Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Панева: Надявам се, че това е моят момент

Народната изпълнителка Петя Панева грабна голямата награда в музикалния формат "Гласът на България". Талантливата Петя Панева очарова варненската публика още с дипломния си концерт в Радио Варна през 2019-а година. Петя е родена на 14.06.2000 г. във Варна, където завършва НУИ „Добри Христов“ със специалност ударни инструменти. Тя пее от четиригодишна в школата на Павлинка Тодорова, а по-късно учи в НМА „Панчо Владигеров“ в класа по народно пеене на Нели Андреева. От тази година Петя учи в Пловдив. През миналата година тя сбъдна и дългогодишната си мечта да бъде солист в ансамбъл "Филип Кутев". Музикалният път на Петя Панева е белязан от участието й в хор „Ваня Монева“ и турнето "Шоу без име" на Нешка Робева. Името на Петя Панева през последните месеци се появи на телевизионна сцена с музикалния формат "Гласът на България", който тя спечели с лекота. С Петя Панева разговаря Кристиян Неделчев, която неведнъж гостува в предаването "Съботна трапеза".

Мислиш ли, че ще успееш да яхнеш славата да работи за теб, а не обратното? Защото телевизионната индустрия е точно това. Има някаква разменна монета. Изпълнителите са с надежда за слава, а организаторите с желание за печалба от вашия талант.

Човек трябва да бъде много осъзнат и да знае точно какво иска. Просто трябва да сме много целеустремени, вървиш си по пътя и се бориш за това, което искаш.

Много хора казват обаче, че ти действаш хаотично.

Живеем в други времена. В това време се предлагат различни възможности и смятам, че човек трябва да се възползва от тях.

План имаш ли или сърцето е първо?

Ако така ми е писано да се случи нещо, аз вярвам, че ще стане.

В силен момент ли си? Как се чувстваш?

Надявам се това да е моят момент. Аз знам, че любовта на хората е най-голямата награда за мен.

Какво се случва на сцената и зад нея?

Много е различно. Аз следях всички сезони. И съм си мислила как мога да изпея или да кажа нещо по-добре, да критикувам някого. Когато обаче си на тази сцена е наистина голямо предизвикателство и е много различно от това да си у дома пред телевизора.

Много бурна година имаш в личен план. Ти напусна ансамбъл Филип Кутев. Защо?

Да бъда част от ансамбъла беше моя сбъдната мечта. Вече няма да живея в София, а ще уча в Пловдив. Времето, в което попаднах в ансамбъла беше много трудно и нямахме възможност да поработим. Но дори факта, че съм била сред тези хора за мен означава много. Никога не взимам решения импулсивно. Обмислям го, но зная шестото ми чувство никога не ме лъже.

Какъвто и път да си поела, ние ти пожелаваме успех!

Част от интервюто на Кристиян Неделчев можете да чуете в звуковия файл.
Слушайте Петя Панева и тази събота в "Избрано от седмицата" по Радио Варна между 8 и 9 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мери Бойс Бенд казва „Здравей!“

В началото на тази година  Мери Бойс Бенд отпразнува с концерт своя 29-ти рожден ден, а преди броени дни издадоха нов сингъл, с който казват "Здравей" на всеки, който обича тяхната музика. Това е първата нова продукция на бандата, която се появява 6 години след  последния им албум "Щастливи дни" . Новата песен, ще бъде включени в предстоящия албум..

обновено на 17.05.24 в 08:31

Явор Цанев: Фантастиката, освен да забавлява, понякога казва някои неща за бъдещето

Фантастиката, освен че забавлява, понякога казва някои неща за бъдещето. Това подчерта в интервю за Радио Варна писателят и издател Явор Цанев. Той представи поредния брой на  списанието за фантастика и фентъзи "Дракус". Тринадесета година изданието събира четива от български и чуждестранни автори.  "В новия брой има и два хумористични разказа...

публикувано на 16.05.24 в 08:00
Заседание на работната група за лодкостоянките

Емил Милев: След среща между рибари и общински съветници ще има промени в наредбата за таксите на рибарските пристанища

Комисията по транспорт към Варненския общински съвет ще заседава от 14:30 часа. Предвидено е съветниците да обсъдят промени в Наредбата за местните такси и цени на услуги, които касаят таксите на рибарските пристанища „Варна“ и „Карантината“. С промените в наредбата се въвеждат нови такси, а някои от старите се повишават. Най-вероятно..

публикувано на 15.05.24 в 08:20

Експерт: Трябва да се наложат ограничения на младите шофьори

Пореден трагичен инцидент разтърси страната. В ранните часове на понеделник двама души загинаха в Пловдив след жестока катастрофа. Джипът, който е бил управляван от 21-годишен младеж, се е движил с много висока скорост преди да се забие в крайпътни дървета. От удара автомобилът се е разцепил на две. Докато не се въведат адекватни мерки, няма..

публикувано на 14.05.24 в 08:30

Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE): Винаги бъдете себе си

Интервю с Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE) Joe Lynn Turner винаги е бил любимец на българските рок фенове. Самият вокалист е пял с кого ли не и с кого ли да. Бил е част от RAINBOW, DEEP PURPLE, групата на Yngwie Malmsteen, FANDANGO, BRAZEN ABBOT на Николо Коцев, SUNSTORM, Michael Schenker. И през цялото това време не престава да..

публикувано на 13.05.24 в 08:15

Nick Oliveri (MONDO GENERATOR): Феновете правят един концерт специален

Интервю с Nick Oliveri, Mike Pygmie и Jono Garret (MONDO GENERATOR) По покана на „Rawk'n'Roll” през 2020 година, MONDO GENERATOR се появиха и на българската сцена. На 12 май бандата се завръща в България отново по покана на „Rawk'n'Roll”, в съучастие с „Трикордс рекордс”. MONDO GENERATOR ще представят в софийския клуб „Mixtape 5” не само новия си..

публикувано на 12.05.24 в 09:05

"Отражение" на Георги Миленов и Наталия Абаева

Арт Галерия  Le Papillon   представя с дебют в град Варна скулптурите на Георги Миленов и живописните платна на Наталия Абаева.  Дали всеки, вдъхновен от другия, го отразява в екзистенциалните си търсения в материя, форма и цвят или творчеството им е  Отражение  на въпросите, които ги вълнуват, фигурите, които обобщават конкретна идея, всеки..

публикувано на 11.05.24 в 10:05