Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Проблем с машината за гласуване в една от секциите във Варна

Снимка: Румен Сарандев

Машинното гласуване в една от секциите във Варна ще бъде отменено след включване на защита за нерегламентиран достъп.  При включването на устройството снощи въвеждането му в работа е било прекратено от съобщение "Дневникът е подправен".

Председателят на РИК Велин Жеков, съобщи че в секция 328, която се намира в район "Владислав Варненчик" в училище "Пейо Яворов", когато техническото лице е направило опит да задейства машината е излязъл въпросният надпис, че машината не може да бъде инициализирана. Това означава, че не може да бъде отворена бюлетината – "Дневникът е подправен", става дума за поредица от данни, които са на и-кодове в софтуера на машината.

Веднага за случая е била уведомена ЦИК, но тъй като е трябвало да бъде запечатана секцията официалният протокол за случилото се със съответните подписи ще бъде изпратен днес. А гласуването ще се проведе изцяло с хартиени бюлетини.

За случая ще бъде уведомена прокуратурата.

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна таксиметрови шофьори излязоха на протест

Таксиметрови шофьори от Варна протестираха днес. Тяхното недоволство е породено от факта, че общинският съвет все още не е гласувал предложението за отстъпката, която държавата поема от местния патентен данък за таксиметрова дейност през следващата година , предаде БНТ.  Мярка, която е в сила през последните две години, предвижда превозвачите да..

публикувано на 09.12.22 в 17:17

Южното Черноморие може да остане без вода

Южното Черноморие може да остане без вода. Търсят се 15 млн. лв. за ремонт на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“ , предаде  БГНЕС. На редовно заседание на Асоциацията по ВиК, се взе единодушно решение да се предложи на Областния кризисен щаб да бъде обявено частично бедствено положение във ВиК сектора в област Бургас. Причина за това е,..

публикувано на 09.12.22 в 16:31
Радио Варна

Радио Варна на 88 години!

9 декември 1934 година е рожденият ден на първото обществено радио в България – РАДИО ВАРНА. 88 години се навършват днес от тържественото освещаване на Радио Варна през 1934 г. С концерт, излъчен от днешната сграда на театъра, започва на средни вълни редовната програма на Радио Варна. Това е първото радиопредаване в България – събитие, което..

обновено на 09.12.22 в 15:41

Във Варна разбиха още една наркооранжерия

Във Варна при специализирана полицейска акция беше разбита още една оранжерия за отглеждане на коноп в местността Боровец - Юг край Варна. Задържан е 54-годишен мъж, който не е криминално проявен. В оранжерията са открити и иззети 82 стръка от растението и  кутия със суха тревиста маса, съобщиха от полицията.  Припомняме, за два дни в рамките акция..

обновено на 09.12.22 в 15:41

Мащабна акция по кръводаряване във Варна през почивните дни

Мащабна акция по кръводаряване организират от сдружение "Аз вярвам и помага" във Варна през почивните дни. Всеки, който има възможност, може да подпомогне нуждаещите се пациенти, като дари кръв от 9 до 15 часа, в Кръвния център. Това каза Владислав Николов, председател на сдружението. Той направи обобщение на свършеното през годината. Към благородната..

обновено на 09.12.22 в 15:03

200 коледни пакета за хора в неравностойно положение ще раздадат във Варна

200 коледни пакета ще бъдат раздадени на лица в неравностойно положение - хора с увреждания, възрастни самотни хора, многодетни семейства.  Кампанията под надслов „Заедно на Коледа“ се организира за 18-и пореден път от Община Варна,  със съдействието на Българския червен кръст и дирекция „Социално подпомагане“.  Лицата, които са предварително..

публикувано на 09.12.22 в 14:34
Добрич болница

Деца с вирусни инфекции напълниха Педиатрията в Добрич

Около 90% от капацитета на Отделението по педиатрия в Многопрофилната болница в Добрич е запълнен. Най-много са пациентите във възрастовата група от 1 до 3 години. В случай на необходимост в отделението могат да бъдат приети и деца, извън капацитета от 27 пациенти, уверяват от лечебното заведение. Най-много от децата са приети за лечение в..

публикувано на 09.12.22 в 13:56