Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избрани са тримата представители на държавата в ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД

Снимка: Автомагистрали ЕАД

Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов са избраните представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Тримата участваха в публичния конкурс за ново ръководство, обявен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В конкурса участваха 26 кандидати, припомня БГНЕС.Те трябваше да представят концепция за управление на държавното дружество за пет години.

Людмила Василева е завършила ВИНС „Димитър Благоев“ – Варна със специалност „Счетоводство и контрол“. Притежава професионална квалификация по икономика и мениджмънт от Училище за бизнес компетенции, както и редица сертификати за преминати курсове на обучениe от професионални организации в България и чужбина. Досега е заемала ръководни позиции в различни банкови институции и търговски организации. Има и професионален опит като оценител на търговски предприятия и вземания и недвижими имоти. Лектор е по оценка на финансови активи и институции към Агенцията по приватизация. Контрольор по изпълнение на европейски проекти. Владее английски и руски език. Василева е назначена и за изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД.

Димитър Пенев е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София със специалност „Строителен инженер“ и „Пътно строителство“. Има и квалификация за „Управление на компании“, „Стратегически маркетинг“ от университета Кранфийлд и др. Завършил е Бизнес училище Ashridge, Шанхай, със специалност „Оперативен мениджмънт и коучинг“. Професионалната му кариера започва в Института по пътища към ГУП-София. Заемал е ръководни длъжности при изпълнението на инфраструктурни проекти в Нигерия. Професионалната му биография включва още ръководни позиции в строителни, търговски и консултантски компании. Владее английски, немски и руски език.

Георги Попов е магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Бил е юрисконсулт в отдел „Обществени поръчки“ на „Топлофикация“ – София и юридически сътрудник в „Европейски център по законодателство, анализ и усъвършенстване на съдебните практики в ЕС“. Заемал е ръководни позиции в банковия сектор, управление на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти. Експерт към Агенцията по обществени поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание. Владее руски език, ползва и английски.

От МРРБ уточняват, че членовете на Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД са петима. Двама се избират от Агенцията за публичните предприятия и контрол. Конкурсът за независимите представители ще бъде проведен отново. Причината е, че на проведеното състезание се явиха само шестима кандидати, тоест липсва достатъчно конкуренция. Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални. По този начин не може да се гарантира изборът на най-подходящите кандидатури за управление на дружеството.


По публикацията работи: Елисавета Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ветроходът "Калиакра" празнува 40-годишнина в събота, в неделя посреща посетители

На 29 юни се навършват 40 години от издигането на българския флаг на ветрохода "Калиакра". По случай годишнината в събота баркентината ще посрещне на борда си първия екипаж, начело с капитан Тома Томов, и официални лица, а в неделя посетители ще могат да разгледат учебния кораб. Това каза капитан Денчо Добрев, директор на Българския морски..

обновено на 26.06.24 в 12:31

ИТН при президента: Експертен кабинет при политическа криза е единственият възможен вариант

Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Най-разумният практичен и верен ход е, ако дадете третия мандат на "Има такъв народ", да се пристъпи към разработване на програма.  Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев. Йорданов припомни и за..

публикувано на 26.06.24 в 11:30
Снимката е илюстративна

Резултатите от НВО за 10 клас: По-ниски оценки по математика, по високи по БЕЛ

49,4 точки е средният резултат по български език и литература, показват резултатите от Националното външно оценяване (НВО) на учениците от 10 клас. Миналата година успехът по БЕЛ беше 49,44 точки. По математика оценките са по-ниски – средно 33,1 точки срещу 34,5 през 2023 г. Изводът от този резултат е, че явно не се обръща достатъчно внимание на..

публикувано на 26.06.24 в 11:09
Курорта Албена, панорама

До месец се очаква да бъде възстановена работата на Районното управление в Албена

До месец се очаква да бъде възстановена работата на Районното управление в Албена, което беше преструктурирано в участък през 2022 г. със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. На 30 май тази година беше възстановена дейността и на РУ в Шабла. След поетия ангажимент на служебния вътрешен министър Калин Стоянов за..

публикувано на 26.06.24 в 10:32
Стоян Михалев

Стоян Михалев от ПП-ДБ се закле като депутат

Стоян Михалев от ПП-ДБ се закле като депутат. Той влиза на мястото на отказалия се от мандата си Христо Иванов,  съобщава БНР. С 212 гласа "за" и само един "въздържал се" (от ПП-ДБ) народните представители гласуваха оставката на Филиз Хюсменова от ДПС.  От Движението съобщиха и за промяна в ръководството си - за зам.-председател на групата е избран..

публикувано на 26.06.24 в 09:58

НС прие оставката на Филиз Хюсменова като депутат от ПГ на ДПС

Депутатите приеха оставката на Филиз Хюсменова като депутат от групата на ДПС, предаде  БГНЕС. Тя подаде оставка заради резултатите на партията от националните и европейски избори във Варна. За зам.-председател на групата на ДПС бе избран депутатът от Кърджали Байрям Байрям.

публикувано на 26.06.24 в 09:38

Увеличение на семестриалните такси да става с одобрението на студентите

Да бъде вземано становището и одобрението на студентските съвети при увеличаване на семестриалните такси във висшите учебни заведения. До това споразумение стигнаха представители на Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ и министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков на среща в министерството. Това каза за Радио..

публикувано на 26.06.24 в 09:07