Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер подготвят разтоварването на "Вера су"

Снимка: Румен Сарандев

От  Изпълнителна агенция "Морска администрация" имат пълна готовност да започнат операцията по претоварването на карбамида от кораба "Вера су".  Два спомагателни кораба вече са на място, времето все още не е подходящо, но през нощта ще бъде транспортирана необходимата техника. 

Баржа с външна хидравлика ще бъде привързана към кораба, за да може той да бъде управляван, а с баржите, предоставени от Европейската агенция за морска безопасност, утре ще започне изпомпването на втечнения карбамид. Твърдата част от товара ще бъде превозена и съхранявана в контейнери на БДЖ, а по-късно те ще бъдат превозени с вагони. Втечненият карбамид ще бъде транспортиран със специализирания танкер "Еко Галакси" до пристанище Варна-изток. Стана ясно, че на  "Вера су" е бил направен нов водолазен оглед и не е констатирано изтичане на гориво. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Понеделник - неучебен ден за 27 училища в "Одесос" и "Приморски"

Във връзка с провеждането на частични избори за кметове на варненските райони "Одесос" и "Приморски" кметът Благомир Коцев обяви 21 октомври 2024 г. (понеделник) за неучебен ден в 27 варненски училища в двата района. Заповедта важи само за училищата, в които ще се помещават избирателни секции в деня на частичните избори.  Без учебни занятия на 21..

публикувано на 20.10.24 в 14:36

Под 5000 души са гласувалите за районни кметове на "Одесос" и "Приморски" до обяд

Общата избирателната активност в районите "Одесос" и "Приморски", където днес се провеждат частични местни избори, е 3%. Около 2000 души са отишли да пуснат своя глас за районен кмет във втория по големина район на Варна, малко повече са гласувалите за кмет на най-големия район - "Приморски" - 2700 души. В някои секции машините са отказали и гласуването..

публикувано на 20.10.24 в 13:49

Частични избори за кметове в районите "Одесос" и "Приморски" във Варна (обновява се)

Осем са кандидатите, които се борят за гласовете на варненци за районите "Одесос" и "Приморски" на частичния вот днес.  Изборният ден започна в 7 часа сутринта и продължава до 20 часа.  201 избирателни секции са образувани за провеждането на частични избори за кмет на двата варненски района. Имащите право на глас са близо 200 хиляди. 86..

обновено на 20.10.24 в 13:39

Избиратели в „Одесос“: Районните кметове винаги имат тежест при вземане на решения в района

Районните кметове винаги имат тежест, когато има проблеми за разрешаване в района. Това коментираха за Радио Варна избиратели от район „Одесос“, гласували в Средно училище „Климент Охридски“. От районния кмет зависят много неща. Трябва да има кмет, за да реши проблемите в района, категорични са анкетираните. Частични избори за..

публикувано на 20.10.24 в 12:23

Връчиха наградите "Лекар на годината", кои са отличените?

По повод 19 октомври - Ден на българския лекар и неговия покровител „Свети Иван Рилски – Чудотворец“, в навечерието на празника, на официална церемония в Медицинския университет във Варна, бяха връчени наградите „Лекар на годината 2024“ по категории, за особени заслуги в сферата на здравеопазването на областта.  В категорията „Дългогодишна дейност в..

публикувано на 20.10.24 в 11:50

Частичният вот: Под 1 % избирателна активност към 10 часа

Под 1 % е избирателната активност към 10 часа днес, сочат данните  на Общинската избирателна комисия за частичните избори за кметове за районите "Приморски" и "Одесос".  412 души са гласували към 10 часа в район "Одесос". Това е 0,61 % от 67 181 души, имащи право на глас. Отворените секции в този район са 86.  682-ма са дали своя глас в другия район -..

публикувано на 20.10.24 в 11:13
кметство

Какви са правомощията на районния кмет?

Орган на изпълнителната власт в общината е кметът на общината. Органи на изпълнителната власт в района и кметството са съответно кметът на района и кметът на кметството. Кметът на общината, както и кметовете на райони и кметства, се избират пряко от населението за срок от 4 години при условия и по ред, определени с Изборния кодекс...

публикувано на 20.10.24 в 11:10