Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Портних: Проверката на обществената поръчка за автобусите е една от десетките за последната година, оказваме пълно съдействие

Проверката на обществената поръчка за автобусите е една от десетките, които се провеждат в Община Варна от една година от всякакви институции. Оказваме пълно съдействие, както и при всички останали проверки,  разликата е, че чрез прессъобщенията си КПКОНПИ прави предварителни внушения преди дори да сме изпратили всички изискани от нас документи.

Така коментира кметът на Варна Иван Портних проверката на Антикорупционната комисия на обществената поръчка за процедура по избор на изпълнител за закупуване на 60 електрически автобуси и 60 зарядни устройства за тях на стойност 85 000 000 лева. 

Портних подчерта, че възложител на поръчката е "Градски транспорт"- Варна и че все още няма сключен договор с изпълнител, няма и разплатени средства. Документацията, която касае техническите спецификации при провеждане на процедурата, мина през Комисията за защита на конкуренцията и през Върховния административен съд, откъдето потвърдиха, че тя е изрядна, посочи още той. При класирането всеки един от участниците може да обжалва, припомни още кметът на Община Варна.

Подробностите чуйте в разговора на Даниела Стойнова с Иван Портних:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Поход за семейството" ще се проведе във Варна

Национален „Поход за Семейството“ се провежда днес в София, Пловдив и Варна.  Организаторите се обявяват за утвърждаване на брака като доброволен съюз само между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешки семейни ценности и добродетели.  Във Варна празникът за семействата ще започне в 16:00 часа на Сцена „Раковина“, в..

публикувано на 15.06.24 в 08:58

До обед ще е слънчево

Днес времето ще е слънчево, по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Североизточна България.  Ще духа слаб до умерен, в сутрешните часове по крайбрежието временно силен вятър от северозапад, който следобед ще отслабне чувствително и в южната част от района ще се обърне от юг-югоизток.  Максимални температури 23°-28°, за..

публикувано на 15.06.24 в 08:13

Семейство от Варна се зарази с морбили

Пет случая на морбили са регистрирани във Варна през тази седмица. Заразените са от едно семейство – четири деца, които са от 2 до 7 години, и възрастен. Състоянието им е добро, съобщава БНТ. Децата нямат имунизация срещу морбили, нямат поставени и други ваксини. Наскоро членовете на фамилията са се върнали от чужбина, където се предполага, че са се..

публикувано на 14.06.24 в 19:52

Депутатите от Варна

Варна изпраща 16 депутати в следващия парламент. Днес е срокът, в който кандидате за народни представители, избрани в два многомандатни района, трябва да заявят пред Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани, тогава ще са напълно ясни имената на новите депутати. ГЕРБ-СДС имат 5 мандата. В 50-ото Народно събрание влизат..

публикувано на 14.06.24 в 19:19

Средно по 1000 души даряват безвъзмездно кръв на месец в Кръвния център във Варна

Няма недостиг на кръв и тенденцията за увеличаване на кръводарителите вече е стабилна. Средно по 1000 души даряват безвъзмездно кръв на месец в Кръвния център във Варна, каза неговият директор д-р Жанина Йорданова.  Десет медала и осем плакета на индивидуални дългогодишни кръводарители и на институции, допринесли за тази кауза, връчи д-р Жанина..

публикувано на 14.06.24 в 16:51

Общинските съветници от "Възраждане" поискаха оставката на кмета на Община Добрич

Общинските съветници от Възраждане поискаха оставката на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов. Те са в готовност да внесат декларация в деловодството на Общината заседание и призовават кмета да с оттегли от поста си и да се пристъпи към организирането на частични избори в община Добрич. Цитираните причини за исканата оставка на кмета на Община..

публикувано на 14.06.24 в 16:42

ЦИК: Над 58 000 са недействителните гласове

На изборите са отчетени над 58 000 недействителни гласа, а общият брой на действителните гласове е 2 211 648. Намерените в избирателната кутия хартиени бюлетини са малко над 1 454 000, а от машинното гласуване - близо 815 300. 63 913 са гласувалите с: "Не подкрепям никого", предаде БНР. Това показват данните на  Централната избирателна комисия от..

публикувано на 14.06.24 в 15:56