Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Шуменска крепост“ с отборната титла

Автор:

В град Варна се проведоха Държавните първенства по кикбокс в стилове лоу кик и муай тай. Организатор на спортното събитие бе Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Домакин бе варненският спортен клуб „Вокил“ с председател Галин Димов, който е и председател на конфедерацията.

Двубоите се проведоха в многофункционалната зала на Първа Езикова гимназия.

За състезанието се регистрираха общо 220 състезатели от 34 спортни клуба от страната.

Още в петъчния ден след контролното мерене започнаха квалификациите, поради големия брой участници в много от категориите. Изиграха се 26 срещи.

Съботния ден бе най-натоварен, като се изиграха над 80 срещи, след които станаха ясни финалистите в различните възрастови категории на стил лоу кик.

В неделя по програма се изиграха 56 финала.

Отборната купа по брой златни медали бе спечелена от СК „Шуменска крепост“ с актив от 11 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала.

Почетното второ място заеха домакините от СК „Вокил“ със спечелени 8 златни, 3 сребърни и 1 бронз.

На трето място се нареди още един варненски клуб „Боил“ с 6 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медали.

Паралелно с Държавните първенства се проведоха и турнири за деца по кикбокс и по муай тай. В тях се включиха 7 от спортните клубове, които развиват сериозно детско-юношеските школи в страната: Легия, Файт фактори, Дунав, Терес, ТИМ, Павликени. Всички те бяха наградени с чисто нови протектори за главата в двата цвята на състезателите от председателя на конфедерацията Галин Димов по време на официалното откриване в съботния ден.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Медали за варненските състезатели по кану каяк ( ВИДЕО )

Състезателите по кану каяк на варненския клуб "Черно море Бриз" спечелиха медали на завършилото в Русе държавно отборно първенство. Възпитаниците на треньора Паисий Любенов се завърнаха с една сребърна купа при девойките старша възраст на кану и две бронзови отличия на девойки младша и мъже. Президентът на клуба Александър Григоров също участва и спечели..

публикувано на 11.06.24 в 13:57

Нарчин Хасан взе две титли във Варна ( ВИДЕО )

Варненската състезателка по ушу Нарчин Хасан спечели два златни и един бронзов медала на завършилото Държавно първенство. Тя се справя с лекота с формите в този спорт, защото вече има достатъчно опит. Нарчин има и европейска титла от Бургас от 2022 година. Тя е една от най-добрите ни състезателки в този спорт. Днес ви срещаме с нея...

публикувано на 11.06.24 в 11:55

Варненки ще ни представят на Европейското по синхронно плуване

Вчера започна Европейското първенство по плувни спортове в Белград, където България е представена в артистичното плуване от варненките Далия Пенкова и Саша Митева. Двете са състезателки на варненския клуб "Аква спорт" и са водени от треньор Галина Георгиева. Още при първия си старт на първенството, Далия, която за първи път участва в соловата..

публикувано на 11.06.24 в 09:31

Втора загуба за "Черно море"

Волейболистите на „Черно море“ допуснаха втора загуба в рамките на вчерашния ден на финалната групова фаза при юношите до 16 години. Варненци отстъпиха във втория си мач срещу състава на „Изгрев“ /Ябланица/. „Моряците“ претърпяха поражение със същия резултат и срещу „Пирин“ /Разлог/ на старта на финалите. Днес „Черно море“ ще играе със столичния..

публикувано на 11.06.24 в 09:30

"Комодор" -Варна застрашен със служебна загуба

Служебна загуба грози отбора на „Комодор” (Варна). През уикенда ватерполистите трябваше да играят двубой от последния 10 кръг от държавното първенство по водна топка в група „Елит” при мъжете срещу съгражданите си от „Черно море”.Срещата на плувен комплекс „Приморски” бе прекратена от съдията. Причината – в зоната на събитието присъства лице, което..

публикувано на 11.06.24 в 09:28

Два медала за борците ни

Българските борци завършиха с два медала на рейтинговия турнир в Будапеща, последен преди олимпийските игри в Париж.Злато спечели Семен Новиков, а Айк Мнацаканян - сребро, и двамата без борба.Националите в класическия стил бяха в унгарската столица с треньорите Сослан Фарниев и Емил Будинов. Срещите им изгледа бизнесменът Гриша Ганчев, член на..

публикувано на 11.06.24 в 09:28

Две варненки представят България на Европейскто първенство

Днес започна Европейското първенство по плувни спортове в Белград, където България е представена в артистичното плуване от варненките Далия Пенкова и Саша Митева. Двете са състезателки на варненския клуб "Аква спорт" и са водени от треньор Галина Георгиева. Още при първия си старт на първенството, Далия, която за първи път участва в соловата..

публикувано на 10.06.24 в 21:56