Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионите Ангелов и Гаджев отпразнуваха успешния изминал сезон

Автор:

Пилотите на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Rally 2 Evo отпразнуваха втората титла в Европейския рали трофей зона Балкани, както и призовете в националните рали и рали-спринт шампионати. Тандемът получи изпратените от FIA купи за трофея на специална церемония в базата на „Мегапорт“ във Велико Търново в присъствието на Даниел Панов, кмет на старата столица, и Калоян Станчев, главен секретар на Автомобилната федерация на България (АФБ). По време на събитието стана ясно, че Община Велико Търново би приветствала и подкрепила финансово провеждането на рали „България“ около града.

През 2021 Мирослав Ангелов спечели четвърта шампионска титла на рали у нас и трета в рали-спринта. Амбицията на екипажа е да защитава призовете в двете категории, както и в балканския трофей с няколко участия в чужбина. Програмата за 2022 ще бъде обявена след публикуването на официалния календар за дисциплините.

„Доволни сме много от представянето ми през миналата година и гледаме уверено към 2022. Ще се борим отново за Балканския рали трофей, вероятно сезонът ни ще стартира в Румъния или Турция. Най-накрая у нас вече има 4 автомобила от клас R5. Както казахме преди 4 години, целта ни с покупката на Skoda Fabia R5 бе именно да зададем тон и след нас други да се включат с този клас автомобил, за да има по-голяма конкуренция и да вдигнем нивото на рали спорта.

Надявам се ситуацията с календара да се изясни максимално бързо, за да можем да направим своя за сезона. След това събитие и два успешни сезона автомобилът ни отива на ревизия в Skoda Motorsport. Ще се ревизира двигателят и останалите възли. През 2021 спечелихме в рали „България“ и рали „Сърбия“, двете ни най-големи и тежки състезания в календара. В Сливен имахме първия технически проблем за две години, но подобни неща се случват в рали спорта, даже често“, коментира Мирослав Ангелов.

„Сезон 2021 бе изключително успешен за нас въпреки трудностите. За трета година сме заедно с Мирослав, той израсна много за това време, доказателство е стартът за пръв път на макадам и даденото трето време в генералното класиране още в първата отсечка. Спечелихме рали „Сърбия“ при сериозна конкуренция. Давахме впечатляващи времена на рали „Ескишехир“ в Турция. За мен това е най-успешната ни година, в неговата и моята кариера. Имахме трудни моменти след Сливен, бяхме под напрежение, но заложихме на тактическо каране и успяхме. Силно се надявам новият сезон да бъде поне толкова успешен“, сподели Георги Гаджев.

„Постигнахме всички цели за 2021, участвахме и на макадам. Показахме характер след отпадането в рали „Сливен“ и след няколко състезания си върнахме лидерството в шампионата. За 2022 очакваме адекватен сезон. Колата ще претърпи сериозна ревизия, двигателят ще бъде с еволюция. В края на март ще започнем с тестове. Вероятно ще стартираме с асфалтово състезание в Румъния, но основен приоритет е да се борим с трите автомобила от клас Rally 2 в България“, обясни Петър Гьошев от MSA, който отговаря за техническото обслужване на Ангелов и Гаджев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мнения след победата на "Черно море Тича" срещу "Тунджа"-Ямбол (ВИДЕО)

Започнаха "Черноморските игри" по баскетбол във Варна. На старта домакините от "Черно море Тича" победиха с 88-82 отбора на "Тунджа"-Ямбол. Чуйте мнения след мача на представители от двата клуба.

публикувано на 26.09.24 в 20:27

Георги Давидов: Има още какво да подобряваме (ВИДЕО)

Старши треньорът на баскетболния тим на "Черно море Тича" Георги Давидов даде добра оценка за играта на неговия тим по време на първата среща от "Черноморските игри" срещу "Тунджа"-Ямбол. Варненци спечелиха с 88-82 т и са на финал утре.

публикувано на 26.09.24 в 20:23

"Черно море Тича" с победа на старта на "Черноморските игри" (ВИДЕО)

Черно море Тича се поздрави с победа на старта на Черноморските игри. Момчетата на Георги Давидов спечелиха срещу Тунджа -Ямбол с 88 -82 т. Двата отбора направиха добър мач, като разликата в точките в полза на варненци беше малка през цялото време. От 20.00 ч започна срещата Шумен и Академик Бултекс.

публикувано на 26.09.24 в 20:19

Фенове на "Спартак" нахлуха на терена и се саморазправиха с треньора Кириакос Георгиу

Обстановката във футболен клуб "Спартак" - Варна е революционна. Феновете за пореден път показаха, че не желаят треньора Кириакос Георгиу.  Те нахлуха на терена, опитаха се да влязат в саморазправа със специалиста, а тренировката беше прекратена.  Чака се решение от страна на клубното ръководство.

публикувано на 26.09.24 в 19:58

Елина Райнова: Ограбиха нашето момиче с 900 евро. Ще си търсим правата (ВИДЕО)

Най-добрата българска състезателка по тенис в колички е от Варна и се казва Зоя Чавдарова. За последните няколко години тя страшно напредна и се оказа, че няма конкуренция в страната ни. По тази причина Зоя търси участие в чужбина. Преди броени дни се завърна от Полша със злато и сребро от силен турнир. Покрай добрите новини около нея има и..

публикувано на 26.09.24 в 11:50

Злато и сребро за варненски културист в Иран

Варненецът Максим Стойков стана трети в света и влезе в световната петица по културизъм.  Максим спечели два медала, злато и бронз на  Световното първенство, което се провежда в Иран, остров Киш, и продължава от 23.09 до 27.09.  На варненеца предстои участие и в още една категория.

публикувано на 26.09.24 в 08:44

Варненският отбор по хокей на трева с открит урок

Клуб по хокей "Свети Климент -Варна" проведе открит урок по хокей на трева в НУ "Васил Левски" кв. Аспарухово, по случай европейския ден на спорта в училище. За втора поредна година, председателят и треньор на варненският хокеен клуб Николай Янчев провежда урок с деца в училището, по покана на директора Стела Петрова, зам. директора Румяна Кателиева и..

публикувано на 26.09.24 в 08:43