Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утвърдиха Споразумението с Румъния за откриването на ГКПП Русе-Гюргево-ферибот

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие Решение за утвърждаване на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Румъния за откриването на държавната българо-румънска граница на ГКПП Русе-Гюргево-ферибот, подписано на 29 април 2022 г. в гр. Букурещ, съобщиха от правителствената пресслужба.

Откриването на пункта е условие за възобновяване дейността на фериботната линия Русе - Гюргево. Очаква се функционирането на линията да спомогне за облекчаване на трафика на българо-румънската граница и за преодоляване на затрудненията на трансграничните превози на пътници и товари между България и Румъния. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Решения на глобални проблеми обсъждат във Варненския свободен университет

Икономическата сигурност и изкуствения интелект са сред водещите теми на научна конференция във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". 50 участници от различни страни и университети представят докладите си днес и утре в учебно-спортния комплекс на университета. Учени и специалисти от Украйна, Финландия, Полша, Русия, Израел,..

публикувано на 07.06.24 в 14:23
Снимката е илюстративна.

Иззеха над 350 антики в частни домове във Варненско

Иззеха над 350 антични предмети от частни домове във Варненско, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна. Специализираната операция се проведена на 5 юни т.г. от служители на териториалната структура на ГДБОП във Варна. Претърсени са общо седем адреса в селата Гроздьово, Дъбравино, Нова шипка и Горен чифлик. Сред артефактите са открити голямо..

публикувано на 07.06.24 в 13:55

Добър 4,30 е средният резултат на матурата по БЕЛ тази година

Средният резултат от зрелостния изпит по български език и литература е най-високият регистриран досега - 58.4 точки от 100 възможни, или с над 8 точки повече от резултата миналата година. Като оценка това е "Добър" - 4.30 при резултат "Добър" -  3.90 преди 12 месеца, съобщиха от МОН,  предаде БНР. Средният резултат от втората матура е 67.1 точки - с 5..

публикувано на 07.06.24 в 13:14

Задържаха мъж, буйствал и обиждал медици в болницата в Каварна

Полицията е задържала мъж, който буйствал и обиждал медицинския персонал в Многопрофилната болница за активно лечение в Каварна. Съобщението за инцидента в болницата в Каварна е подадено на телефон 112 на 6 юни около 22.00 часа. Докладвано е за мъж в нетрезво състояние, който е извършвал непристойни действия, нарушаващи обществения ред, съобщават от..

публикувано на 07.06.24 в 11:15

Екоминистър Петър Димитров: Незаконни зауствания в дерета замърсяват Шокъровия канал (ВИДЕО)

Незаконни зауствания в дерета отвеждат фекално-битови отпадъчни води в Шокъровия канал, а след това се изливат в морето.  Това показва проверка на компетентните органи, обясни министърът на околната среда и водите Петър Димитров, който инспектира съоръжението. Мониторинг показва, че има замърсяване в канала, който е водосборен само за дъждовна вода...

публикувано на 07.06.24 в 10:45

Нова измама: Съобщения от Индонезия и Филипините в WhatsApp застрашават личните данни

Мащабна кампания за измами превзема приложението What s App и застрашава потребителите му от кражба на лични данни и пари, предупреждават от онлайн платформата „Ние, потребителите“.   "Здравейте, мога ли да поговоря с вас за секунда?" или пък лаконично и "закачливо" "Hello" . Това са някои от стартовите съобщения, с които измамниците..

публикувано на 07.06.24 в 10:43

Тежък инцидент: Бързият влак Варна - Мездра уби работник на БДЖ в Плевенско

Бързият влак Варна - Мездра блъсна двама работници на БДЖ, единият от тях е загинал на място. Инцидентът е станал снощи около 22 часа на ЖП секция между гарите Телиш и Горни Дъбник, Плевенско. Влакът е потеглил в 16.35 ч. от Варна вчера, съобщава БНТ. Фаталният инцидент става по време на работа на подбивна машина, поддържаща железопътния път...

публикувано на 07.06.24 в 10:34