Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниела Белчева: Моята музика е извън мейнстрийма

3
Снимка: Елица Матеева

На 26 април от 18 часа в Градската художествена галерия - Варна започва концерт на певицата Даниела Белчева. Тя ще представи дебютния си албум "Acoustic me", издаден през 2020 година. Дани Бел е автор на музиката и текстовете в песните. В концерта ще участват и музикантите Милен Кукошаров - пиано, Димитър Семов - ударни, Михаил Иванов - контрабас. Събитието е част от Пролетния салон на изкуствата, организиран от дирекция "Култура и духовно развитие" към община Варна.

Албумът  "Acoustic me" е започнат и завършен през 2020-та година. Пандемията изиграва голяма роля и дава смелост на певицата той да се появи на бял свят, споделя самата тя.

Радва ме това, че все пак има немалко хора, които харесват музика, която е извън мейнстрийма. Това беше нещото, в което съм се съмнявала. Имах големи съмнения, че вкуса, който проявявам към музиката, би се харесал тук, казва още Белчева.

Чувства се удовлетворена от факта, че е успяла да разкрие вътрешния си свят.

Дали са 20 или 200 човека за мен няма значение, мен ме радва връзката с всички хора, с които музиката ни свързва, категорична е певицата.

Казва, че избягва да описва своята музика, но според нея тя е много разпознаваема. Музиката ми звучи по-меланхолично и носталгично и се радвам, че въпреки че е извън общото течение, намирам последователи.

Даниела Белчева беше гост в предаването за култура "Гравитация нула" с водещ Светлана Вълкова:

Тя покани публиката и на още един предстоящ концерт с нейно участие. На 8-ми май от 19:00 часа JP3 представят музиката от CHANGE THE WAY на бис в Концертното студио на Радио Варна. Поради големият интерес триото: Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Димитър Семов - ударни, реши да зарадва варненци със специален концерт в студиото, в което е записана музиката от албума и където преди броени дни завършиха композициите към най-новия си, 5-ти албум - ON THE WAY.

За любимата варненска публика JP3 ще изсвирят 4 пиеси от предстоящия албум и са подготвили специален подарък - техен гост ще бъде прекрасната Даниела Белчева, която написа текстове към A Song на триото и Everything I Wanted You To Be от албума TEN на Живко Петров. Двете песни ще бъдат представени за първи път и записани пред публика.

Даниела Белчева записа и нов мини албум - SILVER BUTTON, чието представяне се очаква през месец юни.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пулмолог: Безвредно пушене няма

Тютюнът причинява 25 % от всички видове рак и убива над 8 милиона души всяка година, но на пазара се предлагат „нови“ и „по-безопасни“ продукти насочени основно към младите хора. Почти всяко пето дете е настоящ пушач (пушилo e един и повече дни през последния месец), като относителният дял на момичетата е по-висок от този на момчетата (17% срещу..

публикувано на 31.05.24 в 10:15
Даниел Стефанов

СИК-овете имат много повече отговорности в сравнение с изборите през 90-те години, но обучението им не се променя

Хартиените бюлетини за изборите на 9 юни са направени достатъчно различими, което минимизира допускането на грешки. Това каза за Радио Варна изборният експерт Даниел Стефанов. Често допускана грешка, по думите на Стефанов, е при гласуване с хартия да се попълва само преференцията, но не и партията, което прави вота невалиден. Липсва подробно..

публикувано на 31.05.24 в 08:10

Даниела Белчева: Това, което живо ме интересува, са човешките взаимоотношения

Песните на Даниела Белчева имат свойството да проникват дълбоко в слушателя. Правят го по фин и деликатен начин, почти незабележимо - сякаш винаги са били там. В момента певицата работи върху третия си албум, който ще излезе в края на юни. Той ще съдържа девет песни, а заглавието му е "Naive" ("Наивна"). Наивността е една линия, която..

публикувано на 30.05.24 в 08:00

Радослава Бекова: Рибата в Черно море става все по-дребна

По-високата температура на водата в Черно море води до по-ранно полово съзряване на рибата, което е сериозен проблем, защото забраните за улов не са съобразени с тази промяна. Това каза за Радио Варна д-р Радослава Бекова от Института по океанология към БАН и допълни: "По-ранното полово съзряване на рибите започва дори при повишаване на..

публикувано на 29.05.24 в 06:58

Проф. Драгомир Пламенов: 13 са пълните отличници в ТУ-Варна

750 са абсолвентите, завършили през 2023 година Техническия университет във Варна. Преди дни те получиха дипломите си на церемония във Фестивалния и конгресен център във Варна. 13 са пълните отличници от четирите факултета. „Успехът на абсолвентите е много добър, както на тези, които се обучаваха с образователно-квалификационна степен..

публикувано на 28.05.24 в 13:47

Guilhermino Martins (SERRABULHO): От едната страна е Роналдо, от другата сме ние

Интервю с Guilhermino Martins (SERRABULHO) 31 май и 1 юни са датите, на които София ще бъде домакин на екстремната танцова вечеринка „Grind Over Sofia 2024”. Мястото е клуб „При черепите”. Органзатори са  сат „Autumn Souls of Sofia”. Големият хедлайнър са SINNISTER, а една от другите основни банди са протугалците от SERRABULHO. Техният басист..

публикувано на 28.05.24 в 09:05
Яна Дамс

Яна Дамс и златната връзка между културите

Художничката Яна Дамс откри изложбата „Златен диалог: златната връзка между културите“ в Археологическия музей във Варна. Яна Дамс е родена през 1972 година в Германия, днес работи и живее в Дрезден, където изследва универсалния език на формата, който свързва различни епохи и култури. Показва творбите си в контекста на исторически колекции, за..

публикувано на 27.05.24 в 09:10