Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарул – Черно море 1:3

Автор:

Черно море победи с 3:1 лидера в румънското първенство Фарул Констанца в контролна среща, играна на базата на тима в Овидиу. Закария Бенша на два пъти и Матиас Курьор, реализираха головете за “моряците”. Домакините пък реализираха от дузпа в даденото от рефера продължение на мача.

В 6-ата минута Алекс Фернандес отира да топката в половината на домакините, напредна и стреля от около 20 метра, но встрани от вратата.

В 15-ата минута добра атака на “моряците” завърши с центриране в наказателното поле на Фарул, където Исмаил Иса опита да стреля с глава, но бе блокиран. В 20-ата минута Велислав Василев проби отдясно, пусна към Сула, който финтира бранител и от дъгата на наказателното поле стреля над вратата. Черно море продължава да създава опасности пред вратата на домакините.

В 27-ата Мартин Дичев нахлу по фланга в половината на Фарул и центрира към Исмаил Иса, който опита да стреля с крак, но се размина с топката. В 30-ата минута Велислав Василев опита удар от дистанция, топката се отби в бранител и тупна между вратаря и Алекс Фернандес, като играчът на варненци все пак изпревари стража, но прати кълбото над вратата. В последната минута на първата част “моряците” откриха резултата. След центриране на Велислав Василев от корнер, топката попадна в краката на Закария Беншаа, който от близо реализира за 1:0.

Илиан Илиев прави една промяна. На мястото на Велислав Василев влиза Ангел Ангелов. Домакините стартираха второто полувреме по-агресивно и създадоха няколко добри атаки, които завършиха с неточни удари към вратата на Георги Георгиев. В 60-ата минута Карло Каспар бе изведен сам срещу Георги Георгиев и опита да финтира стража на Черно море, но си затвори ъгъла на вратата и стреля в страничната греда. В 67-ата минута Мазир Сула намери в наказателното поле Закария Беншаа, който от добра позиция прониза стража на домакините за 2:0. В 75-ата минута Матиас Курьор бе изведен на добра позиция и реализира за 3:0. Веднага след гола в игра се появи бразилецът Карлос Жатоба, който кара проби при “моряците”. Той замени Сула. В 80-ата минута в игра се появиха Петър Иванов, Берк Бейхан и Наско Янков, който заеха местата на Живко Атанасов, Мартин Дичев и Закария Беншаа.

В последната минута на даденото от рефера продължеие, домакините намалиха на 3:1 от дузпа.


Съставът: 
Георги Георгиев, Живко Атанасов (80-Наско Янков), Петар Босанчич, Цветомир Панов, Мартин Дичев (80-Петър Иванов), Мимито (77-Калин Георгиев), Мазир Сула (76-Карлос Жатоба), Велислав Василев (46-Ангел Ангелов), Закария Беншаа (Берк Бейхан), Алекс Фернандес, Исмаил Иса

Резерви: Галин Григоров, Ангел Ангелов, Стефан Велев, Калин Георгиев, Матиас Курьор, Петър Иванов, Наско Янков, Берк Бейхан




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Черно море" със загуба на старта на Черноморските игри

Мъжкият отбор на Локомотив-Авия (Пловдив) с успех на старта на Черноморските игри във Варна. Те победиха Черно море с 3:1 , 26:24, 21:25, 25:17, 25:16. Утре волейболистите на Дея спорт срещат Локомотив в 16:00 ч. Съставът на Добруджа 07 се изправя срещу домакина Черно море от 18.00 ч.

публикувано на 28.09.24 в 23:36

"Дея волей" започна с победа във Варна (ВИДЕО)

Отборът на Дея волей започна с победа участието си на Черноморските игри във Варна. Те спечелиха с 3: 0 срещу Добруджа. В момента играят отборите на Черно море и Локомотив Авия.

публикувано на 28.09.24 в 18:43

"Черно морле Тича" е новият шампион на България

БК „Черно море Тича“ спечели шампионата по баскетбол на колички. „Моряците“ триумфираха с титлата мач преди края на надпреварата, след като в зала „Триадица“ в София надиграха „Балкан-София“ с 53:50. Състав на шампионите: Ахмед Ахмед, Георги Иванов, Христо Мисляков, Сашо Христев, Мартин Иванов, Димитрина Колева, Константин Георгиев, Тимшел..

публикувано на 28.09.24 в 14:54

"Черно море" приема ЦСКА - София

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за домакинството на ЦСКА от 10-ия кръг на efbet Лига. От нея отпаднаха контузените Цветомир Панов и Андреяс Калкан, както и Уеслен Жуниор. Офанзивният играч тренира наравно със своите съотборници през седмицата, но все още не е готов за мачовете от шампионата. Срещата между Черно..

публикувано на 28.09.24 в 10:04

Започна купа "Черно море бриз" по кану каяк

Започна шестото издание на турнира по кану каяк "Купа Черно море Бриз". Повече от 50 състезатели от цялата страна се събират на базата във Варна за да покажат своите умения в този спорт. Състезанието се провежда в рамките на един ден. 

публикувано на 28.09.24 в 09:46

"Левски" загуби контрола срещу „Фенербахче“

Шампионският ни тим при мъжете записа загуба в здрава контрола срещу турския гранд „Фенербахче“ в Истанбул.  Волейболистите на старши треньора Николай Желязков отстъпиха 2:3 (27:25, 19:25, 15:25, 22:25, 25:23) в спаринга с класния съперник, който продължи близо 2 часа.   Двата щаба се бяха разбрали да се изиграят 5 гейма.

публикувано на 28.09.24 в 09:41

Отборът на "Свети Климент" - Варна стана трети

Хокеистите до 12 години на "Свети Климент -Варна," се класираха на 3-то място в 15-то издание на турнира за купа "Цветан Радослав" в град Свищов. Варненци надиграха категорично отборът на "Байкал" в мач за 3-то място, а преди това загубиха от бъдещите шампиони от "Дунав" Свищов, като до полувремето на срещата резултата беше равен. Втори се класира..

публикувано на 28.09.24 в 09:40