Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Глушков: Доволен съм, че Филип Виденов прие поканата ми

Автор:

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков официално представи на предсконференция днес новия Изпълнителен директор на централата – бившия национал и капитан на мъжкия представителен тим  Филип Виденов.

„Няма да представям неговата визитка, защото вие го познавате много добре. Искам само да кажа, че аз съм много впечатлен от него и доволен, че той прие моята покана. Смятам, че Филип е на-добрият избор и очаквах той да се съгласи. Очаквах той да бъде достатъчно мотивиран, какъвто е. Много съм доволен. Ще ми бъде и дясна, и лява ръка. Той е горе-долу със същите правомощия, каквито имам и аз. Мотивацията те кара всеки ден да искаш да бъдеш по-добър. Тя е важна за всеки пост, както и за този, така и за състезателите, и за треньорите “, заяви Глушков.

„Много се радвам, че съм тук. Вече съм от другата страна. Благодаря на г-н Глушков за поканата и обърнатото внимание. Надявам се наистина да свършим работа. Полека ще започна да влизам в час с всички неща, които се случват във федерацията и около нашия спорт. Моята мотивация след известен период от време родният баскетбол да бъде уважаван в Европа и България, да се върнем там, където бяхме тръгнали още докато бях състезател, както и да сме редовни участници на европейските първенства, а защо не на световни и Олимпиади. Всичко това тръгва през развитието на детско-юношеските школи, треньорите, на създаването на професионализъм в съзнанието на играчите и наставниците. Малко е общо, но мисля, че е добро начало. Целта е да се гордеем с националните отбори. Структурата е въпрос на време. Първо трябва да се водят разговори. Има много варианти за правене на структура. Трябва да се адаптираме спрямо това, с което разполагаме в България. На дневен ред е европейското първенство на мъжете. Трябва да се постигне най-високият възможен резултат, след това са подрастващите. Трябва да се направи правилната схема за мотивация на треньорите, за да започне да се работи с подрастващите по начин, който отговаря на европейския стандарт. Талантлива нация сме, имаме много хубави момчета и трябва да се използва на максимум техният потенциал“, сподели Баскетболист №1 на България за 2006 г.

„Можеше да се представим по-добре при подрастващите, трябваше даже. Нужно е да се видят анализите и гледните точки на треньорите. Имаме доста потенциал, дали ще го развием както трябва, зависи от нас и от децата. Те показаха, че могат да се бият. Желанието за победа е свързано с клубовете на местно ниво, след това в националния отбор всичко трябва да се канализира. Има доста за работа и ще работим“, допълни Филип Виденов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рекорден брой атлети се включват в Маратон Варна на 12 май

Рекордните над 1 200 бегачи се очаква да участват тази неделя, 12 май, в  Маратон Варна. Събитието се организира със съдействието на Община Варна. Онлайн заявките за участие вече са затворени, но всички желаещи все още могат да се запишат за участие чрез късната регистрация до събота, 11 май. Повишеният интерес към деветото поредно издание на..

публикувано на 07.05.24 в 12:34

ВИДЕО: Георги Стоянов очаква още призови места за варненския конен спорт

Във Варна се проведе квалификационен кръг от Държавното първенство по конен спорт. Елитни състезатели и коне си оспорваха призовите места на базата във виница. Най-добре от клуба на домакините и организатори спортен клуб „Варна“ се представи Георги Стоянов. Той е от опитните състезатели в този спорт, като има и сериозен опит в чужбина...

публикувано на 07.05.24 в 11:50

Манчестър Юнайтед се срина

Манчестър Юнайтед претърпя унизителна загуба. Те се сринаха с 0:4 при гостуването си на Кристъл Палас.Майкъл Олисе откри резултата в 12-ата минута, а след това се разписаха Жан-Филип Матета,Тайрик Мичъл и Олисе. Всички видяха слабостите в играта и футболната немощ на "червените дяволи" в този мач.

публикувано на 07.05.24 в 10:48

Четирима наши боксьори на "Златен гонг"

България ще бъде представена от четирима боксьори на „Златен гонг“. 53-ото издание на международния турнир в Скопие ще се проведе от 4 до 7 май. Националният ни отбор ще бъде воден от Александър Александров. На ринга в столицата на Северна Македония ще се качат Уилиам Чолов (75 кг), Стелиан Страхилов (80 кг), както и Йордан Морехон и Петър Белберов..

публикувано на 07.05.24 в 10:43

Реал М е шампион

Победата на Реал Мадрид над Кадис (3:0) в 34-ия кръг на Ла Лига и загубата на Барселона от Жирона с2:4 осигуриха титлата на кралския клуб. Това става четири кръга преди края на сезона. “Белите” са с 87 точки, а вторият Жирона е със 74 т. Реал става шампион на Испания за рекорден 36-и път. Барселона е на второ място във вечната ранглиста на Ла Лига с 27..

публикувано на 07.05.24 в 10:42

ВИДЕО: Варна беше домакин на кръг от Държавно първенство по конен спорт

На конната база във Виница се проведе кръг от Държавното първенство по конен спорт. Надпреварата съвпадна с празника на 6 май, като сред участниците имаше и именици.

публикувано на 06.05.24 в 16:31

Добре организиран шампионат във Варна

Във Варна завърши квалификационния кръг от Държавното първенство по конен спорт. Организацията на проявата на базата във Виница беше перфектна. Участваха елитни състезатели от различни центрове в страната. Проведени бяха общо 5 паркура, като последният беше в две фази. В първите два паркура нямаше победители и класиране, защото участниците бяха с млади..

публикувано на 06.05.24 в 16:26