Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Симеонов се отцепи от ИТН

Снимка: БГНЕС

Депутатът Кирил Симеонов се отцепи от "Има такъв народ", предадеБГНЕС.

Неговото решение беше посрещнато с бурни аплодисменти от депутатите от останалите партии в управляващата коалиция, които вече загубиха своето парламентарно мнозинство и своя председател на НС. Това е шестият народен представител, който напуска групата на ИТН.

Не искам да се свързвам с ГЕРБ и като се прибера вкъщи искам да гледам децата си в очите, каза депутатът Симеонов

Това е много силна проява на парламентаризъм и г-н Симеонов има и моите адмирации. Това заяви временният председател на НС Мирослав Иванов от ПП. 


По публикацията работи: Елисавета Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Радев

Президентът Румен Радев ще присъства на съвместните бойни стрелби "Шабла 2024"

Президентът и главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства днес на съвместните бойни стрелби „Шабла 2024“. Учението се провежда на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“. Стрелбите са част от учение на НАТО и се провежда до 13 юни във въздушните пространства на България и Румъния.  В българското учение участват..

публикувано на 12.06.24 в 09:16

Жълт код за опасно високи температури в областите Варна, Бургас и Добрич

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология на сайта си. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София – област, Шумен. Очаква се на места в тези..

публикувано на 12.06.24 в 07:49

Обявиха цените за къмпинг в началото на летния сезон

Анализ на цените в някои от най-популярните къмпинги на Северното и Южното Черноморие показва, че средната цена за нощувка на двама души с палатка и достъп до електричество е около 40 лв. Цената за нощувка на двама души с каравана или кемпер с достъп до електричество е по-висока - 52 лв, съобщават от специализирания сайт Camping.bg. Във..

публикувано на 12.06.24 в 07:20

Обсъждат изграждането на ветрогенератори край 15 села в Добричко

Обществено обсъждане ще се проведе днес в Община Добричка във връзка с инвестиционно намерение за добив на вятърна енергия. Обсъждането е инициирано от кмета на общината Соня Георгиева, информира кореспондентът на БНР в Добрич Мая Райнова.. Инвестиционното намерение за разполагането на вятърни електроцентрали изисква според процедурата..

публикувано на 12.06.24 в 06:28
Плаж Велека

Морската вода по Черноморието е по-топла от обичайното за юни

Морската вода по българското Черноморие е по-топла от обичайното за месец юни. В момента тя е със стойности около 23-25 градуса, които обикновено се достигат в началото на астрономическото лято. Това сподели пред „NOVA“ климатологът Симеон Матев.  По думите му целият световен океан отбелязва рекордно високи температури 14 -и пореден месец. Той..

публикувано на 12.06.24 в 06:15

Къде няма да има ток на 12 юни

Заради неотложни ремонти без ток днес ще са: - от 9 до 17 ч. във Варна в карето между  ул. Георги Бенковски, ул Велико Христов, бул. Съборни, ул. Д-р Писклюлиев; - от 8.30 до 17 ч. ток във Варна няма да има в местностите Сотира, Кемер Дере над Военна болница, високата част на ул. Дубровник, ул. Латинка и ул. Ягода, местностите Планова и Изгрев, както..

публикувано на 12.06.24 в 06:14

Слънчево и топло, но и с дъжд

Сутринта ще е слънчево, но следобед и привечер ще се развива купеста облачност и ще превали и прегърми, на места, главно в северната половина на района, не са изключени по-интензивни явления, има опасност и от градушки. Ще духа слаб северозападен вятър, следобед ще се обърне от изток и югоизток. Остава горещо, но максималните температури във..

публикувано на 12.06.24 в 06:03