Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андре Токев влиза в затвора

Андре Токев
Снимка: Ани Петрова

Известният готвач Андре Токев влиза в затвора за 7 месеца. Софийският районен съд е одобрил споразумение между Андре Токев и Софийска районна прокуратура за лишаване от свобода за срок от 7 месеца.

От този срок се приспада времето, през което Токев е бил задържан за 72 часа, както и времето, през което подсъдимият изтърпява мярка за неотклонение "домашен арест", глоба от 450 лв. в полза на държавата, "лишаване от право на управление на МПС" за срок от 1 г. и 6 месеца, разноски по делото в размер на 553,50лв. в полза на СДВР-МВР.

Съдът привежда в изпълнение и отложеното наказание на Районен съд Варна в размер на 3 месеца лишаване от свобода, които подсъдимият следва да изтърпи ефективно при първоначален общ режим, става ясно от споразумението.

БГНЕС припомня, че през ноември 2021 х. шеф готвач Андре Токев шофира с 2 промила алкохол в кръвта по Околовръстното шосе на София. Токев е шофирал след употреба на алкохол, въпреки че вече е бил осъден за идентично престъпление. От държавното обвинение казват, че той е наказван многократно с административни глоби заради неспазване на правилата за движение по пътищата.

В обвинителния акт е записано, че на 31.10.2021 г. около 18,00 часа в гр. София, по ул. „Околовръстен път“, А.Т. бил спрян от полицаи след получeн сигнал, че обвиняемият е минал с управлявания от него автомобил през бордюр в края на улицата, което довело до изкривяване на четирите джанти, изпускане на налягането на гумите му и друга техническа неизправност. А.Т. продължил да шофира автомобила и да криволичи с него по пътя.

От допира на металните части на автомобила с асфалтовата настилка излизали искри, чувало се скърцане и стържене, но обвиняемият не спрял. Униформените му направили тест с „Дрегер 7410+“, който отчел положителен резултат от 1,90 на хиляда промила алкохол в кръвта.

А.Т. е придружен до болница, където направил кръвен тест, който отчел, че е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта 1,79 на хиляда. Това е наложило назначаването и изготвянето на допълнителна съдебна химико-токсикологична експертиза в специализираната химикотоксикологична лаборатория, която показала, че обвиняемият е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,00 на хиляда".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Провадия-Солницата

Ден на отворените врати в "Провадия-Солницата" на 22 септември

Ден на отворените врати организира за 22 септември праисторическият център "Провадия - Солницата". Акцент в събитията, посветени на Независимостта на България, са образователните забавления за децата, посочи ръководителят на разкопките акад. Васил Николов.  Децата ще имат възможността да търсят керамични фрагменти в специално подготвени пространства с..

публикувано на 20.09.24 в 16:45

Кино за ученици за първа година на фестивала "Златна роза"

За първа година на фестивала на българския игрален филм започва форматът "Кино за ученици". Разработена е методика за обсъждане на филми и търсене в тях на по-дълбоки послания. Това е училище за възпитание на удоволствието към гледането на по-особени филми, коментира за предаването "Гравитация нула" творческият директор на фестивала доц. Александър Донев...

публикувано на 20.09.24 в 15:40

Втора статуя откриха в Хераклея Синтика

Българските археолози откриха втора статуя в големия канал на Хераклея Синтика. Към 11 ч. днес археолозите от екипа на проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ-БАН) се натъкнаха на още една мраморна скулптура близо до мястото в канала, където беше открито почти цялостно запазено изображение на властник, представен като бог Хермес. Това съобщиха археолозите от..

публикувано на 20.09.24 в 11:41

"Зеленият морски двор на Варна" е големият победител на публиката от международен конкурс в Лисабон

"Зеленият морски двор на Варна" получи голямо признание на церемонията по връчване на наградите в Международния конкурс Triple E в Лисабон вчера. Специалистите по ранно детско развитие станаха избор на публиката в тяхната категория.  Центърът за ранна детска социализация бе оценен и на четвърто място от журито в категорията "Инициатива за..

публикувано на 20.09.24 в 09:17

Акция по кръводаряване по случай рождения ден на първия у нас мобилен пункт за кръводаряване тази събота

Акция по кръводаряване с мобилния пункт организират тази събота от 9 до 16ч. на пл. "Севастопол" във Варна от РЦТХ – Варна и сдружение „Аз вярвам и помагам“. Поводът е една година от даряването на мобилния пункт за кръводаряване. Инициатори са сдружение "Аз вярвам и помагам",  каза за Радио Варна директорът на РЦТХ – Варна д-р Мирела Кирякова...

публикувано на 20.09.24 в 06:51

Във Варна откриха 42-рия фестивал на българския игрален филм "Златна роза"

Във Варна днес бе открит 42-рият фестивал на българския игрален филм "Златна роза".  "Не затваряй очи" на филмовия фестивал "Златна роза" във Варна Започва фестивалът на българския игрален филм „Златна роза“ Събитието продължава до 26 септемри и представя на публиката разнообразна програма от филми, дискусии,..

публикувано на 19.09.24 в 21:11

"Варна играе" на 28 септември

За седми пореден път във Варна ще се проведе семейният празник „ВАРНА ИГРАЕ“. Събитието ще бъде от 10.30 до 15 часа в района на Морско казино и сцена "Раковина" в Морската градина и е напълно безплатно, подчертават организаторите.  Тази година освен ретро игрите - фунийки, лагерни колички, прашки, топки и въжета, семеен волейбол, налъми, дървени..

публикувано на 19.09.24 в 14:56