Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОУ "Черноризец Храбър" с кауза: вместо цветя - дарение за пострадала гимназия в Карлово

5
ОУ "Черноризец Храбър" - Варна
Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

Благородна инициатива за първия учебен ден организира Основно училище "Черноризец Храбър" във Варна в помощ на нуждаещо се училище в Карлово.

Навръх 15 септември варненското училище протяга ръка на Професионалната гимназия по железопътен транспорт "Христо Смирненски" в град Карлово, която понесе сериозни щети от стихията и наводнението в края на месец август тази година.

Инициативата е под наслов "Да спасим пострадало училище с дарение вместо цветя в първия учебен ден". Повече за нея, чуйте от интервюто с Даниела Панова - Пенкова, изпълняваща длъжността директор на ОУ "Черноризец Храбър":

Не за първи път учителите от ОУ "Черноризец Храбър" организират благотворителни инициативи. През годините са помагали на пострадали деца, изпаднали в нужда семейства, както и в други благородни каузи.

Тази година идеята да помогнат на училище в Карловско се ражда спонтанно по време на учителски съвет и е веднага приета радушно от целия колектив на училището. Всички родителите откликват на провелите се вече родителски срещи.

"На първия учебен ден призоваваме вместо букет, всеки да дари толкова, колкото може, дори и левче да е, смятам, че ще бъде огромна подкрепа за пострадалото училище в град Карлово. Нека бъдем добри!", каза за Радио Варна Даниела Панова - Пенкова.

Кутиите за дарения ще бъдат поставени до входа на училището преди тържественото откриване на учебната година в 9.00 ч.

Сметка за дарения на училищно настоятелство при Професионална гимназия по железопътен транспорт " Христо Смирненски" - Карлово:

УниКредит Булбанк

BG03 UNCR 7000 1525 0254 80
BIC UNCR BGSF

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

29 училища се включат в Панорама на средното образование във Варна

Организират Панорама на средното образование. Във форума ще участват професионални и профилирани гимназии, средни училища, както и фирми – работодатели, които инвестират в обучението на ученици, като осигуряват производствени практики в реална работна среда. Събитието ще се проведе на 8 май от 10 ч. до 18 ч. и на 9 май от 10 ч. до 17 ч. в Юнашкия..

публикувано на 02.05.24 в 17:56

Дариха 450 козунака на персонала и пациентите на Военна болница във Варна

Шеф-готвачът Филип Спасов за четвърта поредна година дари 450 козунака за персонала и пациентите на Военноморската болница във Варна по повод предстоящия празник. Предстои да бъде направено дарение и за други здравни и социални заведения, посочи Спасов.

публикувано на 02.05.24 в 17:44
Аладжа Манастир

Аладжа манастир с вход свободен на Великден

По време на великденските празници Аладжа манастир ще работи без прекъсване със стандартно работно време (от 9:00 до 17:00 часа).  На 5 май 2024 г. Великден входът ще е свободен за всички посетители.

публикувано на 02.05.24 в 15:40

Да помогнем на баща на две деца от Шумен

През април Симеон Димитров, четирисет и четири годишен баща на две деца от Шумен, получава диагноза тумор на бъбрека. В България му е предложено отстраняване на единия бъбрек и последващи изследвания, за които Симеон може да успее да бъде вместен в графика на софийска болница едва след три месеца. Заради голямата вероятност за разсейки в черния и белите..

публикувано на 02.05.24 в 14:23
the_great_chinese_wall

До Китай и обратно

Всеки китаец трябва поне веднъж в живота си да посети Великата китайска стена, както и другите символи на страната с най-древна история, убеден е пътешественикът Пламен Узунов. Той за пореден път се потапя в китайската цивилизация. Впечатлен е от Великия китайски канал. Всеки е чувал за Великата китайска стена, но не всеки е чувал за Гранд канал, каза..

публикувано на 02.05.24 в 14:18

"Реликви от Априлската епопея 1876 - Панагюрище" подредиха в Добрич

В навечерието на отбелязването на годишнината от избухването на Априлското въстание в Добрич беше подредена изложба с реликви, предоставена от Историческия музей в Панагюрище. Експонатите са подредени в зала „Възраждане“ на Художествената галерия в добруджанския град. Изложбата представя уникални експонати, превърнали се през годините в символи на..

обновено на 02.05.24 в 14:05

Украинските писани яйца - древен обичай, станал символ на Великден

Тънкостите за изработка на украинските писани яйца - "писанки", представиха във Варна. За традицията разказа Олена Немкова, учител по математика от град Днепро, която от две години живее във Варна. Тя е един от майсторите, които владеят древната техника. Обичаят е езически и е на хиляди години, но с приемането на християнството, той добива друг смисъл,..

публикувано на 02.05.24 в 10:58