Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсен празнува 15 години на сцената на 23 ноември

| обновено на 23.11.22 в 18:23

Известният варненски илюзионист, наследник на великия Астор, магът Арсен, ще отбележи 15-годишнината от началото на своята артистична дейност. Това ще се случи на 23 ноември във ФКЦ - Варна от 19 часа със специално шоу. Ще можете да се насладите на различни жанрове от магическото изкуство и да станете свидетели за представяне на световно ниво.

Водещ ще бъде Паскал Паскалев, а маг Андреас ще покаже магическите си способности пред варненската публика. Специални гости ще бъдат неповторимите Ненчо Илчев и Любо Нейков, с които смехът винаги е гарантиран.

Веселин Долмов-Арсен е човекът, който раздава усмивки и създава красиви спомени. Той безусловно вярва във вълшебната формула, според която 3 минути смях = 3 часа щастие.

Как е започнала кариерата ви и какви номера подготвя магът чуйте от разговора на Светлана Вълкова с него в предаването за култура „Гравитация нула“:

На 23 ноември стават точно 15 години от твоето първо стъпване на сцена. Да припомним как се случи това.

Преди точно 15 години започнах да показвам фокуси пред приятели и един от тях ме покани на рождения ден на майка му. Оттогава всичко тръгна на магия. Помня този ден все едно беше вчера, помня всеки един фокус, с кой съм се справил най-добре. Първият ми урок – това, че зрителят не знае какво ще му бъде показано.

Сега ще бъдеш на по-голяма сцена. Как се разви оттам нататък кариерата ти? Какво ти вложи в нея, за да имаш успех?

Най-интересното при мен е, че каквато цел съм си поставял, от този ден нататък всичко, се е сбъднало. Някои неща са се сбъднали до три години, други за по-дълъг срок. Като един магьосник буквално управлявам живота си, което дори за мен е начин на живот и вече не ми прави впечатление. Като тръгна да разказвам на хората. много често си мислят, че си измисля някакви истории, за да бъда интересен. А всъщност аз не целя това, а по-скоро искам да им вдъхна вяра да правят това, в което  вярват и да вярват в това, което правят, за да успеят.

Аз мисля, че може да е съвкупност от много неща, тъй като бях спортист и може би треньорът ми ме е научил на повече хъс, дисциплина и постоянство и да не се предавам.  На първо място бих сложил вярата ми в Бог и вярвам, че той ми помага много и когато правя нещата от сърце и душа и се стремя да бъда богоугоден вярвам, че той винаги ме закриля и ми помага във всички моменти. Например, излизам на сцената, на първия си фестивал.  Конкуренцията е убийствена, от цяла Европа дойдоха илюзионисти и какво се случва -  аз,  който за първи път стъпвам на сцена, се състезавам и печеля второ място. Там са хора, които правят това от години, но правят греша.  За мен това е божията намеса. И тогава моят ментор Астор ми каза: "И аз започнах с второ място". 
По публикацията работиха: Светлана Вълкова, Елисавета Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Стела Николова

Стела Николова: Вече няма да взимаме решения без да се допитаме до избирателите си

Когато се вземат решения в рамките на коалицията, това не трябва да става без санкцията на избирателите. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“, депутатът от ПП/ДБ в 50-тото НС Стела Николова. „Тези избиратели, които ни подкрепиха миналата година, но не направиха това на тези избори не сме ги загубили, защото те не са..

публикувано на 15.06.24 в 15:31

Петър Волгин: Изборите показаха, че хората не припознават политическата класа като изразител на техните интереси

Според новия евродепутат от партия „Възраждане“, Петър Волгин, всички парламентарни партии, както тези, които са участвали в управлението, така и тези в опозиция, трябва да си дадат сметка, че огромна част от избирателите не възприемат съществуващата политическа класа, като легитимни изразители на техните интереси. В обзорното предаване на Радио..

публикувано на 15.06.24 в 14:39

Галин Стоев: Живеем в трудно и мрачно време - време на поляризиране и взривяване на мостове

Режисьорът Галин Стоев представи своя спектакъл "Хага" на фестивала "Варненско лято".  Гротескната и зловеща фантасмагория е базирана на реални събития и хора, свързани с настоящата война в Украйна. Сюжетът представя въображаема версия на процес срещу руския лидер Владимир Путин и неговото обкръжение в Хагския съд за военни престъпления и..

публикувано на 15.06.24 в 07:10

Falk Maria Schlegel (POWERWOLF): Сериозни сме!

Интервю с Falk Maria Schlegel (POWERWOLF) Първият сингъл от предстоящия албум на немските пауър метъл лидери „POWERWOLF” се казва „1589”. Той ще е част от новия диск на бандата „Wake Up the Wicked”, който ще стане факт в края на юли тази година. Какво се крие зад годината „1589”, разказва клавиристът на POWERWOLF Falk Maria Schlegel, който даде..

публикувано на 15.06.24 в 06:05
Теодор Славев

Теодор Славев: Социалните неравенства у нас водят до отчуждение от политиката

Социалните и икономически неравенства водят до отчуждение от политиката. Колкото повече човек се чувства икономически или социално маргинализиран, колкото повече несправедливост среща от обществените системи - здравеопазване, образование и др, толкова повече отказва да участва. Така коментира резултатите от изборите и ниската избирателна активност..

публикувано на 14.06.24 в 08:15
Атанас Радев

Политологът Атанас Радев: Изходът от политическата ситуация е сформирането на широка коалиция

Изходът от политическата ситуация след предсрочните парламентарни избори у нас е широката коалиция. Това коментира за Радио Варна политологът Атанас Радев.  "Изходът от тази ситуация е внасянето на баланс и търсенето на широка коалиция с  ясни приоритети, с ясен мандат и хоризонт, за да се внесе стабилност", допълни той.  Радев коментира мнението на..

публикувано на 13.06.24 в 08:10

Славена Родинова - един от малкото земеделци в класацията "30 под 30" на "Форбс" в Европа

27-годишната Славена Родинова от варненското село Страшимирово стана част от селекцията на "Форбс" за Европа "30 под 30". Тя управлява семейна ферма за люти чушки. Семейният бизнес включва и производството на люти продукти: сосове, люти сладка, пюрета, разядки и туршии. Целите ѝ са да покорява световните пазари.  Всяка година "Форбс"  отличава..

публикувано на 12.06.24 в 09:10