Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На плаж в „Аспарухово“

Предпочитан ли е плажът в кв. "Аспарухово"?  Защо някои от плажуващите са редовни там и го избират пред другите градски плажове, притеснява ли ги канализационната тръба, която замърси водите във Варненския  залива преди две години?

Чуйте отговорите, както и на почиващи така и на работещи по крайбрежната ивица:

Мненията за чистотата на водата и пясъка са полюсни, но едно е сигурно - плажът се пълни през уикенда. От заведенията споделят, че сезонът в сравнение с миналогодишния е по-слаб, защото хората пътуват в чужбина. Причината варненци да избират този плаж е, че им е близко, малко по-спокоен е и е плитък, което го прави подходящ за деца. Притеснения около проблемите със спуканата канализационна тръба няма, хората твърдят, че всички води са еднакво мръсни.



По публикацията работиха: Алекзандър Ковачев, стажант-редактор


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Имат ли вяра жителите на област Добрич, че един ден и те ще се движат по европейски пътища

За изоставането на инфраструктурата на област Добрич се говори от години и отново от години се леят обещанията на политиците да се обърне повече внимание на Североизточна България. Реалността показва, че поетите ангажименти остават само във времето на предизборна кампания и веднага след нея Добруджа остава точно толкова в периферията на националната..

публикувано на 07.06.24 в 15:32

Петокласник от Варна стана шампион на шампионите по ментална аритметика в Барселона

Петокласникът Мартин Боев от Варна стана шампион на шампионите на международно състезание по ментална аритметика в Барселона. За 10 минути успява да се справи със 147 задачи. Споделя, че за бързото смятане е необходима голяма концентрация. Той ползва своя техника за изчисленията. Визуализира наум сметало и си помага с пръсти. Менталната аритметика развива..

публикувано на 07.06.24 в 13:38

Златина и нейните истории от далечния край на света

За по-малко от година Златина Ванкова и съпругът ѝ Георги са част от населението на "down under" или, иначе казано - Австралия и Нова Зеландия. Down under е термин, с който англоезичният свят обозначава именно този далечен край на света. Съчетават работа и приключения, използвайки най-малкият континент като база, с която да достигнат екзотично звучащи..

публикувано на 07.06.24 в 13:00
Пламен - спасител на плажа

Спасител на плажа: Флаговата сигнализация е като светофара на улицата

Лято, море и плаж – колко му трябва на човек да е щастлив. Така чаканото от всички лято вече е факт. Градските плажове във Варна работят на пълни обороти, плажуващи има и през седмицата, но най-много хора обикновено отиват на плаж през почивните дни. И този уикенд ще е така, според един от спасителите на централния плаж във Варна. Той се казва..

публикувано на 07.06.24 в 07:50

От чистотата редовно пропускат стара детска площадка около ул. "Васил Друмев" във Варна

Детска площадка в периферията на ул."Васил Друмев" във Варна редовно остава пропусната от служителите на чистотата, оплакват се живеещите в района. Кошчетата за боклук не се обслужват, каза Димитър Ставрев. По думите му площадката е останала невидима и в плана за обновяване на детските пространства. Проблем според него е и фактът, че пясъчникът се е..

публикувано на 06.06.24 в 16:15

Фестивал на занаятите и изкуствата започва от днес в Добрич

Фестивал на занаятите и изкуствата започва от днес в Добрич. Проявата се организира за четвърти път и ще продължи до 8 юни. Събитието ще даде възможност за изява на над 60 изложители от над 30 населени места в страната. На Фестивала на занаятите и изкуствата, който ще бъде разположен на площад „Свобода“ в Добрич, ще бъдат представени занаяти и приложни..

публикувано на 06.06.24 в 09:58

Нагласите на балчиклии в предстоящите избори за ЕП и НС на 9 юни

Балчиклии не са със силното усещане за европейци. Освен възможността да пътуват по-свободно, очакват и други промени - цени, заплати, отношения между държавите.  След 9 юни са по-скоро песимисти, че България ще има устойчиво правителство.  Смятат, че гражданите са отегчени от избори и прогнозират по-скоро ниска..

публикувано на 06.06.24 в 09:43