Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишен интерес към ваксините и в селата

2
община Аврен
Снимка: интернет

Около една трета от жителите на селата Аврен, Садово и Здравец за ваксинирани. Информацията е на личния лекар Светлана Славова, която има практика там. Интересът към ваксините е отново висок, каза тя, след въвеждането на задължителния „Зелен сертификат”.

Ваксинацията в Аврен, Садово и Здравец започва през март тази година, прави справка доктор Светлана Славова.

"Последно миналия месец правихме от тези, желаещите, но вече беше поналямал интересът. Тези, които имаха интерес, се ваксинираха до май месец, когато приключихме с масовата ваксинация."

На живеещите в трите села, обслужвани от лекарската практика на доктор Светлана Славова, не им се налага да търсят възможност за ваксинация във Варна. Могат да го направят в местния лекарски кабинет.

"Ние си записваме, правим списък на желаещите и искаме съответната ваксина от РЗИ. След това ги прозвъняваме и ги каним за имунизация за съответен час."

До разговора ни с доктор Славова 15 души се бяха записали за ваксиниране. Най-предпочитаната ваксина е еднократната, допълва личният лекар.

Повече чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Христанов

Партия "Единение" се оттегля от вота на 27 октомври

Още една партия се отказа от участие в предсрочния вот на 27 октомври -  това е партия "Единение" на Иван Христанов, предаде БНР. Централната избирателна комисия е  одобрила подаденото заявление за заличаване на формацията като участник във вота.  В 17 часа изтече срокът, в който формации, получили регистрация от ЦИК, можеха да поискат заличаване...

публикувано на 24.09.24 в 17:51

Окончателно: Девет са кандидатите в битката за районни кметове за "Приморски" и "Одесос"

Девет са кандидатите, които ще се борят за вота на варненци за районите "Одесос" и "Приморски". Преди минути изтече крайният срок за подаване на документите в Общинската избирателна комисия във Варна за регистрация на листите на партиите, коалициите и инициативните комитети за частичните избори на 20 октомври. До изборите се стигна, след като ОИК..

публикувано на 24.09.24 в 17:45
Машинно гласуване

9 353 са определените секции в страната, в които ще се гласува и с машина

Днес в 17 часа изтича срокът, в който могат да бъдат регистрирани листите на партиите и коалициите за участие в изборите на 27 октомври. До 17:00 часа днес днес могат да се подават и заявления за отказ от участие в изборите. 23 партии и 9 коалиции досега са с регистрация за участие в предсрочния вот. Изтича срокът за регистрация на депутатските..

публикувано на 24.09.24 в 16:48

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица. Те имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочили в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък по чл. 92 от ЗКПО на юридическите. При откриване..

обновено на 24.09.24 в 16:06

Предплатените карти в градския транспорт остават в историята, във Варна се работи върху нова билетна система

На база одит на билетната система в градския транспорт във Варна е направена и обществената поръчка за новата система. Това съобщи за предаването "В ефир сте" на Радио Варна заместник-кметът Христо Рафаилов. Сред новостите, които очакват всички пътуващи в морската столица, е тази, че предплатените карти ще останат в историята. С кю ар кодове и банкови..

публикувано на 24.09.24 в 16:05

Частичният вот: Секции, подходящи за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването

Общинската избирателна комисия във Варна публикува списък със секциите, които са подходящи за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването за частичния вот на 20 октомври във Варна: № на секция Седалище на секция 001 НУИ "Добри Христов", ул. "Стефан Караджа" № 34 005 СУ “Св. Климент Охридски”,..

публикувано на 24.09.24 в 15:30
Снимката е илюстративна

ВиК превключва нов ключов водопровод, абонатите - временно прехвърлени на резервно захранване

В рамките на тази седмица ще бъде факт превключването на водоподаването от т. нар. „руски водопровод“ към новия, който бе изграден между ул. „Патриарх Максим“ в местност Пчелина и пресичането на бул. "Христо Смирненски" с бул. "Осми Приморски полк" по пътя за "Виница", съобщават от ВиК-Варна. Дейностите са част от големи ВиК-проект в морската столица...

публикувано на 24.09.24 в 15:20