно следобед и към нощта на места ще превали краткотраен дъжд, възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад, който ще отслабне е ще се преориентира от югоизток. Максимални температури между 27° и 32°, по Черноморието от 24° до 26°, за Варна около..

публикувано на 05.06.24 в 05:59

„Алтернативата на гражданите“ свалят доверието си от кмета на Варна

В позиция изпратена до медиите местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ от Варна заявява, че към днешна дата, оттегля доверието си от кмета Благомир Коцев. "Търпеливо изчаквахме, поетите от кмета на Варна ангажименти да бъдат спазени - ангажименти към реализирането на работеща инвестиционна политика, завършване на започнатите ремонти,..

публикувано на 04.06.24 в 20:56

Откритият дрон в скалите на Тюленово не е боен

Откритото безпилотно летателно средство в скалите на село Тюленово не е боен дрон. Това установяват специалистите от Военноморските сили след направен оглед на района, отново с дрон. Към намереният апарат няма прикрепен боеприпас, съобщават от ВМС. Проверяват случай на паднал дрон в скалите край село Тюленово Военнослужещи от състава на..

публикувано на 04.06.24 в 18:30

Пожар изпепели последните бараки на бившата циркова площадка

Пожар изпепели последните бараки, намиращи се на терена на бившата циркова площадка. Сигнал за огнения инцидент е подаден към 14,48 часа. Пет паркирани автомобила са били обхванати от пламъците. Няма данни за пострадали, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР. Районът е силно задимен. Четири екипа на Пожарната във Варна са реагирали..

публикувано на 04.06.24 в 15:29