Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Новото мнозинство рискува днес 2,6 млрд. лв

Снимка: БГНЕС

Тази сутрин нямаше кворум в парламента. Това означава, че днес не беше приет Законът за управление на евросредствата. С този акт ние днес рискувахме 2,6 млрд. лева, които трябва само този закон да бъде приет и това са първите пари по Плана за устойчивост.

Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание, което ще се състои преди гласуването на вота на недоверие към кабинета, предаде БГНЕС.

Днес всеки депутат, който не присъстваше в НС беше част от причината за риск за такава огромна сума да имаме. Проблемите в закона за образованието също бяха провалени. Заради днешната неспособност на НС съвместното обучение на различните университети не може да се случи, добави Петков. Въпреки, че беше свален Никола Минчев и знаем как цяла България реагира на това сваляне, новото мнозинство, което се очертава от ГЕРБ, ДПС, Възраждане и останалите депутати от ИТН не можаха да направят дори предложение за председател на НС. Това ли са принципните ходове, които тези партии заемат? Как ще обяснят на своите избиратели, че дори в първия ден когато можеха да направят нещо заедно сложиха под риск над 2,6 млрд. лева, образованието беше спряно и не можаха и да излъчат председател на НС. Тази посока на нас като правителство трябва да ни ужасява, каза още Петков. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна ремонтът на пътя между селата Захари Стояново и Дуранкулак

Започна ремонтът на пътя между селата Захари Стояново и Дуранкулак, община Шабла, който стана повод за поредица от протести на местните жители. Петкилометровата отсечка е най-краткият път до плажовете на морската община от областния център Добрич и не е бил ремонтиран от години. Две фирми с четири групи работят по полагането на изцяло нова асфалтова..

публикувано на 28.05.24 в 11:19
Снимката е илюстративна.

Разбиха наркооранжерия в местност край Варна

Варненец на 40 години е задържан след бързи оперативни действия на Криминална полиция при ОДМВР Варна. Служителите на реда са влезли вчера, около 12 часа в обитаван имот от задържания - в местността Манастирски рид. Там полицаите са установили изградени оранжерии за отглеждане растения от рода на конопа.  В две от стаите е била изградена вентилационна..

публикувано на 28.05.24 в 10:34

Близо 2 часа закъснява бързият влак от София за Варна

Близо 2 часа закъснява бързият влак от София за Варна, съобщиха за Радио Варна от Министерството на транспорта. Причината е свързана с ремонта, който се извършва на Централна гара София. Снощи е правен ремонт  на компютърната централизация на жп-стрелките, имало е проблем, който е бил отстранен и той е причината за закъснението, обясниха от..

публикувано на 28.05.24 в 08:29
Снимката е илюстративна

Катастрофа затруднява движението по Аспаруховия мост

Катастрофа между два леки автомобила е станала на Аспаруховия мост във Варна в платното към града. Образувала се е колона от чакащи коли, която започва от кръговото кръстовище до районното кметство и стига до средата на Аспаруховия мост. Няма пострадали хора.

публикувано на 28.05.24 в 07:46

Търговци искат прозрачност при балансиране на енергийната система

Търговци на електроенергия призовават Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ да отмени Методиката за определяне на цените на балансиращата енергия. Според тях нормативният документ води до екстремни и спекулативни цени за балансиране на излишъка и недостига на електроенергия в системата.  От асоциация "Свободен енергиен пазар"..

публикувано на 28.05.24 в 07:45

Заради ремонт на ул."Атанас Москов" временно ще бъде променено движението на автомобили в района

Заради извършване на строително-монтажни дейности, свързани с реконструкцията на ул. "Атанас Москов" в участъка от път I-2 до ул. „Кольо Фичето“, временно ще бъде променено движението в района. На 28 май от 9:00 часа ще бъде затворено Източното платно на булеварда. Движението на автомобили ще се осъществява двупосочно в Западното платно, докато трае..

публикувано на 28.05.24 в 07:05

Облачно, на места ще превали

Облачността ще е променлива, по-често значителна. На места ще превали, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб северен вятър, който следобед по Черноморието ще се обърне от югоизток. Максимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Вълнение на морето 2-3 бала, температура на морската вода между 17° и 20°. Изгрев на Слънцето за..

публикувано на 28.05.24 в 05:55