Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета титла за Ангелов и „Мегапорт Рейсинг“ в рали-спринта

Автор:

Пилотите на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo спечелиха първия рали-спринт „Пампорово“, последен кръг от шампионата. Така двамата си осигуриха нова титла за годината след тази в националния рали шампионат и европейския рали трофей зона Балкани. За Ангелов това е и трета титла в рали-спринта.

Втори на 1:14,6 мин зад шампионите останаха Костадин Щерев и Николай Арабаджиев със Subaru Impreza, а трети на 1:15,8 мин Антон Титов и Динко Георгиев с Skoda Fabia R5.

Състезанието бе с четири отсечки с обща дължина 40,6 км и 105 км преход, а Ангелов и Гаджев спечелиха всяка една от тях. В двете минавания на „Смолянски езера“, позната на феновете от планинско „Смолян“, натрупаха аванс от 36,6 сек пред Щерев и Арабаджиев, след което на „Пампорово“ край Левочево, използвана в годините на рали „Хеброс“, авансът им скочи на над минута.

„Изключително много се радвам, че имахме възможност да караме по нови за мен и шампионата на рали-спринт отсечки. Организацията на състезанието бе чудесна. В първите две отсечки асфалтът в началото и края е много хлъзгав, а следващите две тесни и също с хлъзгав асфалт. На последната вече бяхме извадили много фракция. Не карахме на максимална скорост, но поддържахме добро темпо. С Георги Гаджев вече сме сработени много добре и се вижда от резултатите. Благодаря също на Петър Гьошев за отлично настроената кола, както и на нашите спонсори „Еуратек“. За 2022 г. обмисляме участие на големи състезания в чужбина. Тази година постигнах втора победа в рали „България“, втора титла в европейския рали трофей и трета в рали-спринта, така че взехме максималното, което можехме да желаем“, коментира Мирослав Ангелов.

След финала на състезанието се проведе и годишното награждаване на призьорите в дисциплините рали и рали-спринт на Автомобилната федерация на България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Девически отбор по футбол към "Черно море"

Варненският футболен клуб „Черно море“ вече развива и женски футбол. Всъщност това е една от идеите на футболната ни централа, към всеки клуб да има и женска секция. Валентин Веселинов е млад треньор, който работи в женската формация до 13 и 5 години заедно с колега си Илиян Николаев. От отбора дори има национална състезателка, вратарката..

публикувано на 06.06.24 в 13:55

Важна среща на кмета на Варна със спортните клубове

Кметът на Варна Благомир Коцев и всички отговарящи за спорта в града са на голяма и полезна среща, свързана с проблемите на спорта във Варна. В диалогов режим се коментира с конкретика по спортове и бази. Кметът обеща да говори с представители на Oбщинския съвет, за да паднат значително цените за наеми за варненски клубове, които ползват залите..

публикувано на 06.06.24 в 13:30

Тузлуков остана шести в Хърватия

Европейско първенство с малокалибрен оръжие -Осиек, Хърватска.Много добро представяне на състезателя от СК,, Стрелба,, -Варна Борис Тузлуков в дисциплината 50 метра пистолет, юноши. Той записа лично постижение от 533т., зае 6 място, като само 2 точки не му достигнаха да вземе бронзовия медал.

публикувано на 06.06.24 в 13:29

Кордоба напусна Левски

Бранителят на Левски Хосе Кордоба се сбогува със своите съотборници.Той ще премине в тима на Норич, като Левски ще прибере повече от 3.5 млн. евро.„ПФК Левски“ трансферира защитника Хосе Кордоба в английския клуб „Норич”. Трансферът ще се осъществи след отварянето на трансферния прозорец в Англия, когато може футболистът да се картотекира от..

публикувано на 06.06.24 в 13:28

Нов пост за Конте

Бившият наставник на Челси и Тотнъм Антонио Конте получи нов пост. Той е новият мениджър на Наполи. Договорът е за три години. 54-годишният треньор не е водил отбор откакто напусна тима на Тотнъм през март миналата година, след 16 месеца работа с англичаните. Въпреки разочароващия престой в Северен Лондон, Конте имаше доста цветна кариера, след..

публикувано на 06.06.24 в 13:27

Ася и Ги, българка и французин на конкурса за елегантност във Варна (ВИДЕО)

На конкурса за елегантност на ретро автомобили във Варна тази година имаше двама французи. Всъщност Ася е от Пловдив, но се смята вече за французойка и се шегува на тазми тема, а Ги е истински французин, който обича България и от Бордо се преселва да живее у нас, като редуват Пловдив и Варна. Двамата „французи“ са много забавни и разказват..

публикувано на 05.06.24 в 12:30

"Черно море" се стяга за финалите до 16 години

Ст.Загора и Разлог приемат груповата фаза от финалния турнир за момчета под 16 години по волейбол. Надпреварата ще бъде между 10 и 13 юни. В нея участват 12 отбора.В групите се играе всеки срещу всеки. Класиралите се на първо и второ място отбори от двете групи продължават към финалната четворка.В Стара Загора ще се играят срещите от гр. А. Освен..

публикувано на 05.06.24 в 10:42