Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечните български песни ще огласят Летния театър във Варна тази вечер

Варна е следващата спирка от турнето „Вечните песни на България“. На сцената на Летния театър тази вечер от 20.00 часа ще излязат любими изпълнители като Йордан Караджов, Марги Хранова, Орлин Горанов, Владислав Савов, "Трамвай номер 5" и младият естраден певец Йордан Марков, който е един от основните организатори на турнето.

"Вече успяхме да направим 8-9 концерта от май досега. Получават се чудесно, защото песните са добре проверени през годините. Ще има и нови, които ще прозвучат за публиката в Летния театър", разкри Йордан Марков за Радио Варна.

Освен че ще чуе златни български хитове, които са доказани във времето, публиката ще види и голямо аудио-визуално шоу.

Едва на 28 години, роденият в Силистра Йордан Марков вече има зад гърба си два албума и работи по издаването на трети. Освен авторски песни, посветени основно на любовта, той изпълнява и някои от онези вечни незабравими български хитове, само че с по-съвременно звучене.
"Аудиторията има потребност да чуе тези вечни песни по някакъв по-съвременен начин. Те са правени с нови аранжименти от Пламен Велинов", каза младия певец.
Той е носител на редица награди от престижни конкурси, но и самият той се е отдал на каузата да подкрепя младите таланти в музиката, организирайки конкурса „Дунавски звезди“ в родния си град Силистра.
"На сцената на нашия конкурс са се изявявали доста таланти, които вече виждаме реализирани в мюзикълите на Държавна опера-Варна. Миналата година награда "Гранд При" получи едно талантливо момиче от Добрич Димитрина Германова, която участва в мюзикъли като "Красавицата и звяра", "Цар лъв" и други. Децата, които спечелиха наградата за дуети в конкурса в Силистра бяха избрани да представят България в детската Евровизия", разкри Йордан Марков.  Той беше категоричен, че трябва да се подава ръка на младите изпълнители. Също и че трябва да звучи повече българска музика в радио и телевиознния ефир.

Любовта към хубавата българска музика ще бъде водеща и тази вечер на концерта в Летния театър, категоричен беше Йордан Марков.

"Приканвам варненци да изпият едно сурово яйце (смее се) и да се разпеят добре, защото ги очаква една невероятна емоция. Да се заредят с много енергия и да заповядат на сцената на Летния театър за да изпеем едни от най-хубавите вечни песни на България", призова певеца.

Чуйте репортажа на Иван Барбов:






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има толкова причини да осиновиш куче!

Има толкова причини да осиновиш куче, а защо да не го сториш, като отидеш в Общинския приют за безстопанствени кучета във варненското село Каменар.  Там има кучета с различни съдби, които чакат да бъдат осиновени и на които всеки един от нас може да даде шанс за нов живот.  Доброволчеството е кауза. Доказват го част от хората, които през..

публикувано на 16.06.24 в 13:36

Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам

Mюсюлманите отбелязват Курбан Байрам днес. Празникът тази година се отбелязва между 16-19 юни, празнува се в продължение на четири дни.  Мюсюлманският календар следва лунните цикли и затова празникът няма постоянна дата и всяка година се измества напред с 10 дни спрямо предходната. Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по..

публикувано на 16.06.24 в 08:27

Видовден е - Денят на възмездието!

На 15 юни отбелязваме Видовден, или Денят на възмездието. Всеки е чувал израза „Ще дойде Видовден“, чийто смисъл е, че за всяко дело има отплата, всеки ще си получи заслуженото и ще бъде наказан за сторените дела. Според народните вярвания Вида е сестра на светците Вартоломей и Елисей, която никога не пропуска да "види" пакостите, които двамата светци..

публикувано на 15.06.24 в 09:24

Наградиха лауреатите на Националния литературен конкурс „Този безкраен свят”

Ученици от цялата страна и тази година се включиха в единствения ученически литературен конкурс у нас, който насочва младите хора към творчество на два от най-широко разпространените езици в Европа. Над 200 творби на немски и на английски език се надпреварваха за призовите места в Националния литературен конкурс „Този безкраен свят”. С решение на..

публикувано на 14.06.24 в 19:57
Икономически университет - Варна

"Морски бизнес и международна търговия" e новата специалност в Икономически университет-Варна

Нова специалност - "Морски бизнес и международна търговия",  се открива през новата учебна година в Икономически университет-Варна.  "За първи път Икономическият университет във Варна, с потенциала, който има да обучава на английски език, предлага едно направление, е което ще се специализират икономисти. Това е уникален образователен продукт",..

публикувано на 14.06.24 в 14:55

Модерен медицински център отвори врати във Варна

Медицински център „Хейлан Кеър 4“ отвори врати в морската ни столица. Чуйте повече подробности в репортажа на Ваня Славова: Най-новият и модерно оборудван медицински център във Варна е вече официално открит.  Намиращият се на бул. "Владислав Варненчик" 267 медицински комплекс предлага на своите пациенти широк спектър от услуги и..

публикувано на 14.06.24 в 09:42

14 юни - Световният ден на кръводарителя

На 14 юни се отбелязва Световния ден на  доброволния и безвъзмезден кръводарител. Тази година мотото на Световния ден на кръводарителя - “20 години празник на даряването: благодарим на кръводарителите!“ е не само израз на благодарност, но и открояване на огромното значение, което този благороден жест има за живота и здравето на пациентите. Денят е..

публикувано на 14.06.24 в 08:22