Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 11 градуса във вторник

Снимка: Емил Йовев

Днес денят ще започне със слънчево, но студено време. Вятърът ще е слаб от западна четвърт. Следобед от запад на изток ще се появи висока облачност. Максималните температури ще са между 6 и 11 градуса, за Варна около 10°.

Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода около 5°.

Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 22 минути, залез в 18 часа и 13 минути. Продължителност на деня – 11 часа и 51 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /23.5°/ е измерена през 1934 година, а най-ниската /-4.0°/ през 1987 година.

Деж. синоптик: Вяра Рафайлова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фармацевти от област Добрич излязоха на протест

Фармацевти от област Добрич протестираха днес заради промените в Здравната каса и новия начин на изписване на лекарства. Аптеките преустановиха дейност с пациенти в рамките на един час от 9.00 до 10.00 часа днес. Фармацевтите са в готовност да прекратят договорите си с НЗОК, в случай че исканията им не бъдат удовлетворени. Фармацевтите са притеснени от..

публикувано на 04.07.24 в 10:56
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Вчера стана ясно, че отиваме на избори

Правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм премиер. На шега го казвам, само за вас. Днес нали се шегуваме след вчерашния тъжен ден, обяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БНР. Вече сериозен той обяви още: "Вчера стана ясно, че отиваме на избори". На въпрос дали ГЕРБ-СДС ще подкрепи мандат, ако той отиде в ПП-ДБ,..

публикувано на 04.07.24 в 09:50
Кириакос Мицотакис

В Гърция недоволстват от въвеждането на шестдневна работна седмица

Регламентът, влязъл в сила на 1 юли, не се вписва в световната тенденция компаниите да въвеждат по-кратка работна седмица . Гърция въведе шестдневна работна седмица за някои предприятия в опит да повиши производителността и заетостта. Според новото законодателство служителите на частни предприятия, които..

публикувано на 04.07.24 в 07:07

Автомагистралите Хемус и Черно море влизат като тема от изслушванията в парламента

Парламентът ще изслуша служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева. Изслушването им ще бъде във връзка с подготовката за предстоящата юбилейна Среща..

публикувано на 04.07.24 в 07:01

248 години американците отбелязват своята независимост от Великобритания

Националният празник отбелязва раждането на Съединените щати като независима държава с приемането на Декларацията за независимост от Континенталния конгрес през 1776 г. Оттогава се навършват 248 години . Празненствата включват фойерверки, концерти и семейни събирания и мащабни паради в цялата..

публикувано на 04.07.24 в 06:56
Фериботи на пристанището в Дувър, Великобритания, архив, 2022 г.

Великобритания избира парламент с очакване за провал на консерваторите

Британците днес ще гласуват на парламентарни избори, които вероятно ще върнат на власт Лейбъристката партия и ще сложат край на продължилото близо десетилетие и половина управление на консерваторите. Очаква се лявоцентристките лейбъристи да спечелят парламентарните избори за първи път от 2005 г. насам с исторически резултат, като всички..

публикувано на 04.07.24 в 06:46

И фармацевтите в Каварна се присъединяват към протестните действия

От 9.00 до 10.00 часа аптека „Лалева“ в Каварна няма да обслужва пациенти по НЗОК . Фармацевтите се вклюват в националния протест и изразяват несъгласие към действията на Министерството на здравеопазването по повод промяната в Наредбата. Техните искания са да не се лишават аптеките, чрез тях и пациентите от каквото и да е заплащане върху..

публикувано на 04.07.24 в 06:42